Sen o postupu se nenaplnil                                                      

 
Druhé kolo poháru ČFbU žen nám přiřadilo extraligového soupeře a to tým označovaný za černého koňě extraligy, který v loňském roce dokázal projít až do finálového duelu. Děkanka přijela v nedělní odpoledne do nedaleké Litomyšle bojovat o postup do osmifinále a naším cílem bylo nedat jim tento zápas zadarmo a prát se o výsledek do posledních vteřin zápasu.
Zápas se hrál na dvacetiminutové třetiny což z vlastní soutěže neznáme. Ženy v první lize hrají pouze patnáct minut, a proto jsme se obávali o síly na takto dlouhý zápas. Kvalitní letní příprava a zodpovědný přístup hráček k fyzické připravenosti nám ukázal, že i takovéto zápasy jsme schopni v plném tempu odehrát a tím soupeře dostat pod tlak.
V první třetině jsme se soupeři snažili vyrovnat, ale častěji jsme se dostávali pod tlak. Klíčovou hráčku Děkanky se nám ale bohužel uhlídat nepodařilo a tato třetina pro nás skončila při stavu 0:2. První gól jsme obdrželi ze samostatného nájezdu po faulu obránce. Druhý padl při nedorozumění v rozebrání hráčů.
V druhé třetině jsme přidali na tempu, soupeři se vyrovnali a podařilo se nám vstřelit kontaktní gol. Po pohledné akci se prosadila jedna z nejzkušenějších hráček Pavla Třísková. I když jsme měli několik slibných šancí, tak dalšího gólu jsme se již nedočkali.
Třetí část hry jsme i přes snahu a počáteční tlak nezačali dobře. Hned v šesté minutě se po rychlé kombinaci prosadil soupeř a opět dokázal odskočit na rozdíl dvou gólů. Po obdržené brance jsme se rozhodli ještě přidat na tempu a pokusit se zápas zdramatizovat. Gól se povedl vstřelit ve třinácté minutě po střele Lucky Čížkové takřka z půlky hřiště. Druhá půlka třetiny byla v našich rukou a soupeř se pouze občas dostal k brejku ohrožující naši branku. Bohužel tři minuty před koncem, kdy náš tlak vrcholil a všechny hráčky i diváci v hale věřili, že se nám podaři vyrovnat se jedna z hráček dopustila chyby v podobě sekání a byla odměněna dvouminutovým vyloučením. Tím bohužel ustal náš tlak, soupeř přesilovku využil k odpočinku a zdržovací taktikou, kdy se netlačil do zakončení, přečkal důležitý čas. Poslední minutu již soupeř takticky zvládl velmi dobře, zkušeně ubránil i naši hru bez brankáře a nedovolil pokračovat našemu snu o postupu do dalších kol poháru.

FbK Orlicko Třebovsko - Děkanka Praha 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Vyloučení: 1:0
Střely: 31:27
Góly: 27´ Třísková (Hamplová), 53´ Čížková - 11´ Brennerová, 18´ Brennerová (Chvátalová), 46´ Brennerová (Jandová)
Sestava: Diblíková - Čížková, Zindulková, Voltnerová, Hamplová, Kalíková T. - Drvoštěpová (C), Žatečková, Kalíková D., Třísková, Lenochová, Kašparová, Dokoupilová, Hyksová, Bednářová, Krátká.
Trenér: Typl Jirka