DVA TITULY MISTRA REPUBLIKY PRO TŘEBOVSKÉHO DRÁHAŘE JANA DOSTÁLA               

Talentovaný českotřebovský dráhař JAN DOSTÁL již téměř pódium pro nejlepší borce neopouští. Po titulu mistra Evropy přivezl do České Třebové i dva cenné tituly mistra České republiky.
LOPATÁRNA PLZEŇ 29.září. Okruh dlouhý 1067 metrů s asfaltovým povrchem, převýšení sedm metrů. GIANT LIGA – ODVETA Grand Prix Plzeňského Deníku ve hvězdném obsazení v čele s  Jiřím Ježkem, Františkem Raboněm a novopečeným mistrem republiky z časovky dvojic Stanislavem Kozubkem (PSK Whirlpool Author). Již tak nabité startovní pole doplnili dráhoví reprezentanti pražské Dukly exmistr světa Alois Kaňkovský a mistr Evropy Jan Dostál . Spíše cyklokrosové počasí, které se alespoň v západních Čechách umoudřilo, tak vládlo nad sportovním areálem SKP RAPID. Necelých jedenáct stupňů a 70 jezdců na startu to byla ODVETA po seriálu GIANT liga.  Ostré tempo se rozjelo hned od startu, ale peloton se tentokrát držel stále pohromadě. Prémie vypisované během závodu držely jezdce ve vysokém tempu, z kterého se jednotlivcům nedařilo ujíždět. Navíc týmy s početní převahou (Dukla a Sparta) nechtěli nechat nikoho poodskočit, neb o vítězi a finanční odměně rozhodoval až závěrečný spurt. To vyhovovalo právě Františku Raboňovi (výběr ČR), který bral závod jako kvalitní rozjetí a zkoušel se právě na jednotlivých prémiích. Reprezentace Dukly vzala „odvetu“ opravdu velice prestižně a jakýkoliv únik během několika kol dokázala vymazat. V úniku se divákům na chvilku předvedl i mistr republiky z časovky dvojic Stanislav Kozubek společně s Martinem Hebíkem (oba PSK Whirlpool Author), ale i tato dvojice byla pohlcena silným pelotonem. Do závěrečného spurtu tak Dukla měla v záloze hned tři vynikající spurtéry. Milana Kadlece, Jana Dostála a Aloise Kaňkovského. V posledních třech kolech už dukláci nepustili nikoho na špici a drželi vysoké tempo až do koncovky.  Ta měla naprosto stejný scénář jako před rokem. Pro první místo si dospurtoval zcela zaslouženě exmistr světa Kaňkovský, stříbro bral jeho stájový kolega Dostál a bronz  Jiří Nesveda (AC Sparta Praha). Skvělé čtvrté místo bez podpory týmu obsadil František Raboň (výběr ČR). Zvítězil Alois Kaňkovský (1:11:03 hod.), před Janem Dostálem, oba ASC Dukla Praha, 3. místo Jiří Nesveda  (AC Sparta Praha) 4. místo        František Raboň  (výběr ČR)  5. místo  Ondřej Zelinka. 
PŘILBA MORAVY  1.10.2010 Před hlavním bodovacím závodem  na 50km se jel Scratch na 35kol (15km dlouhý závod - 400m dlouhý Brněnský Velodrom). Vyhrál zkušený matador Martin Bláha před Milanem Kadlecem a třetím Janem Dostálem . Tento závod byl zařazen do světového kalendáře „Dukláci“ tak posbírali cenné body. Hlavní závody ,, Přilba Moravy,, největší, nejstarší dráhový závod v ČR na 50km byl v režii jezdců Dukly Praha . Po výborné taktické jízdě si pro vítězství dojel Milan Kadlec, třetí muž letošního mistrovství světa v bodovacím závodě jednotlivců, druhý přijel domácí Jirka Hochmann a třetí  Martin Bláha. Pro bramborovou medaili si přijel Českotřebovák Jan Dostál.
