Z hokejbalu:

Česká Třebová vévodí extralize staršího dorostu     


V dohrávce osmého kola extraligy staršího dorostu se střetli týmy, které toho mají hodně společného. Oba týmy se v letošním ročníku extraligy  pohybují v horních patrech tabulky, oba týmy jsou ze stejného regionu a dokonce ze stejného okresu. Z výše uvedeného bylo jasné, že půjde opravdu o derby se vším všudy.

TJ Lokomotiva Česká Třebová – SK OEZ TESTA Letohrad  3:1

Od začátku utkání bylo vidět, jak si všichni hráči uvědomovali, že jde o hodně. Domácí se snažili od začátku soupeře zatlačit a z tohoto tlaku vytěžili první přesilovou hru. Tu se jim ovšem nepodařilo využít i díky výborně chytajícímu Janouškovi v brance hostí. Kohouti bušili do soupeře, ale ten dobře bránil a vyrážel k nebezpečným brejkům. První třetina skončila na střely 13:3, ovšem skóre bylo stále stejné jako na začátku 0:0.

Ve druhé třetině se obraz hry příliš neměnil a bylo jasné, že kdo vstřelí první branku, bude mít velkou výhodu. O všem nakonec rozhodli přesilové hry. Když svoji první přesilovku hráli hosté, měnil se stav hned dvakrát. Nejprve si z užaslých hráčů Letohradu udělal slalomovou dráhu Štěpán Švec a ve vlastním oslabení poslal domácí do vedení – čas 20:44 – 1:0. Jenže radost domácím vydržela pouhých 13 vteřin, když utěšenou ranou od modré prostřelil vše co mu stálo v cestě Vrba – čas 20:57 -1:1. Další možnost hrát v početní převaze dostali domácí a tuto výhodu využil Štěpán Švec po přihrávce Jílka – čas 23:31 – 2:1. Ještě do konce druhé části hráli domácí dvojnásobnou přesilovku, ale nedokázali tuto možnost využít.

Třetí část hry začali tlakem hosté a byla evidentní jejich snaha po vyrovnání. Vytěžili však pouze přesilovou hru, kterou nedokázali využít. Naopak další dvojnásobnou přesilovku využil kapitán domácích Mrštný po přihrávce Štěpána Švece – čas 34:49 – 3:1. Hosté pak přepnuli na ještě vyšší rychlostní stupeň, ale domácího Držmíška již nepřekonali.

Derby sledovala bez mála stovka diváků, kteří vytvořili skvělou atmosféru pro hráče obou týmů. Zápas měl vysokou úroveň, která odpovídá kvalitě obou týmů.

Autor: Kamil Švec