Florbal: první zaváhání juniorek v letošní sezóně               

V posledním říjnovém dnu jsme se rozjeli na turnaj do vzdáleného Jičína. Čekaly nás dva zcela odlišné zápasy. Proti druhému, nám na záda dýchajícímu týmu z Jičína, a celku z opačného konce tabulky 1. ligy juniorek Trutnovu.
 
FbK Orlicko Třebovsko –FBK Jičín 2:3 (0:1 - 2:1 – 0:1)
Góly: Hyksová, Šedová(Hamplová)  Přesilovky: 3:2, využití 1:0
K prvnímu zápasu hracího dne jsme nastoupili proti domácím hráčkám z Jičína. Věděli jsme, že to nebude lehký zápas, jelikož Jičín je v tabulce na druhém místě za námi pouze díky horšímu  skóre. Začátek utkání se nesl ve znamení opatrnosti z naší i soupeřovy strany. Hrál se pěkný a vyrovnaný florbal. V čase 9:38 ale hráčky Jičína výborně zahrály standardku před naší bránou a otevřely skóre zápasu. Chvíli na to se nám naskytla nabídka v podobě přesilové hry, bohužel se nám nahromaděný tlak nepodařilo využít, a tak první třetina skončila 1:0 pro Jičín. V druhá třetině jsme měli malou převahu my. Již po třech minutách se podařilo Lindě Hyksové vyrovnat. Stav 1:1 svítil na tabuli až do desáté minuty druhé třetiny, kdy naše chyba v obraně byla náležitě potrestány v podobě přesné střely jičínské hráčky. Poté se nám již po druhé naskytla výhoda 1 hráčky v poli navíc. Tentokráte na nám přesilovku podařilo využít, a to již po 10 sekundách jejího trvání, Jíťa Hamplová přihrávkou našla Kikinu Šedovou, která přesně umístila míček do soupeřovy branky. Dvě minuty před koncem druhé třetiny byla bohužel vyloučena Linda, za hru hlavou, kterou omylem použila při neskutečném tlaku u jičínské branky. Oslabení jsme ale zvládli na jedničku a tak po dvou třetinách byl stav zápasu nerozhodný 2:2. Začátek třetí třetiny se nesl opět v duch opatrnosti na hokejkách obou týmů. V polovině třetiny jsme do třetice dostali početní výhodu, k naší smůle se nám jí nepodařilo využít. Soupeřky začaly tlačit, úspěšně, 4 minuty před koncem se jim podařilo upravit průběžné skóre ku svému prospěchu. Nutno podotknout , že zápas byl pln nepřesností ze strany rozhodčích, v čase 11:33 už to náš asistent trenérky nevydržel, trochu jim vynadal a pro tým to znamenalo 2minuty za nesportovní chování. Místo závěrečného pokoušení  se vyrovnat, jsme se tedy bránili přesilové hře soupeřek. Oslabení nás velmi vysílilo, v závěrečné minutě se nám již podařilo pouze udržet konečný výsledek 2:3 pro Jičín, kterému po dnešním dni oprávněně patří první místo v tabulce.
 
FBK 001 Trutnov - FbK Orlicko Třebovsko 2:8 ( 0:5 – 1:2 – 1:1)
Góly: Hyksová(Jirušková), Hyksová(Bednářová), Hyksová(Dokoupilová), Stráníková(Hamplová), Dokoupilová(Šedová), Hyksová( Bednářová) Zavřelová(Špatenková), Hamplová(Špatenková)
 
Ve druhém zápasu jsme se postavili proti hráčkám z Trutnova, které po loňské sezóně vyměnily téměř celý tým a prozatím jim patří poslední příčka v tabulce 1.ligy juniorek, divize III.. Klid a pohodu do nás vlila již po 16 sekundách Linda Hyksová, která po hezké přihrávce od Alice Jiruškové vstřelila gól. První třetina se odehrála v poklidném až tréninkovém tempu a holky si pěkně zastřílely. Ještě po dvou gólech přidala Linda. Svůj premiérový gól za OT dala Alča Stráníková a pátý gól přidala Dáňa Dokoupilová. Ve druhé třetině ubylo zápasu „florbalovosti“, Trutnovu ubývalo sil a my se nechali strhnout jejich hrou, i proto jsme v této třetině přidali ,,pouze“ dva góly, a to zásluhou souhry Lindy Hyksové s Anetou Bednářovou a Niky Zavřelové s Ditou Špatenkovou. Bohužel jsme pět vteřin před koncem druhé třetiny dostali tzv. ,,gól do kabin“, po hrubé chybě naší golmanky. Do třetí třetiny si pro nás trenérka připravila velké překvapení v podobě změn v sestavě. Obránce nominovala do útoku a útočníky do obrany. Všechny jsme to přijaly s pokorou, humorem a s cílem pokusit se na své nové pozici předvést co možná nejlepší výkon. Změna se líbila hlavně Jítě Hamplové, na které byl hlad po gólu vidět hned od prvních chvil zápasu. Její snaha byla náležitě odměněna hned po 10 sekundách třetí třetiny, kdy jí na onen vytoužený gól krásně nahrávala Dita Špatenková. Bohužel tato střela skončila jako poslední v tomto zápase v síti soupeřovy branky a ukončila tak náš gólový nárůst na 8. Trutnov už jen do konce zápasu stihnul upravit konečné skóre, na 8:2, když potrestal chybu v naší ,,obraně neobraně“. Zbytek zápasu jsme tedy dohráli v poklidném tempu a snaze ukázat se v co nejlepším světle na svém novém postu. 
Po šesti odehraných kolech nám tedy náleží 2. místo v 1.lize juniorek, tři body ze vedoucím Jičínem. Tímto zveme všechny naše příznivce na náš domácí turnaj, který odehrajeme 20.11. v hale v Dolní Dobrouči, kde se postavíme hned třem soupeřům, a to Svitavám, Jihlavě a Žďáru nad Sázavou.
 
Sestava:
Diblíková Marťa (C) –, Lexová Míša, Jirušková Alice,Kalíková Terez, Hamplová Jíťa, Šedová Kiki -  Zavřelová Niky, Hyksová Linda, Bednářová Anet, Dokoupilová Dáňa, Špatenková Dita, Raisová Dina, Kölerová Lucka, Řeháková Zuzka, Stráníková Alča
trenérka – Renča Drvoštěpová  asistent – Jirka Typl
 
                                                                                                                                                                    Diblíková Martina