Českotřebovský deník 307/2010 (25.10.)                                
Hokej mladších žáků: TJ Loko Česká Třebová – HC Skuteč   2 : 10 (0 : 5, 1 : 3, 1 : 2)  

Sestava : Břeň –Zeman, Horníček M., Verner J., Metyš, Paclík, Rozlílek, Trnka, Horníček P., Řehák, Křepela, Hájek, Orlich, Kubíček Branky : Křepela (Horníček P.), Trnka TS
Hosté přijeli v nejsilnějším možném složení a celý zápas diktovali hru. V první třetině se naši hráči rozkoukávali a nepředvedli výrazný výkon. V závěru druhé třetiny za stavu 0:8 se prosadil pohotovou střelou Radim Křepela a kluci začali bojovat. Hra se častěji přesouvala před branku hostí, bohužel bez gólového zakončení z naší strany. Ve třetí třetině, po faulu na našeho útočníka, nařídil rozhodčí trestné střílení a krásným gólem posunul skóre o jeden gól Jirka Trnka.
                                                                                                                                              Břetislav Zeman, trenér mladších žáků
Informační centrum zahajuje předprodej vstupenek do kina  

Od 1.11.2010 bude informační centrum zajišťovat kromě rezervací také předprodej vstupenek na filmová představení do kina Svět. Filmové představení se uskuteční při přítomnosti nejméně 10 platících diváků. V případě, že se představení z důvodu malého zájmu neuskuteční, peníze za zakoupené vstupenky budou vráceny pouze v pokladně Kulturního centra v den plánovaného promítání filmu. Pokladna je otevřena vždy min. 0,5 hod. před představením. V informačním centru nebudou v žádném případě vraceny finanční prostředky za jakékoliv vstupenky prodané prostřednictvím on-line systému do Kulturního centra a Malé scény.

 

Historická budova ústeckoorlického nádraží  bude nejen zachráněna, ale i opravena    

Nemá smysl se rozepisovat. Textu by se dalo těžko uvěřit. Proto posílám pár odkazů na zprávy z médií:
ČT24:  http://www.ct24.cz/doprava/104209-na-opravu-orlickousteckeho-nadrazi-prispeje-ministerstvo-kultury/
MfDnes + anketa:  http://pardubice.idnes.cz/nadrazi-z-roku-1874-nezbourame-ale-opravime-dohodli-se-ministri-puo-/pardubice-zpravy.asp?c=A101013_131530_pardubice-zpravy_klu
Ministerstvo dopravy:  http://www.mdcr.cz/cs/Media/Tiskove_zpravy/TZ_13_09_2010.htm
Výbor schválil dotace pro 128 projektů  

Pardubice – Dotace z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod pro sto dvacet osm projektů  za více než 3,8 miliardy korun zaměřených převážně na rozvoj cestovního ruchu a zlepšení dopravní obslužnosti území potvrdili členové Výboru Regionální rady NUTS II Severovýchod. Výbor také aktualizoval plán výzev a zrušil opatření schválená 17. září. „Vzhledem k usnesení vlády z 22. září, které říká, že stát v příštím roce podpoří všechny schválené projekty, s výjimkou krajských, vyplývá, že pominuly důvody, které na zářijovém zasedání bránily upřesnění výše dotace určené pro úspěšně hodnocené projekty,“ komentoval rozhodnutí Výboru ředitel Úřadu Regionální rady NUTS II Severovýchod. Ke 22. září tak byly konkrétně schváleny projekty ze 14. a 15. kola výzvy zaměřené na rozvoj cestovního ruchu, ze 17. a 18. kola výzvy sledující zlepšení dopravní obslužnosti území a také liberecký projekt začleněný do integrovaného plánu rozvoje města z 22. kola výzvy. Evropské i státní podpory by se tak měla dočkat například rekonstrukce holického památníku Dr. Emila Holuba s evropskou dotací 18,2 milionů korun, Archeopark pravěku ve Všestarech za bezmála 40 milionů korun z Unie či medializovaná rekonstrukce lanové dráhy na Sněžku s EU dotací dosahující bezmála 230 milionů korun. Všechny schválené projekty jsou zveřejněny na webu Regionální rady v sekci Výzvy a dokumenty.        Výbor současně zrušil všechna krizová opatření platná od 17. září. Opět se tedy začaly podepisovat smlouvy o poskytnutí dotace. Znovu se rozběhla i kontinuální výzva na předkládání projektů krajských měst Severovýchodu. Došlo také na aktualizaci plánu výzev. „Počítá se pouze s projekty technické pomoci a s dílčími projekty krajských měst,“ dodal Semorád. Kromě jiného se podepisují i dodatky ke smlouvám o poskytnutí dotace, jejichž součástí je posun ukončení realizace projektu. Příjemci už také nemusejí, pokud žádají o změnu ve finančních plánech projektů či v dodatcích ke smlouvám, dokládat čestné prohlášení. V něm se zavazovali, že si od příštího roku zajistí finanční prostředky na dofinancování podílu národních veřejných zdrojů sami.