Českotřebovský deník 310/2010  (29/10)                               
Golf indoor centrum Česká Třebová o víkendu otevírá dveře.

Právě včas, tedy v době, kdy se golfisté stěhují z přírodních areálů pod střechu bylo v České Třebové ve Smetanově ulici dokončeno nové golfové centrum, ve kterém je instalována nejmodernější verze golfového simulátoru  FULL SWING. Veškeré další informace najdete na webové stránce http://www.golf-ctrebova.cz/. Nejvýznamnější bude aktuální informace o tom, že nyní o víkendu 30/31. října je v nově otevřeném Golfovém cetru Den otevřených dveří. V sobotu je pro veřejnost otevřeno 9 - 15 hodin a v neděli od 13 do 19 hodin.   Součástí nového centra je také bar 19th HOLE, který je otevřen pro veřejnost.  Je zde prodejna whisky (single malt i blend) s největším výběrem v regionu. Každý den jsou ochutnávky - Happy Hour s posezením v klubovně a další nabídka:  velký výběr whisky singl malt i blend whisky, míchané alko i nealko koktejly. Vynikající káva Piazza, stylová klubovna se satelitní TV a internetem s možností pořádání akcí pro uzavřenou společnost.
 
Turistický rozcestník na dopravním terminálu nebude, je už umístěn u hotelu Padevět.

Má to i svou logiku, protože právě u Padevětu se turistické trasy dělí, některé jsou Sadovou ulicí do Javorky  a dál, jiné Nádražní ulicí přes Staré náměstí. Ovšem návštěvník města, který do České Třebové přijede na nádraží, nemůže tušit, kde se takový rozcestník  nachází, někde při výstupu z haly by měla být zřetelná šipka , která turisty k rozcestníku dovede. A  taky turistická mapa.  Do zahájení stavebních prací zde byly vlastně mapy dvě. Jedna u chodníku při vstupu na nádraží, druhá pořízená Regionem Orlicko-Třebovsko"u schodů" a výstupu na Vinohrady.  Turistická mapa však na terminálu bude, bude instalována v zasklené vitrině, kterou má vyrobit firma Hostalek Werbung. Mapu, která má být instalována předal zástupce KČT Rudolf Fibigar do firmy  Hostalek Werbung již koncem srpna. Nyní máme závěr října a mapu zatím  v nové vitrině nemáme. Z toho však lze soudit, že se tak stane již v blízké době. (mm)
 
Kdo bude v Ústí n.O. na radnici  

Ing. Petr Hájek (starosta), Ing. Zdeněk Ešpandr (místostarosta)  Jiří Holubář (neuvolněný místostarosta)  Vladislav Fait (neuvolněný místostarosta). Dalšími členy rady města budou ještě Zdeněk Velebný a Jan Kopáč za Oušťáky, Jiří Preclík (ČSSD), Václav Klička (KDU-ČSL) a Lenka Janyšová (nezávislí). Utvořená radniční koalice se může opřít o 17 hlasů zastupitelů ze 27 členného zastupitelstva. Koaliční smlouva již byla podepsána. Dosud vládnoucí ODS předšla do opozice, i když nabídku na spolupráci v radě města měla, ovšem s podmínkou, že členem rady města nebude bývalý starosta Richard Pešek. Podobnou nabídku podali Oušťáci také směrem k TOP 09, kde byla podmínka neúčast  L. Bäuchela v radě města.  Zde ovšem jednotný názor v TOP P9 nevznikl. Mezi  čtyřmi, kteří získali mandát byla  také Dr. Lenka Jányšová,  zastupující nezávislou část kandidátky. Ta na nabídku  radniční koalice kývla, přidala svůj podpis pod koaliční smlouvu a tím získala i křeslo v radě města. Než tak učinila, musela ovšem vzdorovat silnému tlaku TOP 09, mimo jiné i k tomu, aby se stala členkou této strany. 
 
Zájemci si mohou nechat změřit průchodnost svých tepen

Česká Třebová  (29. října 2010) – Všichni zájemci v České Třebové si mohou nechat změřit průchodnost tepen dolních končetin. V úterý 2. listopadu bude v České Třebové v Lékárně Mellisa v Litomyšlské ulici probíhat měření tzv. AB indexu, jenž upozorňuje na případné riziko onemocnění ischemickou chorobou dolních končetin. Akce je součástí dlouhodobého projektu zachycení a účinné léčby této choroby, která patří k nejzávažnějším civilizačním onemocněním. „Naším cílem je zvýšit povědomí o této nemoci, kterou trpí až desetina české populace. V prvním stádiu přitom ICHDK nemá žádné viditelné příznaky, proto většina nemocných o ní ani neví. Svou závažností je přitom plně srovnatelná se srdečním infarktem,“ uvedl Ladislav Pavlík, tiskový mluvčí farmaceutické společnosti, která akci ve spolupráci s lékárnou pro veřejnost pořádá.
Vyškolený personál bude v lékárně po celý den měřit všem zájemcům na speciálním přístroji AB index, který označuje průchodnost tepen dolních končetin ve vztahu k průchodnosti tepen horních končetin. Právě zanášení tepen dolních končetin je příčinou ICHDK. Odborníci zájemcům přímo na místě podají o tomto onemocnění podrobnější informace.