Memoriál Jana Veselého 2.října. Kriterium na 40kol 100km (2,5km dlouhý okruh na Hlavni třídě v Ostravě Porubě). Závod plný dramatických  zvratů , rychlostních spurtu a prémii, tak vypadal letošní poslední závod kalendáře Českého poháru kde se sešla česká špička až na jezdce hradeckého Whirpoolu. Pro první místo si přijel exmistr světa v omniu 2007 Alois Kaňkovský ASC Dukla Praha, druhý byl vítěz letošní  Giant Ligi Jiří Nesveda AC Sparta Praha a pro třetí místo dospurtoval  úřadující  mistr Evropy v omniu do 23let Jan Dostál. Bramborový byl loňský vítěz juniorský exmistr světa v cyklokrosu Zdenek Mlynář. Jan Dostál se mohl radovat z vítězství v kategorii do 23let.
Kriterium Klein Engersdorf 9.října.  Těžký, silový, tak se dal charakterizovat okruh na okraji Vídně. První polovina z kopce a druhá do kopce. V tento krásný podzimní den čekalo na jezdce 70 km v padesáti okruzích. Poslední závod Tchibo Cupu absolutně ovládli jezdci z ASC Dukly Praha. Po výborně rozjetém týmovém spurtu si pro vítězství dojel Jiří Hochmann, druhý Alois Kaňkovský a třetí Českotřebovák Jan Dostal. Páté místo ještě vybojoval Milan Kadlec Všichni v barvách ASC Dukly Praha.
Mistrovství České republiky v dráhové cyklistice  proběhlo ve dnech 11.až 15.října.  Očekávaným triumfem dráhových cyklistů Dukly Praha skončila první disciplína na domácím šampionátu. Z titulu v omniu se radoval letošní mistr Evropy Jan Dostál, v hale v Praze-Motole jej na stupně vítězů doprovodili Martin Bláha a Jan Kadúch. Dostál vedl již po prvním dnu, kdy vyhrál závod na 200 metrů s letmým startem i vylučovací závod a v bodovacím závodu skončil druhý. Druhý den přidal vítězství ve scratchi a v závodu na kilometr s pevným startem, ve stíhacím závodu na 4 km skončil třetí. Konkuroval mu pouze Bláha, který  na něho před závěrečným závodem ztrácel  jeden bod. Kilometr ale zvládl až ve čtvrtém čase a musel se spokojit se stříbrem. 1. Dostál 9 bodů, 2. Bláha 13, 3. Kadúch 24, 4. Kadlec 26, 5. Mixa 30, 6. Kaňkovský 33, (všichni Dukla Praha).
Ve středu 13. října si Jan Dostál vyzkoušel jak těžký je závod na 1 km s pevným startem. Bojoval se sprintery specialisty z Dukly Brno, Dostálovi utekla bronzová medaile o tisícinu sekundy.  Z vítězství se   radoval Tomáš Babek, druhý Českotřebovák Denis Špička, třetí Adam Ptáčník.Všechno v barvách ASO Dukla Brno.  Výborný Denis Špička se stal i mistrem ČR ve sprintu.
14.října stíhací závod družstev.  První místo ASC Dukla Praha ve složeni Kadlec, Hochmann, Bláha, Mixa. 2.místo Dostál,Vendolský, Kaduch,Furst, 3.místo jezdci Prostějova. Téhož dne si Jan Dostal  přijel pro druhy titul mistra ČR v kategorii Elite v disciplině Scratch, závodem na 15 km s prvenstvím na pásce. Druhý přijel Martin Bláha a třetí kapitán Dukly Praha Milan Kadlec.
Ve středu 20. října odletěl Jan Dostál do čínské Šanghaje. Zúčastní se tam silničních cyklistických závodů.
                                                                                                                      MR.
JAN DOSTÁL  Foto:Archív ÚO