Českotřebovský deník 309/2010 (28.10)                                 

EKO BI informuje

Prodej nového typu městské karty byl zahájen 1. října 2010.
Cena nové karty činí 100 Kč a prodává se v pokladně krytého bazénu nebo u pokladen na osobním nádraží ČD. Kartu lze použít pro platbu parkovného na dopravním terminálu, na vstup do krytého bazénu, na zimní stadion a pro platby ve skiareálu Peklák.
 
Důležité upozornění:

Výměna loňských plastových karet (z loňské sezóny) za  nový typ karty bude probíhat pouze do 31. prosince 2010 !
Výměna se provádí BEZPLATNĚ a to pouze v pokladně Krytého plaveckého bazénu v jeho provozních hodinách. Po zahájení zimní sezóny (snad od 20. prosince) bude také možná u pokladny ve Skiareálu Peklák.
Zůstatek na kartě v korunách se zachovává, body ze staré karty (1 bod = 2Kč) budou přepočteny na nový systém (1 bod = 1 Kč).
 
LEOŠ ŠIMÁNEK UVÁDÍ VELKOPLOŠNOU PANORAMATICKOU LIVE-DIASHOW SE SEDMI PROJEKTORY

Austrálie - Křížem krážem l Zimní putování po červeném kontinentu
Austrálie je sice malým kontinentem, ale zároveň i ohromně velikou zemí! Je zemí úžasných protikladů s nepředstavitelným množstvím přírodních krás. Panoramatická diashow bude poprvé v České Třebové !
ČESKÁ TŘEBOVÁ (Čt) 4.11., 19.00 hod., nové místo konání: Národní dům
Předprodej: Informační centrum, Staré náměstí 78, tel.: 465 500 211
 
Spolek gymnázia Česká Třebová Vás zve na SPOLEČENSKÝ VEČER,

který se koná v úterý dne 16. listopadu 2010 v sále na Horách. K poslechu a tanci hraje skupina TIGER swing
Během večera vystoupí taneční oddělení ZUŠ pod vedením Lenky Slavíkové. Vstupné 100 Kč. Více informací na www.gymn.ct.cz
 
Kosmetické studio Táňa Vás zve na Den otevřených dveří  23.11.2010 od 14,00 do 19,00 

Čeká vás seznámení s nabídkou služeb, nová řada léčivých produktů z konopí - Typy na vánoční dárky a dárkové poukázky
Občerstvení - Ochutnávka vysoce kvalitních Bzeneckých vín z ,,Osobní vinotéky"
Vína jsou pro svoji kvalitu určena pro vinotéky a vybraná gastronomická zařízení.
Kosmetické studio Táňa Víta Nejedlého 1199 Česká Třebová www.studiotana.cz tel. 776 793 552 Těším se na setkání Táňa

V HLINÍKÁCH BUDE OPĚT PRŠET!  

Klub Hliníky pořádá turnaj v karetní hře “Prší”. Turnaj je určen všem dívkám od 15 let, maminkám, babičkám, tetičkám, sousedkám, kamarádkám, přítelkyním atd. Kde: Spolková chata Hliníky Kdy: 27.11.2010
Prezentace: od 9.00 hodin Startovné: 100,- Kč Zahájení: 10.00 hodin.
Teplý oběd s nápojem pro všechny účastnice zajištěn. Snad i letos budou díky sponzorům a dobrým lidem připraveny bohaté odměny pro vítězky i ostatní zúčastněné hráčky. Přijďte se pobavit a strávit příjemnou karetní sobotu. Za Klub Hliníky srdečně zve R.Klaclová.
 
Pozvánka na Divadlo "Svět podle Fagi"

Divoké písně, co nezařadíte, ale si na ně zařádíte.Ujeté loutky, co ujely a vás tu nechaly. Slovní smyčky, co se na nich jde oběsit.
Kabaret, improvizace, písně, humor, běsilost i v srdci.---
Kdy: 29.10 - kde: Modrý trpaslík
 
Webová stránka www.koaliceproct.eu zůstává aktivní i v dalším povolebním období.

