Českotřebovský deník 355/2010 (13.12.)                                
Kácení v parku Legií - pondělí 13. prosince 2010  dopoledne - Chatrná stabilita odborně posouzených stromů se začala rázně řešit.
 
Poděkování za Podskaláka 

Chci poděkovat ochotníkům za příjemně prožitý večer s písněmi Karla Hašlera. Není jednoduché zaujmout diváka zmlsaného výkony světových umělců, jak nám je dodávají do našich domácností media. Soubor se s náročností díla vypořádal se ctí. Představení mi ale trochu zkazili diváci. Proč přišlo oproti představením v předplatném takové množství diváků ve sportovním? Na sport také nechodí ve společenském, proč tedy na společenskou akci ve sportovním? Rádi se hlásíme k civilizované Evropě. Ale bohužel život ukazuje že to jsou často jen prázdná slova. Ale to bylo jen tak na okraj. Ještě jednou díky .                                                      Miroslav Bartoš 

Našel se  papoušek

 Dne 12.12.2010 byl ve večerních hodinách odchycen Městskou policií Česká Třebová na sídlišti Lhotka  malý papoušek z výše uvedeného obrázku. Majitel ať se přihlásí na služebně MP.
Pátrání dopadlo úspěšně, papoušek už zase svého majitele našel a ten se o něho přihlásil na služebně městské policie.
 
Pozvánka na Rybářský ples

Českotřebovští rybáři srdečně zvou na tradiční ples, který se koná v sobotu 22. ledna od 20 hodin v sále  SOŠ a SOU technických oborů na Skalce. Bohatá tombola, občerstvení zajištěno. večeře možné objednat se vstupenkou na telefonu 602 138 146.  Hudbu Sory řídí Pavel Rybka. Vstupenka 60 Kč, místenka 60 Kč .  Ples pořádá MO ČRS Česká Třebová
 
Hokejové výsledky mládeže      

Výsledky 4. a 3. třídy Neděle 12.12.2010 Moravská Třebová 
 
Krajská liga žáků 4.tříd
HC Slovan Moravská Třebová - TJ Loko Česká Třebová 10 : 0 ( 4 : 0, 4 : 0, 2 : 0 )
Sestava : Kollert - Novotný R., Martinec, Trnka, Hájek, Nesejt, Švub, Umlauf, Stolín, Hledík, Paclík, Kubíček  "Čtvrťáci neodehráli zdařilé utkání. V zápase nebylo vidět mnoho pohybu z naší strany a tím jsme domácím situaci značně zjednodušili. Chybějící pohyb jsme místy nahradili fauly, což se ve skóre projevilo 3 góly z nájezdů v naši síti. Soupeř nám toho mnoho nedovolil, a když už jsme si nějakou gólovku vytvořili, tak nám ji zmařil domácí golman. Přes vánoční svátky bude třeba zapracovat na herním nasazení a dravosti, bez toho se úspěšněji zkrátka hrát nedá"

Minihokej 3.tříd - ročník 2002
HC Slovan Moravská Třebová - TJ Loko Česká Třebová 3 : 3 ( 0 : 2, 3 : 1, 0 : 0 )
Branky: Koutecký, Ruda, Deml
Sestava : Hriško - Ruda, Hošpes, Koutecký, Deml, Havránek, Pojezný
"Naši starší třeťáci odehráli celý zápas v dobrém tempu. Po celý zápas jsme měli mírně navrch, ale bohužel nám chybělo štěstí v koncovce. Přesto jsme s remízou spokojeni a chlapci si zaslouží velkou pochvalu za dobře odvedenou práci."

Minihokej 3.tříd - ročník 2003
HC Slovan Moravská Třebová - TJ Loko Česká Třebová 9 : 8 ( 4 : 4, 1 : 1, 4 : 3 )
Branky: Trnková 4, Páv 3, Martinásek T.
Sestava : Martinásek O. - Páv, Bárta, Martinásek T., Trnková, Fiala, Pachl, Fikejz, Novotný A., Kynčl
" Mladší třeťáci se celý zápas přetahovali s domácími o vedení, nakonec však zůstal "Černý Petr" u nás. Ale nevadí, hráči bojovali až do poslední chvíle a za to je chválím."
V posledním mistrovském duelu letošního roku přivítáme v sobotu 18.12. hráče třetích tříd z Poličky.
                                                                                                                                                        Stanislav Ruda, trenér mládeže
Aktuálně z juda   

