Po polovině sezóny je Česká Třebová na čele extraligy        

V sobotu 6.11.2010  hostili extraligoví starší dorostenci České Třebové, loňského vítěze základní části, hráče Škodu Plzeň. Každý kdo přišel do hokejbalové arény v Benátkách se mohl těšit na rychlý, moderní hokejbal té nejvyšší úrovně.

TJ Lokomotiva Česká Třebová – HBC Škoda Plzeň 4:3 (1:0, 0:0, 3:3)
Jak je jejich letošním zvykem, začali domácí náporem i když jejich sestava byla značně oslabena. Úvodní tlak Kohoutů vyústil v úvodní gól zápasu. Honza Jílek obkroužil branku a jeho přesnou nahrávku zužitkoval bez problémů Jakub Vostrčil, čas 3:22 – 1:0. Plzeňské borce úvodní branka vyprovokovala k větší aktivitě a několikrát prověřili Držmíška v brance domácích, ten však držel čisté konto. Třebováci se nenechali zahanbit a zasypali soupeřovu branku šestnácti střelami, ale žádná neskončila v brance Plzně.
Druhá třetina by se snad ani nemusela hrát. Hráči obou týmů jakoby se kochali nádhernou podzimní přírodou a na hokejbal jim jaksi nezbýval čas. Tempo bylo ospalé a střelci měli zvlhlý prach. Svědčí o tom i poměr střel 3:2. Po druhé třetině byl stav stále 1:0.
Budík asi zvonil hlasitěji v kabině hostí. Ti vlétli do třetí třetiny jako uragán a v čase 31:07 vyrovnal na 1:1 Jindra. Kohouty však vyrovnání nerozhodilo a přidali na obrátkách. Po závaru před plzeňskou brankou zvyšoval na 2:1 Pepa Hynek po přihrávce Vostrčila, čas 38:13. Za dvě minuty bylo Západočechům ještě hůř, to když krásnou nahrávku Mrštného zužitkoval opět Vostrčil, čas 40:53 – 3:1. Hra se přitvrdila a trestné lavice nestačili vystydnout. Při hře 4 na 4 snížil na 3:2 Strejček, čas 41:30. Drama vrcholilo. Klid na hokejky domácích přinesl svým hattrickem Jakub Vostrčil po přihrávce Mrštného, čas 42:50 – 4:2. Hosté se však nevzdali a v čase 43:53 snižoval na 4:3 Ondra. To však bylo vše a zápas skončil vítězstvím domácích.
V letošní sezóně nenašli borci z České Třebové na domácí půdě přemožitele. I díky tomu stále vedou extraligovou tabulku s pětibodovým náskokem.
 
Autor: Kamil Švec