Bude průběžně aktualizována. Bude aktuálně informovat o činnosti zástupců koalice v orgánech města a případně i o námětech pro práci rady a zastupitelstva, které budou předkládány. Budou zde také publikovány názory k aktuálním  otázkám, které se budou řešit.  Členové koalice pro Českou Třebovou se budou  během následujícího období pravidelně scházet a konzultovat aktuální otázky.
 
Grilování kandidátů na předsedu KDU-ČSL

Pod palbou otázek sociologů, politologů, ekonomů novinářů a členů strany se před volebním sjezdem KDU-ČSL ocitnou kandidáti na předsedu. „Předsjezdové grilování" může napovědět, kdo z nich je tím nejvhodnějším kandidátem. Akce se uskuteční v pátek 12. listopadu od 16 hodin ve velkém sále Městské knihovny v Praze (Mariánské nám. 1/98, Praha 1).
Projekt „předsjezdového grilování“ kandidátů na předsedu zaštítila úřadující předsedkyně strany. „Kandidáty na předsedu strany pozvu k panelové diskusi s delegáty sjezdu a také s pozvaným politologem, ekonomem a sociologem. Měla by to být moderovaná diskuse, ve které se dozvíme víc než z jednoho sjezdového projevu,“ uvedla Michaela Šojdrová. „KDU-ČSL je skutečně na rozcestí a rozhodování o předsedovi bude klíčové. Chápu, že takové „grilování“ není pro kandidáty příjemné, ale v roli předsedy je budou čekat mnohem těžší chvíle," dodala Šojdrová. Role moderátora se ujme známý novinář Milan Šíma. Kromě pozvaných novinářů a politologů budou moci klást dotazy také členové a příznivci strany. Ti, kteří se nebudou moci akce zúčastnit osobně, mohou klást dotazy již nyní na emailové adrese grilovani@kdu.cz nebo prostřednictvím sociální sítě Facebook. Celé předsjezdové grilování pak bude moci veřejnost sledovat online na webových stránkách KDU-ČSL.
 
NOVÝ SENÁTOR V OBVODU 46:  PETR ŠILAR

Venkov mě podržel, vrátím mu to", říká Petr Šilar
Byl jste favoritem. Počítal jste s vítězstvím?
Já to taky tak beru. Po prvním kole už jsem si věřil. Věděl jsem, že to dobře dopadne, a vesnice mě podržely. Venkov má svou sílu v tomto regionu. Dlouhé roky práce s lidmi na venkově prostě musí být nakonec někde vidět. Rozdíl, kterým jsem vyhrál, je poměrně výrazný, ale stejně to jednoduché nebylo. Moc děkuji všem, kteří mi věřili natolik, že jsem jim stál za to, aby mi přišli dát hlas.
* Účast voličů překročila jen o málo 25 procent. Nekazí vám to trochu radost z vítězství?
To je problém celostátní. Netýká se jen našeho regionu. Prostě Senát netáhne, proč by měl být atraktivní zrovna u nás? Svůj podíl na tom jasně mají média. Ale v žádném případě mi to nebere chuť do práce. Na tu v Senátu se těším.
* Čemu byste se chtěl v horní komoře parlamentu věnovat především? Čím chcete hlavně splácet důvěru voličům?
Budu se věnovat tomu, čemu se vlastně věnuji většinu svého života. Všemu, co je spojeno s venkovem, krajinotvorbou, životním prostředím. Jak už jsem řekl, lidi z venkova mě podrželi a dovedli mě do Senátu, já jim to teď budu vracet, budu vždycky rozhodovat a jednat především v jejich prospěch. Život na venkově má svá specifika, své problémy a zaslouží si pozornost alespoň jednoho senátora.