2. ročník podzimního benefičního plesu Za jeden provaz je za dveřmi                

Občanské sdružení Za jeden provaz se rozhodlo navázat na loňskou úspěšnou akci s názvem Podzimní benefiční ples. 2. ročník této společenské události se bude konat 5. listopadu od 19:30 v sále restaurace Na Horách. Jak už název napovídá, bude se jednat opět o benefiční záležitost, výtěžek plesu bude využit na podporu činnosti sdružení Za jeden provaz a na koupi zdravotních antidekubitních matrací do Domova pro seniory v České Třebové. Od nového školního roku je totiž právě Domov pro seniory institucí, s jejímiž klienty se na workshopech pořádaných sdružením setkávají studenti Gymnázia Česká Třebová.
Ples naváže na založenou tradici, a tak většina jeho kladně hodnocených prvků čeká na hosty i letos, ať už hovoříme o možnosti nechat se vyfotografovat profesionální fotografkou nebo odvozu z plesu domů plesovým taxi. K tanci a poslechu bude hrát oblíbená kapela Koplahoband z Týniště nad Orlicí. Hosté se mohou těšit na bohatou tombolu, kterou podpořily firmy z regionu. Mezi cenami se však objeví i netradiční dárky od občanského sdružení, které díky svému charakteru připraví hostům další zážitek. Půlnoční překvapení tedy nebude jediné, které v průběhu večera hosté zažijí. Shlédnou také předtančení Taneční školy Šárky Prossové, je pro ně připravena možnost večeří a další zajímavosti. Moderátory plesu budou Barbora Horáková a Martin Klumpar, maturanti z českotřebovského gymnázia. Z řad studentů pochází i všichni realizátoři a pomocníci, kteří připraví hostům jedinečný zážitek.
Právě studentů gymnázia a klientů Domova pro seniory se v současnosti týká činnost občanského sdružení Za jeden provaz. Po úspěšné spolupráci se stacionářem A-centrum se rozhodlo věnovat dalším znevýhodněným spoluobčanům v našem městě a volba padla na seniory. První návštěva v jejich domově byla velmi poučná a zároveň emotivní. Studenti nejprve absolvovali exkurzi po celém zařízení a poté se zúčastnili workshopu společně s klienty, jejichž zájem byl tak velký, že se dokonce nemohli vejít do připravené místnosti. Setkání se neslo v příjemné atmosféře a zúčastnění se loučili s tím, že se určitě opět sejdou.
Více informací najdete na www.zajedenprovaz.cz.
 
Bc. Zuzana Vondrová  předsedkyně ZuzkaVondrova@seznam.cz +420 721 457 836
Občanské sdružení Za jeden provaz Riegrova 296  560 02 Česká Třebová www.zajedenprovaz.cz