Českotřebovský deník 329/2010 (18.11.)                                

Výstava fotografií a plakátů "Týden sportu" zahájena , stejnojmenná publikace pokřtěna 

Za velké účasti veřejnosti a také  hostů spojených s dvanáctiletou tradicí Týdne sportu založené v roce 1999 byla v úterý 16. listopadu  podvečer zahájena v Kulturním centru zajímavá výstava. Vystoupili Medvědi (zahráli bezvadně a všem do noty), program vernisáže neuváděl nikdo jiný, než Jan Čenský, přijel také Petr Jančařík a Zbygniew Czendlik. Důležitou osobou byl samozřejmě i Lubomír Vašina, organizátor Týdne sportu, autor většiny fotografií z knížky i z výstavy a publikace Mgr. Milan Michalski a také starosta Jaroslav Zedník a bývalý starosta Jiří Pásek, za jehož působení byla tradice zahájena.                   Více ve zvláštním článku.
 
 
Předání dekretů na dotace z  ROP NUTS II. Severovýchod  pro Město Česká Třebová a Skiklub          

Jde o projekt „Rekonstrukce a přístavba Městského muzea  Česká Třebová“ a na projekt „Inovace přepravní technologie a modernizace SKI areálu Buková hora“ se uskuteční ve středu dne 24. listopadu v 11.30 hodin v obřadní síni  českotřebovské radnice.   Město Česká Třebová obdrželo oznámení Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod o předání dekretu na dotaci  z prostředků EU na projekt „Rekonstrukce a přístavba Městského muzea  Česká Třebová“ ve výši 29,37 mil. Kč. Po splnění dalších předepsaných náležitostí bude podepsána následně Smlouva o poskytnutí dotace.                                           
Současně bude také předán dekret na dotaci na projekt „Inovace přepravní technologie a modernizace SKI areálu Buková hora“ příjemci SKI KLUB Česká Třebová, s.r.o. Dotace ve výši 9,99 mil. Kč je poskytována ze stejného zdroje.
Dekrety bude předávat předseda Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod Mgr. Radko Martínek.
Ing. Karel Švercl vedoucí odboru rozvoje města a investic

 

Hledáme zloděje lavičky ze zastávky ČSAD Kozlov 

Zloděj byl viděn  z projíždějícího auta, když nakládal lavičku minulý týden ve čtvrtek do bílé dodávky, ze které lavička  vyčuhovala zadními dveřmi. Známe bohužel jen neúplnou SPZ, ale věříme, že bude i tak vypátrán. Nicméně  P.T. zloděje žádáme, aby lavičku vrátil na původní místo.
 
Pozvánka na víkend do klubu Modrý trpaslík       

pátek 19/11 2010 od 20.00   literáti na trati    Jaroslav Erik Frič & Dirty Old Town Band
„Básně z chodníku“ – texty J.E.F. rámované tradičním pouličním repertoirem Děti kapitána Morgana
kapela živoucího básnického slova, hudebních individualit a bujarého nasazení s tančící pandou na forbíně  jízdné: zdarma
 
sobota 20/11 2010 od 20.00  Koncert  Rock na trati 2010
Pitocha www.bandzone.cz/pitocha
Boo www.myspace.com/booreboot
Lesní zvěř www.lesnizver.cz
První hoře www.prvnihore.net    jízdné: 130,-
Tepelné hospodářství v Hradci eliminovalo havárie na polovinu

Poruchy na teplovodech v Hradci Králové se snížily za poslední dva roky na polovinu. Vyplývá to ze statistiky závažných havárií na teplovodních potrubích a technologiích předávacích stanic v Hradci Králové za roky 2008 až 2010. Zatímco v roce 2008 Tepelné hospodářství řešilo téměř devadesát případů, letos jejich počet klesl pod čtyřicet. Výrazným způsobem se na příznivém trendu podepsala preventivní opatření a analýzy používaných technologií. Tepelné hospodářství provedlo v posledních letech rozsáhlé audity rozvodných sítí a eliminovalo havárie díky řadě ochranných opatření. Mezi unikátní akce se přesně před rokem zařadil pilotní projekt termovizního snímkování města.
 
Pardubický hejtman Radko Martínek se stal dědečkem 

 Péči o vnoučka považuje za jednu z velmi důležitých  činností, kterou nikdy neošidí, ať doma, nebo na vycházce.  (Foto L. Kozel)