Zpravodajství z hokejbalu                                                     

Česká Třebová podruhé pokořena 

V sobotu zajížděli hráči staršího dorostu České Třebové na horkou půdu do Karviné, která rozhodně není snadným soupeřem.
 
HBK Intevo Karviná – TJ Lokomotiva Česká Třebová 4 : 3
V Karviné přivítalo hráče  slunečné a teplé počasí, zkrátka pravé babí léto. To jakoby uspávalo hráče obou mužstev a tak začátek utkání byl značně ospalý. Ze spánku vytrhnul všechny nejlepší hráč domácích Franek, který nenápadnou střelou propálil vše co mu stálo v cestě – čas 3:04 – 1:0. Tato branka probrala hosty z České Třebové a ti zvýšili svoji aktivitu. Vyplatilo se a v čase 5:53 vyrovnával Matěj Švec po přihrávce Hynka – 1:1. Ve dvanácté minutě pak rozhodčí darovali domácím trestné střílení, ale brankář Držmíšek hosty podržel. Přes to se do konce třetiny znovu prosadil Franek a zvýšil na 2:1 – čas 12:23.
Ve druhé třetině mysleli oba týmy hlavně na obranu a k vidění bylo jen málo šancí. Aby se pohnulo skóre, musel rozhodčí vyloučit domácího Libosku. Hosté využili početní převahu po střele Štěpána Švece, kterému nahrál Vostrčil – čas 23:02 – 2:2.
Třetí třetina začala šťastněji pro Českou Třebovou. V čase 32:43 nahodil míček před branku Hynek a domácí si sami srazili toto nahození do sítě – 2-3. Když časomíra ukazovala 36:42, trefil se domácí Barnošák a vyrovnal na 3:3. Konec zápasu byl jasně v režii rozhodčích, kteří evidentně tlačili domácí za vítězstvím a vylučovali hosty za zákroky, které viděli snad jen oni. V čase 44:20 využil jednu z přesilovek kapitán Vašek 4:3. Aby nebylo pochyb o vítězi, tak ještě 3 vteřiny před koncem utkání rozhodčí znovu daroval domácím trestné střílení, které ovšem neproměnili.
Utkání tak skončilo teprve druhou porážkou České Třebové v této extraligové sezóně.
 
Vsetín jasně podlehl České Třebové   

V neděli 24.10. 2010 se hráči staršího dorostu České Třebové představili na hřišti Vsetína, který den před tím porazil silnou Plzeň. Dalo se tedy očekávat zajímavé utkání.
 
HBC Vsetín  – TJ Lokomotiva Česká Třebová 2:6
Ve Vsetíně se začínalo pěkně od podlahy a už ve druhé minutě měli domácí výhodu přesilové hry, kterou však nevyužili. Jen co se hrálo zase pět na pět, prošel celým hřištěm Štěpán Švec a bekhendovou kličkou otevřel skóre zápasu – čas 3:34 -0:1. V osmé minutě hrála Česká Třebová ve dvojnásobném oslabení, ale domácí tuto výhodu nevyužili i díky skvěle chytajícímu Radku Štarmanovi. V čase 11:35 znovu úřadoval Štěpán Švec, když po samostatné akci vystřelil a bylo to 0:2. Ještě jedna branka byla k vidění do konce první třetiny, kdy po kombinaci bratří Šveců skóroval Michael Mrštný – čas 14:10 – 0:3.
Ve druhé třetině zkompletoval svůj hattrick Štěpán Švec – čas 19:18 – 0:4. V čase 25:07 se podruhé trefil Michael Mrštný po přihrávce Matěje Švece – 0:5. Do konce druhé třetiny se prosadili i domácí, když výhodu přesilové hry využil nádhernou ranou pod břevno, Hradil – čas 28:22 – 1:5.
Třetí třetinu měli hráči České Třebové jasně pod kontrolou a nedali domácím šanci jakkoli zápas zdramatizovat. Vítězství České Třebové potvrdil v přesilové hře Michael Mrštný po přihrávce Štěpána Švece – čas 41:54 – 1:6. Pro Michaela Mrštného to byl také třetí zásah v tomto utkání. Domácí za minutu korigovali výsledek brankou Kopeckého na 2:6 – čas 42:49.
Dvěma hattricky zdolali hráči České Třebové, Vsetín a třemi body si upevnili svoje místo na čele extraligové tabulky.
 
Autor: Kamil Švec   Foto : Stanislav Liboska Karviná