Začala soutěžní hokejová sezóna mužů                                 

Česká Třebová vykročila vítězně 
Ač nelze nikdy ve sportu nic předvídat, čekalo se, že první zápas sezóny zvládne Lokomotiva bez ztráty bodu. S trochu zataženou brzdou ve druhé i třetí třetině se jí to povedlo.
 
Česká Třebová – Čestice 5:1 (3:0, 0:0, 2:1)
Branky: 3. Steinmetz (Teplý, Zeman), 7. Steinmetz (B. Řehák), 20. Teplý (B. Řehák), 52. M. Šedivý (L. Rybka), 57. Voříšek (Teplý) – 59. Javůrek.
Rozhodčí: Kalus – Motýl, Přikryl. Vyloučení: 8:7 (navíc Chudý na 10 minut). Využití: 1:1. Diváků: 326.
Česká Třebová: Ehrenberger – T. Řehák, Šafář, L. Rybka, Jícha, Voříšek, Zeman – Váně, Kvasnička, L. Deml – Doha, Bačík, M. Šedivý – B. Řehák, Teplý, Steinmetz – V. Deml, Chudý.
Čestice: Beránek – Burýšek, Kolář, Šimerda, Javůrek – M. Hvězda, Jančárek, Dvořák – Filip, Marha, Mňuk – Jiruška, Dočkal, J. Sajdl.
V první třetině exceloval třetí útok třebováků. Jiným pojetím hry, než první dva útoky překvapivě soupeře přehrával a střílel i branky. Ve 3. minutě dorážel puk Steinmetz – 1:0, v 7. minutě se Steinmetz po vtipné přihrávce B. Řeháka ve středu hřiště od modré prostřelil obránce i gólmana hostí– 2:0. Domácí v první polovině třetiny zatlačili soupeře k brance, a přehrávali je ve všech směrech.Ve druhé polovině prvního dějství se už hosté osmělili. V 10. minutě likvidoval českotřebovský brankář Ehrenberger střely Jančárka, Marhy a Mňuka. O tři minuty později jej po nahození Javůrka zachránila pravá tyčka. Třetí lajna však udeřila do třetice. B. Řehák přenechal puk Teplému, a ten prudkou střelou zvýšil na 3:0.
Ve druhé třetině se nehrál pohledný hokej a diváci se dalších gólů nedočkali. Hosté až na jednu nebezpečnou střelu a jednu šanci nic nevymysleli a Lokomotiva zase nevyužila minutovou přesilovku 4 na 3 když téměř nevystřelila na branku.
 Na začátku 3.třetiny hráli domácí třikrát v oslabení a hokejová nuda pokračovala. Skóre se měnilo v 52. minutě, kdy první branku v českotřebovském dresu vstřelila nová posila Michal Šedivý v přesilové hře– 4:0. Domácí brankář Ehrenberger chtěl nulu a v 56. minutě zmařil vyloženou šanci Marhy. Nedáš – dostaneš. O minutu později při hře čtyř proti čtyřem se dorážkou „do prázdné“ gólově prosadil Voříšek – 5:0. Vzápětí při vyloučení B. Řeháka ujel M. Šedivý, ale brankáře Beránka blafákem nepřekonal. V čase 58:42 se hokejisté Sokola Čestice dočkali čestného úspěchu. Dobře rozehráli přesilovku a od modré se trefil po zemi zcela volný obránce  Javůrek, když měl domácí brankář zcela zakrytý výhled – 5:1.
 
HLAS PO UTKÁNÍ:
Petr Vršanský, trenér České Třebové:
„Mám radost, že jsme první mistrák, navíc doma, vyhráli. Zvítězili jsme zaslouženě, nicméně máme rezervy, což je v úvodu sezony pochopitelné. Myslím si, že hráči byli zbytečně před domácím publikem nervózní, aby svoje fanoušky nezklamali.“
 
Další výsledky i. kola krajské soutěže v ledním hokeji.
HC Skuteč - Sokol Semechnice                           6 : 1
HC Spartak Choceň - HC Spartak Polička         4 : 6
TJ Lanškroun měl volno
 
Příští kolo v neděli 24.10.2010:
HC Skuteč  - Loko Česká Třebová v 17,00 (odjezd autobusu od ZS ve 14,45)
HC Spartak Polička - TJ Lanškroun
TJ Sokol Čestice - HC Spartak Choceň
Sokol Semechnice má volno
 
Mládežnický hokej                                                                  

Krajská liga mladších žáků sobota 16.10.2010

TJ Loko Česká Třebová - HC Světlá Ledeč 2:14 (1:4 0:5,1:5)
Sestava : Škrkoň - Metyš, Hájek, Horníček M.,Verner J., Nesejt, Orlich -Zeman, Řehák, Verner T., Paclík, Křepela, Horníček P., Kolář, Kubíček, Hledík
Mladší žáci jako nováček v Krajské lize Pardubicka nastoupili do prvního utkání na domácím ledě. První branka padla sice za záda soupeře, ale celé utkání bylo jednoznačně sehráno pod taktovkou hostí. V závěru jsme vstřelili ještě jednu branku, ale o výsledku utkání již bylo rozhodnuto. Libor Paclík, trenér MŽ

Krajská liga mladších žáků sobota 17.10.2010
HC Hlinsko - TJ Loko Česká Třebová  13:3 (4:0,5:1,4:2)
Sestava : Škrkoň - Metyš, Horníček M., Zeman, Kubíček - Řehák, Paclík, Horníček P., Kolář, Rozlílek, Trnka
Druhý zápas tohoto víkendu byl pro Mladší žáky a především trenéry a diváky příjemným překvapením. Skóre ukazuje na výhru soupeře, ale kluci bojovali, plnili pokyny trenérů a ukázali, že jsou na ledě platnými hráči. Střelecky byl zápas vyrovnaný, bohužel jsme neproměnili mnoho jasných šancí. Výsledek utkání je sice jednoznačný, ale musím hráče pochválit za úžasný výkon.
Libor Paclík, trenér MŽ

Mistrovské utkání minihokeje  3.třídy ročník 2002
Lokomotiva Česká Třebová - HC Hlinsko  34 : 5 (12 : 0, 10 : 3, 12 : 2)

 Sestava: Hriško - Ruda, Švub, Kynčl - Stolín, Havránek, Hošpes - Páv, Kolář,  Koutecký
 V prvním mistrovském utkání nastoupili naši starší třeťáci doma proti týmu z  Hlinska. Naši chlapci hned od začátku na hřišti jasně dominovali a soupeře   přehráli krutým rozdílem 29 gólů.

 4.třídy a 3.třídy 2003 měli v neděli volno                                                                                    Stanislav Ruda  trenér 3. a 4. tříd