30. ročník "Třebovské stopy"                                                

 
Tradičně se první říjnovou sobotu, letos to bylo 2.10.2010,  na "cvičáku" kynologické organizace "Podhorka" uskutečnil již 30. ročník speciálního závodu "Třebovská stopa" pod patronací hlavního sponzora "PURINA - PRO PLAN".  Tak jako v minulém roce i letos nám přálo počasí, což byl jeden ze splněných předpokladů úspěšného zvládnutí poměrně náročné soutěže. Po nutných zahajovacích procedůrách, provedení veterinární kontroly, přidělení startovních čísel a  předání všech potřebných informací soutěžícím  se rozběhla soutěž v pěti výkonnostních kategoriích podle NZŘ a IPO. Opět soutěžili psi různých plemen a velikostí, s převahou německých ovčáků, ale byla zde i plemena jako hovawart, knírač, belgický ovčák, retriever, stafforddshire bull terrier, jorkšírský teriér, ale i kříženci. Proto bylo nutné rozdělení do pěti výkonostních kategorií a to vše se muselo zvládnout v jednom dni. Velkou pomocí byla zkušenost všech tří delegovaných rozhodčí  - paní Dvořákové a  pánů Vyčítala a Kmínka, za což jim patří dík. 
Soutěže byly zahájeny v areálu cvičiště na Podhorce v 8 hodin ráno, stopy se rozběhly na terénech, které nám zajistila a vybrala paní Ing. Horáčková z AVENY. Pak už byly na počítačích průběžně zpracovávány výsledky stopařské i výkony v poslušnosti a pomalu a jistě se tak začala v průběhu dne rýsovat pořadí v jednotlivých kategoriích. U průběžně doplňovaných výsledkových listin a před monitorem ve "výpočetním centru" se kalkulovalo a odhadovalo jaký výsledek v součtu musí ten který soutěžící dosáhnout, aby byl nebo nebyl na stupních vítězů, zkrátka sportovní soutěž taková  jaká má být. V průběhu celého závodu jsme nezapoměli ani na psovody ani na jejich psy,  bylo nachystáno kvalitní občerstvení pro všechny účastníky i přítomné diváky, určitě se dostalo i na čtyřnohé soutěžící a tak opět byla naplněna tradice tohoto stopařského závodu - spokojení závodníci i přihlížející. Organizačně měl "pod palcem" celou soutěž ředitel 30. ročníku pan Zdeněk Najman.
Díky sponzorům, kterými letos byly firmy - PURINA PRO PLAN,  LDM,  KORADO,  TECHPLAST, KSK Česká Třebová, město Česká Třebová, Armat spol. s.r.o., DP Steinmetz s.r.o.,  ELEKTROINSTALACE Mirko Voleský, Nakladatelství Paseka, Vinotéka Na Splavě, Autodoprava Ivo Štusák, Autodoprava David Skalický, SIGAS Josef Faltus, Výroba zimních a spec.ponožek Schovanec Jiří, VHH spol. s.r.o. výpočetní technika, ELEKTRO Gregar, CZ Logistics s.r.o. Ing. Zapletal, Music Dana Süsserová, AKMO CZ s.r.o., Stavebněmontážní práce Kukla Mir., JK ZOO Chovatelské potřeby, LOMAX GARÁŽOVÁ VRATA Hamerník, Zahradnictví Luboš Kříž a TABÁK Lukašovská, jsme mohli připravit kvalitní průběh celé soutěže, připravit skvělé ceny a hodnotné dárky pro všechny účastníky, tedy i pro ty, kteří se neumístili na stupních vítězů.              
V jednotlivých kategoriích  bylo toto konečné pořadí:
            Kategorie "A" (ZM) -             1. Radmila Nováková / Brita Lady z Pastvin - ZKO Žamberk
                                                          2. Milan Kuthan / Capri - ZKO Svitavy
                                                          3. Jiří Hanyk / Anni od Bílé Panenky - ZKO Žamberk
            Kategorie "B" (ZVV1) -         1. Tomáš Pospíšil / Armin Haligali - ZKO Jičín
                                                          2. Karel Vadlejch / Hasko Salli Bohemia - ZKO Ústí nad Orl.
                                                          3. Josef Musil / Pan Brit - ZKO Podhorka Česká Třebová
            Kategorie "C" (ZVV2) -        1. Hana Honsová / Oskar - ZKO Luková
                                                          2. Eva Chauturová / Borgie Zdekra - ZKO Nemošice
                                                          3. Hana Najmanová / Bax Salli Bohemia - ZKO Podhorka
            Kategorie "D" (ZZO) -           1. Leoš Lederer / Corry - ZKO Podhorka
                                                          2. Pavel Bureš / Richi - ZKO Podhorka
                                                          3. Milan Řehoř / Kimmi Jakmir - ZKO Podhorka
            Kategorie "E" (IPO3) -          1. Antonín Svitek/Hess od Skučické Samoty-ZKO Bystrovany
                                                          2. Vendula Leksová / Elf Drapa - ZKO Podhorka Č. Třebová
                                                          3. Anna Vařeková / Amy z Kacimberku - ZKO Podhorka
V hlavní kategorii předvedl opět skvělý výkon psovod Antonín Svitek se psem Hessem a stal se opět nejlepším stopařem a absolutním vítězem "Třebovské stopy"! Všem ještě jednou gratulujeme k předvedeným výkonům a těšíme se na jejich účast v roce příštím. První říjnovou sobotu v roce 2011 se bude konat již 31. ročník "Třebovské stopy", na který jsou srdečně zváni všichni, kteří kynolgii fandí, mají ji rádi a nebo se jen chtějí obdivovat krásným výkonům psích kamarádů.