Mladí florbalisté FbK Česká Třebová zahráli velmi dobře 
Liga mladších žáků pokračovala 24.října 2010 dalším turnajem v Náchodě a vyslanci českotřebovského florbalu svými výkony po sobě opět zanechali velmi dobrý dojem.
 
FbK Česká Třebová – FTS Florbal Náchod 5:8
Náchodský klub je známý svou tradicí a dobrou prací s mládeží, což jsme na vlastní kůži mohli poznat i my. Oboustranně útočný a velmi slušný zápas se zpočátku vyvíjel v náš prospěch, když nám v prvním poločase vycházelo takřka vše, na co jsme sáhli, a vedli jsme 4:3. Ve druhé půli však Náchod otočil a ukázal na naše největší nedostatky, a to že si obrana s útokem navzájem nepomáhali, což vedlo k mnoha zbytečným gólům v naší síti a konečné prohře o 3 branky.
Branky: Vondra, Langer V. 2x, Langer T. 2x, asistence: Bohunek, Langer T., Stolín
 
FbK Česká Třebová – FbK Orlicko-Třebovsko 5:3
Ani na druhém turnaji jsme nakonec nezůstali bez výhry. Tentokrát jsme porazili kluky z O-T, když jsme po devíti minutách odskočili do tříbrankového vedení, které soupeř  ve druhé půlce už korigoval jednou brankou. Nutno dodat, že nás Orlicko notně potrápilo, přestože za něj hrají hráči převážně mladší než většina hráčů v ostatních týmech.
Branky: Langer T. 2x, Langer V. 2x, Vondra, asistence: Křivka 2x, Langer V., Langer T., Bohunek
 
FbK Česká Třebová – TJ Sokol Jaroměř 3:3
Už v prvním vzájemném utkání vytvořili rodiče z Jaroměře fanděním pěknou kulisu. Stejně tomu tak bylo i nyní, ale tentokrát jim přibyla i opozice v podobě kluků z O-T, kteří nám oplatili fandění z minulého zápasu, a byla z toho pěkná sportovní atmosféra, jež donutila všechny hráče vypnout se k výborným výkonům. První polovina se odehrála spíše v režii Jaroměře, která měla ze hry více, ale góly padaly do její sítě. Dvakrát se nám podařilo utéct jejich obraně a byly z toho zásahy Vojty Langera a Ondry Bohunka. To si však soupeř nenechal líbit a během pěti minut po pauze vyrovnal a začínalo se od nuly. Bez branek se hrálo až do 22. minuty – nejdříve bratři Langerovi využili špatného střídání Jaroměře a Vojta po exkluzivní nahrávce od Tomáše zakončoval do skoro prázdné branky. Aby toho nebylo málo, Jaroměř za 11 sekund vyrovnala a podtrhla účet tohoto utkání na 3:3. Nakonec si ještě oba týmy vychutnaly děkovačku od diváků.
Branky: Langer V. 2x, Bohunek, asistence: Stolín, Hoang, Langer T.
 
FbK Česká Třebová – F.B.C. Nové Město nad Metují 1:1
Poslední zápas tohoto dne se už hrál spíše z povinnosti. Hráči na obou stranách byli z předchozího průběhu dne unaveni, a tak byl zápas spíš ke spaní než ke koukání. Všichni raději, než aby udělali krok, máchali kolem sebe hokejkami, takže utkání chvílemi spíš než florbal připomínalo olympijský turnaj v šermu. Z naší převahy jsme vytěžili dva góly, jeden z nich bohužel do vlastní sítě, a tak jsme se s Novým Městem rozešli smírně.
Branka: Langer V., asistence: Křivka
 
Zápasy jsme odehráli v následujícím složení:
Novotný – Stolín, Cerman, Kmoníček, Hoang – Langer V., Langer T., Křivka, Halas, Krása, Vondra, Bohunek
 
Za předvedené výkony a přístup k zápasům zaslouží všichni hráči (včetně brankáře) pochvalu a poděkování. Po rozpačitém prvním zápase se kluci na hřišti rozkoukali a jejich výkon šel zápas od zápasu nahoru. Je vidět, že když se plně soustředí, jsou schopni hrát pěkné vyrovnané zápasy s kýmkoliv.
Opět děkujeme také rodičům, kteří nás úspěšně dopravili na místo určení i zpět domů.
 
Příští turnaj se odehraje 7.listopadu v Rokytnici v Orlických horách.
 
Jiří Němec & Monika Adamcová