První zápasy českotřebovských mladých florbalistů           

 
V neděli 3.října se družstvo mladších žáků FbK Česká Třebová vydalo ke svým historicky prvním čtyřem soutěžním zápasům do Dobrušky. Hrací doba byla 2x12 minut čistého času a vzhledem k "velikosti" místní tělocvičny se hrálo systémem 4+1.
 
FbK Česká Třebová – FbK Orlicko Třebovsko 4:4
Hned v prvním zápase nás čekalo okresní derby a bylo nač se dívat. Naši hráči měli proti o něco menším soupeřům jak fyzickou, tak i herní převahu, kterou však nedokázali dostatečně brankově vyjádřit, a přes dvoubrankové vedení a mírnou převahu jsme nakonec v našem prvním oficiálním zápase remizovali.
 
FbK Česká Třebová – FBC Nové Město nad Metují 6:5
Ve druhém zápase jsme rychle prohrávali 0:3 a 2:4, ale nakonec jsme dokázali otočit na 5:4. Soupeř však neřekl poslední slovo a 80 sekund před koncem vyrovnal. Aby zvratů nebylo málo, 20 vteřin před koncem utkání rozehrál standardní situaci Petr Stolín a Tomáš Langer pěknou střelou z otočky rozhodl o naší těsné výhře.
 
FbK Česká Třebová – TJ Sokol Bodlinka Dobruška 1:6
Nejtěžší nedělní soupeř na nás čekal v podobě domácích. I když se kluci snažili, seč jim síly stačily, na urostlejší soupeře nestačili fyzicky a naše ztráta postupně narůstala až na pětibrankový rozdíl. Kluci však nic nevypustili a patří jim dík za snahu, s jakou se pouštěli do soubojů s většími a těžšími soupeři (i soupeřkami).
 
FbK Česká Třebová – TJ Sokol Jaroměř 3:4
Jaroměř na nás hned od začátku vletěla a jejich útoky se střídaly jeden za druhým v rychlém sledu. V tomto zápase se ve skvělém světle předvedl brankář Ondra Novotný, který zlikvidoval celkem 32 střel. I díky němu jsme v poločase prohrávali pouze 0:1 a po pauze dokonce srovnali. Tři minuty před koncem však přišla černá půlminuta, která téměř smazala vše dobré, co se nám v zápase povedlo, a rázem to bylo 1:4. Kluci však nesložili zbraně, zabojovali a vzápětí odpověděli skoro stejnou mincí. Na víc než snížení na 3:4 to ale nestačilo a hráči Jaroměře se se svými rodiči mohli radovat ze zasloužené výhry.
 
Nezbývá než klukům poděkovat za předvedené výkony. Byla radost dívat se, s jakou chutí a nadšením šli do všech zápasů a snažili se co nejvíce prospět týmu. Za zmínku stojí zejména výkony Tomáše Langera (dal 10 gólů z našich 14), Ondry Novotného (podržel tým ve všech zápasech) a také improvizované obranné dvojice Kmoníček – Kaška, která byla tvrdým oříškem pro všechny soupeře. Ale pochvalu zaslouží i všichni ostatní, neboť i oni přispěli k tomu, že jsme prožili jeden pěkný den s florbalem.
Závěrem bychom rádi poděkovali rodičům, kteří nás dovezli na zápasy a neúnavně podporovali až do konce.
 
Jiří Němec & Monika Adamcová
 
Foto: Českotřebovská obrana (v oranžovém) v čele s O. Novotným čelí jednomu z mnoha nájezdů jaroměřských útočníků.