Volejbalisté České Třebové doma nezaváhali                      

Dne 14.11.2010 proběhlo v hale u základní školy Nádražní k utkání v krajském přeboru první třídy, kde nastoupilo družstvo TJ Sokol Česká Třebová II. „B“ proti družstvu TJ Sokol Chrudim A. Našemu týmu se podařilo minulý týden jednou vyhrát na půdě TJ Sokola Pardubice I. A.
 
VK Sokol Česká Třebová II. B - TJ Sokol Chrudim A:    3:0 (18,29,14)             73 min.
Vítězství z minulého týdne hnalo naše družstvo razantně dopředu proti nepříjemnému soupeři z Chrudimi. Utkání bylo jednoznačně v režii našich volejbalistů až do půlky druhého setu, kdy se náš blokař Tomáš Tesař hrůzostrašně zranil při obraně a byl odvezen do nemocnice (nejspíše natržené vazy v kotníku). Domácí proto museli poslepovat sestavu a dohrát tento set v postaveních pro některé zcela jiné než na co jsou zvyklí. To vedlo do těžké koncovky, kterou ale naši hráči díky výbornému servisu a hře v poli zvládli a ukořistili set pro sebe. Do dalšího setu se tým postavil opět, jako na začátku zápasu jen se změnou na bloku kdy jinak universál Tomáš Müller výborně zastoupil post blokaře, čemuž nasvědčoval i výsledek 3. setu 25:14. Během celého zápasu se nám dařili všechny herní situace. Výrazně pomohl nahrávač Matouš Krpata k celkovému výsledku 3:0, které jsme si určitě zasloužili.
 
VK Sokol Česká Třebová II. B - TJ Sokol Chrudim A:    3:1 (17,-23,18,14)      88 min.
Do druhého zápasu nastoupilo domácí družstvo téměř v identické sestavě, kdy se prohodili jen nahrávači, a nastoupil David Kukla. Našim volejbalistům vyšel začátek setu na jedničku, kdy s minimem chyb přehráli soupeře ve všech směrech. To se bohužel podepsalo na druhém setu kdy suverénní a výborný výkon ukolébal naše hráče a těžko hledali koncentraci a prohráli set v těsném rozdílu 23:25. Další set byl z počátku velmi vyrovnaný a bojovný od obou celků. Hrál se velmi pěkný volejbal. V druhé půlce setu zatlačili soupeře výbornou hrou, když soupeř nenašel odpověď na výborný servis Ondřeje Knížka, který byl hned následován stejně dobrým servisem Čestmíra Rybky, kdy oba zaznamenali přímé body z podání.  Hra v poli podpořená výborným útokem našeho kapitána Aleše Skipali vedla k vítězství 25:18. Čtvrtý set se nesl opět v duchu pohody a klidu na straně třebováků kdy výrazně pomohli středový hráči Michal Knížek, Tomáš Müller a nahrávač Petr Hrdina k výsledku 25:14. Třebovští volejbalisté předvedli krásnou hru a obě utkání se jim povedla.
 
Za Českou Třebovou „B“ hráli a střídali:
Hrdina Petr, Knížek Michal, Knížek Ondřej, Krpata Matouš, Kukla David, Müller Tomáš, Rybka Čestmír, Simon Jakub, Skipala Aleš, Tesař Tomáš  Trenér: Knížek Martin Naši hráči se poperou o výhru 20.11.2010 s celkem z Kerhartic, který bude hrát na domácí palubovce a má zatím jedinou prohru.