Na Skalce opět střelnice                         

TJ Loko Č.Třebová – HC Spartak Choceň B   7:5  (1:2, 2:3, 4:0 ) 
 
Sestava - Č.Třebová: Hrdlička (26. Ehrenberger) – Řehák T., Šafář, Řehák B., Jícha, Rybka L., Voříšek , Zeman – Šedivý M., Šedivý D., Doha - Váně, Kvasnička, Deml L.- Kopečný, Deml Vl., Bačík - Chudý, Teplý, Steinmetz
 
Sestava Choceň: Jeřábek – Veselý, Adámek, Vích Jar., Jelínek, Škorpil, Martínek, Michálek, Kadoch, Švec, Smutek, Jetmar, Černý, Příhoda, Růžička Tom.
 
Branky: 14.Deml L. (Kvasnička), 27. Šedivý D.(Doha, Šedivý M.), 29. Šedivý M. (Šedivý D.,  Doha), 45. Řehák T. (Kvasnička), 47. Kvasnička, 54. Kvasnička (Šedivý M., Šedivý D.), 59.Kopečný (Šedivý D. Šedivý M.) – 5.Michálek (Růžička), 14. Vích (Růžička, Adámek), 26. Černý, 30. Jetmar (Růžička), 31. Vích
 
Rozhodčí: Najman – Buček, Kobr
Vyloučení: 4:13 , navíc Kadoch 5+OK, Jetmar 2+10, Michálek 5+OK (všichni Choceň)
Využití: 4:0  Oslabení: 1:1  Diváků: 385
 
Do poloviny utkání na straně Třebováků chaos a zmar, v poslední třetině kanonáda. Tak by se dalo charakterizovat utkání Lokomotivy s choceňským béčkem. Domácí v první polovině utkání několikrát přímo nabídli hostům možnost skórovat, naopak i nejjasnější šance zahodili. V poslední třetině však zpřesnili mušku a nakonec zvítězili.
Hned v 1. min hosté orazítkovali tyč Hrdličkovy branky a z protiútoku dva na jednoho Doha nedokázal využít přihrávku Davida Šedivého. Pak začali domácí tlačit, ale v 5.min chyboval při vyhození z obrany Doha a hosté šli Michálkem do vedení – 0:1. Následovala řada spálených šancí Lokomotivy. Nejdříve Lukáš Deml nepřehodil ležícího Jeřábka, pak domácí nevyužili 1:49 dlouhou přesilovku 5 na 3, když největší šance nedali Kvasnička a David Šedivý. Nakonec se Třebováci dočkali, když  využili další přesilovku. Z přihrávky Kvasničky skóroval Lukáš Deml  - 1:1.  Za 15 s měli domácí opět výhodu početní převahy, ale uhodilo z druhé strany. Po chybě Jíchy na útočné modré ujel Růžička a skvělou přihrávku zúročil Jaromír Vích – 1:2. Domácí ještě do konce třetiny zahrozili Bačíkem, Teplým a Chudým, ale bez výsledku.
 
Druhá třetina začala náporem Třebové, ale jasnou šanci měl naopak ve 24.min choceňský Černý. Když se o dvě minuty později nechali domácí zatlačit do hluboké defenzívy, týž hráč protlačil puk za Hrdličkova záda, který se poté poroučel z branky -1:3. Potom otěže zápasu převzal první útok Třebováků a po nejhezčí kombinaci zápasu po ose Michal Šedivý, Doha , snižoval David Šedivý na 2:3. Tatáž „lajna“využila následně i přesilovku ve 29 min, když akci celé trojky korunoval gólem Michal Šedivý – 3:3. Domácí dlouho na koni nebyli. Za 22 s nerozehrál dobře již nový brankář v brance domácích Ehrenberger a Jetmar opět strhl vedení na hostující stranu – 3:4. Pomalu na ručník to vypadalo s Třebováky za necelé dvě minuty, protože opět po chaosu v defenzívě prostřelil vše od modré dělovkou Jaromír Vích. V 35.min nepěkně fauloval choceňský Kadoch Michala Šedivého a za zákrok do oblasti hlavy a krku musel jít do sprch. Za 22 s byl vyloučen další host, ale opět trval zmar domácích o vstřelení branky. Po dvou třetinách byl stav na ukazateli 3:5.
 
V šatně Lokomotivy bylo asi o přestávce rušněji než kdy jindy, trenér Vršanský stáhl hru na tři útoky, z útočníků Bačíka a Kopečného udělal obranou dvojici a třebováci byli jako vyměnění. Bylo zřejmé, že mají více sil a také nečistě hrajícím hostů brala častá oslabení „šťávu“.  Hned druhé jejich vyloučení potrestal z rohu kluziště ve 45min Tomáš Řehák – 4:5. Následně za minutu a něco Kvasnička skoro z buly vyrovnal na 5:5. V 52.min za další zákrok na hlavu dostal Jetmar 2+10 a za minutu domácí už zase hráli 5 na 3. Tuto přesilovku  ještě nevyužili, ale následnou 5 na 4 už ano. Kapitán Kvasnička zblízka poprvé v zápase strhl vedení na stranu Třebováků. Když byl v 58.min vyloučen Bačík, hosté si vzali oddechový čas a zkusili power-play. Skvělá první útočná trojka doplněná Kopečným však sehrála výborně oslabení a právě Ondřej Kopečný přes celé hřiště zakončil na 7:5. Nepěknou tečkou za utkáním byl zcela zbytečný faul vteřinu před koncem na Voříška, kterému roztrhl ret choceňský Michálek, za což dostal trest 5 min. a do konce utkání.
 
Petr Vršanský, trenér ČT:
O vývoji zápasu rozhodly přesilovky. V první polovině neproměněné - dvakrát 5 na 3, v druhé polovině naopak konečně využité, i když opět ne ty 5 na 3. Hra s dvojitou převahou se nám nedaří, vytvoříme si řadu šancí, vyšleme na branku hodně střel, ale gól nedáme. Musíme zúročit naši práci z tréninku, kdy nám to jde podstatně lépe.
 
Napsal Radko Jasanský
Zdroj - http://www.hokej-ceskatrebova.cz/index.php/zpravy/a-muzstvo/423-na-skalce-opt-stelnice.html
(Ilustrační fotografie ze závěru loňské sezóny, z boje Loko ČT - Sp. Choceň B o třetí místo v play off.)