Třebovští hokejistí zahráli v Lanškrouně fantastický zápas

Lanškroun - Česká Třebová 1:7 (0:2, 0:1, 1:4)
 
Branky: 49. Patsch (Kilčický) – 5. D. Šedivý (Doha), 6. D. Šedivý (M. Šedivý, Doha), 27. L. Deml (Kvasnička), 48. T. Řehák (Váně, Doha), 49. L. Deml (B. Řehák, Váně), 50. Doha (D. Šedivý), 54. Doha (Bačík).
 
Rozhodčí: Rulíček – Kobr, R. Budínský. Vyloučení: 5:7 (navíc Řoutil (LA) a M. Šedivý (Č.T.) na 10 minut).
Využití: 0:3. Diváků: 400
 
Lanškroun: Hradil (6. Buchta, 49. Hradil, 50. Buchta) – Pachl, Patsch, Kollert, Gütler, Boruch, Novák – Kilčický, Šula, Pražák – Řoutil, Obst, Pilavka – Piterka, Kocián, Brejša.
 
Česká Třebová: Ehrenberger - T. Řehák, B. Řehák, Kopečný, Bačík, Zeman, Voříšek - Váně, Kvasnička, L. Deml – Doha, D. Šedivý (55. V. Deml), M. Šedivý – Chudý, Teplý, V. Deml (5. Steinmetz).
 
Prozatím nejlepší zápas letošní sezóny odehráli muži třebovské Lokomotivy na ledě Lanškrouna. Třebováci soupeře jednoznačně přestříleli a připravili svým fanouškům skvělou podívanou.
Hráči Lokomotivy odstartovali utkání několika gólovými šancemi, první proměnil při přesilové hře v 5. minutě D. Šedivý. Hned v další minutě prostřelil D. Šedivý domácího brankáře Hradila podruhé a tak již v 6. minutě došlo na střídání lanškrounských brankářů, když do branky se postavil Buchta.
V první třetině se domácí nedostali téměř k žádným šancím, střely Pilavky a Obsta zlikvidoval třebovský Ehrenberger. Domácí nevyužili ani dvě přesilovky, takže skóre zůstalo do první přestávky 0:2.
Na začátku druhé třetiny měli opět hráči Lanškrouna výhodu spočívající ve dvou přesilovkách, ale jejich snažení o kontaktní gól se nesetkalo s úspěchem. Naopak ve 27. minutě hosté střelou L. Demla zvýšili náskok a odskočili Lanškrounu na rozdíl tří branek. Třebováci měli několik dalších šancí na zvýšení rozdílu, ale do konce druhého dějství se na tabuli již skóre neměnilo.
Atmosféra v hale B. Modrého vygradovala ve třetí třetině, kdy třebovští muži připravili svým fanouškům gólové hody. Ve 48. minutě využili hosté přesilovku a od modré prostřelil lanškrounského brankáře T. Řehák. O minutu později chybně rozehrála obrana hostí, a domácí Patsch vstřelil první a jediný gól Lanškrouna. Poté už rostlo skóre pouze na straně hostujícího týmu. O pouhých 18 vteřin později přesně mířil L. Deml – 1:5.
V čase 48:56 došlo opět ke střídání brankářů, avšak tentokrát za poměrně kuriózních podmínek. Lanškrounský brankář Buchta vyrazil ke střídačce vyměnit si hůl, a hlavní rozhodčí jej na střídačku vykázal. Do branky tak musel alespoň na jedno střídání opět nastoupit Hradil. Třebovskému Dohovi stačilo pouhých 7 vteřin na to, aby jej překonal. Poté se do branky domácích znovu vrátil Buchta.
O poslední změnu skóre se v 54. minutě utkání postaral opět Doha, který upravil výsledek na konečných 1:7.
Fanoušci českotřebovské Lokomotivy pak ocenili výkon svého týmu bouřlivými ovacemi, k potlesku se přímo na ledě připojil i spokojený českotřebovský trenér Petr Vršanský.
Další utkání čeká třebovskou Lokomotivu v neděli 14. listopadu 2010, kdy pojede hrát do Poličky.