V sobotu 11.12. 2010 jsme se zúčastnili letošního posledního klání, a to tradičního turnaje "POLABSKÁ LIGA" v Kolíně. Naši mladí judisté opět potvrdili úspěchy z posledních týdnů. Náš oddíl tentokrát reprezentovalo 17 judistů a hned 15 z nich si přivezlo medaile. Všichni předvedli skvělé výkony a dokonce se nám podařilo zvítězit i v soutěži družstev! Všem patří velká gratulace a díky za reprezentaci našeho oddílu i města.  Výsledky : 
kategorie mláďata
1.místo do 32kg     HORSKÁ SÁRA
3.místo do 32kg    KLIMEŠOVÁ KRISTÝNA
1.místo do 36kg    KLIMEŠOVÁ MAGDA
1.místo do 34kg   ŠKRKOŇ VÍT
3.místo do 34kg   ŠTUSÁK DOMINIK
2.místo do 36kg   RŮŽIČKA JAN
1.místo do 42kg   JIRSA MATOUŠ
1.místo do 50kg   PROVAZNÍK DUŠAN
1.místo do 44kg   RYBKOVÁ LUCIE
3.místo do 30kg   JANÍČEK JAN
kategorie mladší žáci
1.místo do 42kg   GREGAR KAREL
1.místo do 38kg   KOVÁŘ TOMÁŠ
3.místo do 55kg   VERNER TOMÁŠ
3.místo do 60kg   JASANSKÝ TOMÁŠ
1.místo do 38kg   VÁVROVÁ PETRA                                                                                                                                    MT
 
Jak rostla cena za vodné a stočné včetně DPH v České Třebové 

2001        19,95   /DPH bylo 5%/
2002        22,58
2003        25,83
2004        29,40
2005        32,55
2006        34,23
2007        36,54
2008        40,33   /DPH 9% /
2009        41,97   /v Ústí 45,24/
2010        45,10   /DPH 10%/
2011        48,07                                                                                                                                                                    VIKY
Vídeňská krev zakončila podzimní předplatné 

Kulturní centrum bylo  tři dny po sobě vyprodáno . Dvakrát se hrál Podskalák (DS Hýbl) a v pondělí jej vystřídala opereta ze světa  vídeňské smetánky - Vídeňská krev.  Tuto vpravdě nesmrtelnou operetu vlastně velký vídeňský mistr Johann Strauss ani nenapsal. Její premiéra se konala až po jeho smrti. Upravovatelé měli nesmírně šťastný nápad - vytvořili děj vystihující velice přesně dobu vídeňského kongresu, kdy se celé město smálo, tančilo a zpívalo a k tomu vybrali nejkrásnější melodie Straussových, kvůli horším libretům, méně hraných děl. Výsledkem tak bylo nesmírně účinné představení, které znovu a znovu uchvacuje svou jásavou hudbou a vystihuje i nezaměnitelné ovzduší staré Vídně. Výpravná opereta přivedla do České Třebové početný sbor olomoucké operety a baletu, nebyl zde poprvé a  jeho herci a tanečníci  již naše publikum dobře zná a těší se na ně. Premiéra této klasické operety byla v březnu letošního roku. Jeviště Kulturního centra bylo pro výpravnou operetu malé, ale s nedostatkem místa se všem podařilo vyrovnat, i když s celou scénou z Olomouce do Třebové nepřijeli.  Pro umístění orchestru bylo třeba zrušit první dvě řady v sále. Stálo to ale za to, takové představení si nedovolí  třeba ani v Ústí nad Orlicí, kde mají přece znamenitou divadelní budovu a orchestřiště.Odvážné projekty ovšem přivádějí do sálu další a další diváky, proto lze říci, že už nyní je v podstatě opět jarní cyklus předplatného zaplněn. Pro ty, kteří si budou chtít zakoupit  lístek samostatně na některé představení zbývají tradičně jen poslední dvě řady, které se do předplatného nezahrnují právě proto, že je třeba mít rezervu pro  inscenaci s orchestrem, která je v každém cyklu pravidelně zařazena. Od 6. ledna již začíná nový cyklus předplatného, do České Třebové přijede Východočeské divadlo Pardubice a uvede „BLÁZNIVÉ NŮŽKY“ P. Pörtnera .
 
 
POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 

na jednání valné hromady honebního společenstva Česká Třebová - Semanín, která se bude konat dne 5. února 2010 v České Třebové v restauraci Javorka  ve 14 hodin.
Program: 
1. Zahájení  2. Volba pracovních komisí  3. Schválení jednacího řádu valné hromady
4. Zpráva o činnosti honebního společenstva za rak 2010, 5. Zpráva o hospodaření za rok 2010
6. Diskuze  7. Návrh usnesení  8. Závěr
Člen honebního společenstva může udělit k zastupováni na valné hromadě plnou moc jiné osobě.