Výtěžek plesu Za jeden provaz
pomůže Domovu pro seniory

5. listopadu se v sále restaurace Na Horách konal 2. ročník Podzimního benefičního plesu Za jeden provaz. Akci organizovalo občanské sdružení Za jeden provaz a studenti Gymnázia Česká Třebová. Všichni hosté, kteří se plesu zúčastnili, si nejen užili příjemný večer, ale také podpořili dobrou věc. Výtěžek plesu totiž bude věnován na koupi zdravotních antidekubitních matrací pro klienty Domova pro seniory v České Třebové.
Záštitu nad plesem převzal hejtman Pardubického kraje Radko Martínek, podpořilo jej také Město Česká Třebová a mnoho firem z regionu. To, že byl ples pořádán na podzim, nebylo jeho jedinou zvláštností. Hosté se velmi dobře bavili díky kapele Koplahoband, předtančení Taneční školy Šárky Prossové a půlnočnímu překvapení, jímž byla lasová show Honzy Betlacha. Organizátoři plesu si pro ně připravili další drobnosti, které jim ples zpříjemnily. Mohli se nechat vyfotografovat profesionální fotografkou Hankou Fučíkovou a vytištěnou fotografii si odnášeli z plesu na památku. Dále mohli využít služeb plesového taxi, které je za symbolický poplatek odvezlo z plesu až domů. Snad každý host vyhrál nějakou cenu z tomboly a výherci nejhodnotnějších cen pak byli vylosováni podle útržků vstupenek. Celým večerem je provázeli moderátoři z řad studentů, Barbora Horáková a Martin Klumpar.
Studenti gymnázia se podíleli na bezproblémovém průběhu plesu a se seniory táhnou za jeden provaz také při workshopech, které probíhají v Domově pro seniory v Bezděkově. Přicházejí sem, aby s nimi strávili několik hodin tvůrčí prací a povídáním. Tyto návštěvy jsou klienty domova velmi vítané, protože je vždy vytrhnou z každodenního stereotypu, přináší jim zajímavé zážitky a také výrobky, které jim většinou zůstávají a zdobí prostory jejich domova. Na posledním workshopu 3. listopadu senioři společně se studenty vyráběli výzdobu na páteční ples. I oni tedy přispěli ke zdaru akce, díky které získá jejich zařízení pět zdravotních matrací proti proleženinám.
Na fotografie z plesu a plesového fotokoutku se můžete podívat na http://zajedenprovaz.rajce.net
Děkujeme všem hostům za jejich účast, všem realizátorům za nasazení a také sponzorům a partnerům za finanční i věcné dary.
                                                                                                                                                                      Zuzana Vondrová
Fotografie z plesu Milana Soukupová

 

 
    Snímky z workshopu který se konal 3. listopadu. Zde  senioři společně se studenty vyráběli výzdobu na páteční ples.