Zprávy z českotřebovského bazénu                                       

Po sérii závodů velkých cen  (Trutnov, Vysoké Mýto, Prostějov) začaly o tomto víkendu krajské přebory -  kvalifikace na mistrovství ČR.
Žactvo 10.-11. let mělo svoji soutěž v sobotu 13.11.2010 v Náchodě- Oblastní přebor  Pardubického a Královéhradeckého kraje. Družstvo ve složení  Tomáš Valenta, Michal Kotnour, Lukáš Chovan, Adam Vágner, Matěj Švíř vybojovalo 1.místo ve štafetě 4x50 polohová štafeta a 2.místo na 4x50 štafeta volný způsob. Nejúspěšnějším závodníkem byl Tomáš Valenta, ze 6 startů se 5x postavil na stupně vítězů, nejhodnotnější je jeho výkon na 200 m znak. Matěj Švíř byl bohužel ve své disciplině 100 m znak diskvalifikován, nemůže na této trati závodit na Poháru ČR / na jaře získal bronzovou medaili /, ale vybojoval 3x 3. místo na 100 polohovku, 100 prsa a 50 znak. V Poháru ČR 10.- letých bude soutěžit v domácím bazénu, takže motivace bude velká.
Nejstarší žactvo a dorostenci se o víkendu 13.a 14. listopadu zúčastnili mezinárodních závodů Velké ceny  Brna. Účast byla tradičně ohromná. Plavci z 5 států, česká reprezentace, pro kterou byly tyto závody nominační na ME  25 v Eindhovenu, takže naši plavci doplňovali rozplavby. Ale určitě pro ně byly závody zkušeností , kdypak se jim podaří plavat vedle Simony Baumrtové,Martina Vernera, Petry Chocové, Jana Šefla….a ostatních českých reprezentantů.
Anička Kluková plavala tyto závody po nedoléčeném onemocnění a taky hned po závodech lehla. Malé osobáčky si zaplaval Lukáš Kovář, Matěj Švíř, Marie Hájková.
Plavci kategorie žactva 12.,13.,14. let, dorost a dospělí  Pardubického a Královéhradeckého kraje se sjedou o tomto víkendu 20.-21.listopadu k nám do  České Třebové. Pro žactvo to budou kvalifikační závody na Mistrovství ČR žactva.
Na startu se představí  také náchodský závodník Pavel Janeček, český juniorský reprezentant a velká naděje českého plavání pro OH 2012 a 2016. V sobotu uvidíme na startovním bloku také závodnici SC PAPardubice, která v létě jako nejmladší v historii překonala kanál La-Manche. (REi)