Českotřebovský deník 312/2010  (31.10.)                               
Městská poliklinika má kompletně rekonstruované (digitalizované) RTG pracoviště 

V úterý 2.11. po poměrně nákladné přestavbě otevíráme provoz kompletně rekonstruovaného RTG pracoviště na Městské poliklinice.  Na pracovišti bude k dispozici špičkové RTG zařízení, nejenom v rámci okresu nemá srovnatelnou konkurenci v ambulantních provozech. RTG pracoviště je také nově digitalizováno – laicky řečeno namísto klasických RTG filmů budou nadále snímky k dispozici v PC. Troufám si tvrdit, že tímto krokem jsme výrazně přispěli k úrovni zdravotní péče ve městě.   Petr Máca
 
Pošta 01 = ostuda v památkové zóně

Opravdu je za těmito dveřmi pobočka České pošty 01 v České Třebové.  Navrhuji vypsat sbírku alespoň na krabici barvy a štětec.
(Ladislav Breburda)

Doplňuji, že zatím  není vyřešena ani budoucí existence této pobočky pošty 01 ve městě, existuje trvalá snaha České pošty, s.p.  tuto pobočku zrušit. Působením starosty se podařilo tuto skutečnost prozatím odvrátit, avšak pošta je před přechodem na akciovou společnost, pak teprve lze očekávat další snahu o šetření. Pošta 01 se ovšem nachází v domě, který je v majetku města a jistě bychom si tedy přáli, aby byl v pořádku. Pošta platí nájem, a proto by měly být zdroje, z kterých lze otlučený dům a nevyhovující otlučené dveře (připomínající vstup do nejhorší knajpy na Divokém západě) opravit.  Hlavně proto, že to je ostuda. (mm)

Říjnové mistrovství světa v kuželkách se konalo za účasti Pavla Jirouška (Loko Č. Třebová) v Ritzingu 

Ten se v soutěži mužů skutečně neztratil a vedl si znamenitě.  Nastoupil do soutěže svědomitě po dobré přípravě a v dobré formě, byl platnou posilou  družstva mužů a do soutěže zasáhl i v mixech. V soutěži mužů s přehledem porazil své soupeře v prvním, druhém i třetím kole, kde narazil již na dalšího českého závodníka Miroslava Jelínka. Spolu s Janem Kotyzou (KK Jihlava) tak byli nejúspěšnější čeští kuželkáři v soutěži jednotlivců. Oba se ale nešťastně potkali již ve čtvrtfinále, kde  sice na drahách skončil boj nerozhodně, ale podle počtu shozených kuželek zvítězil jen o dva body Jan Kotyza 584:586. Pro Pavla Jirouška tedy ty dva ztracené body znamenaly konec v soutěži a návrat bez medaile. Jan Kotyza pak  zvítězil v semifinále na slovenským reprezentantem Ivanem Čechem a nakonec podlehl až ve finále srbskému reprezentantovi, který,m byl Vilmoš Zavarko. ČR tak získala stříbrnou medaili. 
 
Volejbalisté po velkém boji porazili dvakrát v regionálním derby Ústí nad Orlicí .

Oba zápasy skončily shodně 2:3 pro hosty, tedy pro Sokol Česká Třebová II.V tabulce II. ligy se Sokol odlepil od posledního místa, což může být vzpruha do dalších bojů. V týmu Jiskry Ústí nad Orlicí bojují i někteří bývalí hráči českotřebovského Sokola. 
 
Florbalisté "doma" v Dolní Dobrouči získali dva cenné body  

Utkání se za sledování hrstky fanoušků odehrála v domácí hale Orlicko-Třebovských v Dolní Dobrouči. Tým mužů hraje v 2. lize  zatím na 9. místě tabulky.  nejbližší tělocvična, která vyhovuje  je v Dolní Dobrouči. Zde hraje tým Orlicka Třebovska svá domácí utkání.
 
FbK Orlicko-Třebovsko –  FBŠ Jihlava 8:9  (4:2, 1:3, 3:4)
První zápas orlicko-třebovští muži prohráli gólem necelou minutu před koncem a ve druhém zvítězili až v samotném prodloužení.
Góly OT: 02:18 Chaloupka (Petráž), 06:58 Žatečka (Mužátko), 12:15 Chaloupka (Žatečka), 19:34 Žatečka (Petráž), 28:26 Smola (Cihlář), 45:23 Rybka (Bilotskij), 49:11 Chaloupka, 58:46 Morkes (Mužátko).
Sestava OT: Bilotskij – Rybka, Mužátko, Morkes, Slavík – Chaloupka, Petráž, Žatečka, Cihlář, Smola, Špatenka.
 
FbK Orlicko-Třebovsko– SK JeMoBu 7:6p (1:3, 2:3, 3:0, 1:0)
Po nerozhodném stavu 6:6 v normální hrací době následovalo pětiminutové prodloužení, které se opět hrálo na plné obrátky, lehce navrch ale měli vyrovnáním nabuzení Orlicko-Třebovští. To zhruba v polovině prodloužení vyústilo ve vítězný gól domácích, když se po nahrávce Lukáše Chaloupky přesně trefil "zlatým gólem" David Petráž.
Góly OT: 05:32 Halberštát (Žatečka), 26:50 Cihlář, 27:20 Halberštát (Žatečka), 47:28 Chaloupka (Slavík), 51:58 Chaloupka (Petráž), 58:21 Petráž (Chaloupka), 62:24 Petráž (Chaloupka).
Sestava OT: Knob – Rybka, Mužátko, Morkes, Halberštát, Slavík – Chaloupka, Petráž, Žatečka, Cihlář, Smola, Špatenka.
 
Florbalistky Orlicko Třebovska vedou první ligu  

FbK Orlicko Třebovsko – 1. SC Woow Vítkovice B (3:1)
Góly: Drvoštěpová (Dokoupilová), Hyksová (Bednářová), Žatečková.
FbK Orlicko Třebovsko – FbK Svitavy (9:4)
Góly: Kalíková (Kašparová), Hyksová, Voltnerová (Žatečková), Žatečková (Voltnerová), Dokoupilová (Žatečková), Drvoštěpová, Voltnerová (Kalíková), Hyksová, Drvoštěpová.
Po 4 odehraných zápasech vede  tým žen OT tabulku 1. ligy žen, divize II, s jednobodovým náskokem nad druhým Šumperkem.
Sestava: Diblíková – Voltnerová, Šedová, Beranová, Čížková, Lexová, Zindulková – Dokoupilová, Bednářová, Hyksová, Drvoštěpová, Žatečková, Krátká, Třísková, Kalíková, Kašparová. Trenér: Jiří Typl.