Extraligoví dorostenci České Třebové
si udrželi domácí neporazitelnost

V sobotu 19.11.2010 se v České Třebové odehrál třetí zápas druhého kola základní části extraligy staršího dorostu. Domácí Kohouti v něm hostili těžkého soupeře z Ústí nad Labem. Hosté přijeli s odhodláním odvést si domů tři body, které jim Třebovští v prvním letošním zápase uloupili.

 

TJ Lokomotiva Česká Třebová – ELBA FRANKLIN Ústí nad Labem    4:2
Domácí začali tak jak je jejich zvykem a to pěkně od podlahy a snažili se soupeře zatlačit do jejich obranného pásma. Jenže Severočeši přijeli velmi dobře takticky vyzbrojeni a neustále hrozili dlouhými přihrávkami za obranu domácích a z toho pramenícími rychlými brejky. Tyto taktické šachy vyústili v  5 střel domácích a 7 pokusů hostí, ale branka v první třetině nepadla.
Do druhé části nastoupili domácí v početní převaze, kterou si převedli z první třetiny a v čase 15:55 ji využil krásnou kličkou Jakub Vostrčil po přihrávce Štěpána Švece – 1:0. Hosty ovšem tato branka nepoložila a ještě zvýšili svůj důraz a stříleli z každé pozice. Jedna dalekonosná střela skoro od červené čáry se ujala Tománkovi, čas 17:37 – 1:1. Tak skončila druhá třetina.
Na začátku třetí třetiny měli domácí výhodu několika přesilových her za sebou, ale svůj tlak před brankou hostí nedokázali gólově vyjádřit. Naopak ve vlastním oslabení utekl všem Ústecký Matěj Kotlík, svůj nájezd zužitkoval a hosté vedli 1:2, čas 33:51. Kohouti ovšem nesložili zbraně. O vyrovnání se postaral po objetí branky Pepa Hejtmánek, čas 36:28 – 2:2. Hosté z Ústí však nechtěli nechat domácím nic zadarmo a tlačili se dál do útoku. Třebovákům se tak otevírala okénka v obraně hostí a jedno z nich využil svým únikem Štěpán Švec, který zpoza branky nahrával Michaelu Mrštnému a ten ještě přistrčil Vostrčilovi, který skóroval do prázdné branky, čas 40:09 – 3:2. Hosté vsadili vše na jednu kartu a chtěli za každou cenu vyrovnat. Domácí tak měli možnost několikrát přečíslit obranu soupeře a po jednom ze závarů upravil na konečných 4:2 Pepa Hynek po asistenci Hejtmánka, čas 42:42. Po této brance již bylo k vidění jen několik ostřejších potyček, ale gólový zápis již žádný.
V předposledním zápase podzimu si Kohouti udrželi svoji domácí neporazitelnost a to i díky dobrému výkonu brankáře Mazala, který se po dlouhé nemoci vrátil mezi domácí tři tyče. Česká Třebová nadále vede extraligovou tabulku.
 
Autor: Kamil Švec