Golf Indoor Centrum není jen golf, ale především kavárna

Česká Třebová se zařadila po bok jiných velkých měst jako Olomouc, Pardubice, Hradec Králové.  Jenom tam je zatím možné navštívit golfové Indoor centrum s golfovým simulátorem. V České Třebové ho najdeme v centru města ve Smetanově ulici v v těsném sousedství Městské knihovny, Ge Money bank a Nového náměstí. Místo bylo dlouhou dobu ostudou města, byla zde uhelná kotelna pro část sousedního sídliště, později odstavená, bez užitku, v majetku Českých drah. Potom se dlouho mluvilo o tom, že by to mohla být územní rezerva pro potřebné rozšíření sousední městské knihovny.  Město nakonec od tohoto záměru ustoupilo s tím, že městská knihovna najde svoje místo v budoucím rozšířeném Kulturním centru na Hrdličáku.  To je stále jenom snem, a jistě ještě dlouho bude.  Mezitím byla kotelna prodána soukromému investorovi, kterým měla být nejdříve ETIMA. Ta nakonec využila nabídku na odkoupení části areálu bývalé Primony a tak se opuštěného stavebního místa ujal českotřebovský patriot a podnikatel Pavel Klacl, který se rozhodl  věnovat investiční prostředky na výstavbu něčeho, co neměla nejen Česká Třebová, ale co nemá žádné jiné město v regionu. Položil jsem mu několik otázek:

Letos byla  budova stavebně dokončena, vybavena, začátkem listopadu se otevřela se pro veřejnost a to nejen pro příznivce golfu. Nebo jde o zařízení jen pro golfisty?

Rozhodně není, jde o otevřené zařízení, spíše menší kavárničku s barem, ve které je příjemné posedět  U nás se nekouří, můžete sledovat televizní pořady na kvalitní velkoplošné obrazovce nebo i velkém projekčním plátně, je zde k dispozici internet. Barman připraví nejen možná nejlepší kávu ve městě, ale také vynikající míchané nápoje.  Můžete si zde sjednat  např. i obchodní schůzky již během dopoledne.  Prostory nabízíme i pro uzavřenou společnost, také mimo naši provozní dobu

Navíc nabízíte i "Whiskyland" a "Tasting room".

Zde najdete skutečně nejširší výběr whisky v regionu a to za nejlepší ceny. Navíc si zde můžete objednat i další druhy whisky dle přání, např. jako dárky k některým příležitostem. Prodejna je umístěná v přední části budovy, přes prodejnu pak přejdete  dále do dalších prostor golfového centra. Je to tak trochu můj osobní zájem, myslím, že dobře doplňuje služby golfového centra a nakonec i nabídku v České Třebové i jejím širším okolí.

Ale přece jen  tu máte golfový simulátor, golf máte přece i v názvu…

To je pravda, ale neznamená to, že je simulátor využit po celou dobu otevření kavárny.  Naše GIC = Golf Indoor Centrum  je vybaveno nejmodernější verzi počítače (golfového simulátoru), kde lze naprogramovat 15 různých golfových areálů a vybrat si dokonce pro vaši hru i počasí. Mám také objednánu a slíbenu i simulaci východočeského golfového areálu Kunětická hora. Simulátor umožňuje individuální tréninky hráčů, také hru ve skupině několika hráčů, na velkém projekčním plátně přes celou stěnu se uvádí spousta užitečných informací, rychlost  míčku, dálku, vzdálenost dopadu od jamky, každý úder můžete na plátně pozorovat z více úhlů, také z místa dopadu míčku. Simulátor je rozhodně užitečné zařízení v době mimo venkovní golfovou sezónu.  Více podrobností najdete na www.golf-ctrebova.cz

Máme ve Třebové golfisty?

Hráči golfu ve Třebové i v regionu existují, proběhl i první golfový turnaj. GIC může být i určitou výzvou pro ty, co golf nikdy nehráli, zajistíme trenéra, pomůžeme zorganizovat turnaje. Nové centrum  umožní zajímavě prožít volný čas a popularizovat golf jako sport, který se bude ještě rozvíjet.  Doporučuje se hra ve skupině, což také zlevňuje cenu za pronájem simulátoru. Golfový simulátor byl před časem také instalován v hotelu UNO v Ústí nad Orlicí a byl základem pro vznik golfové základny v Hnátnici.  Co do možností to však byl spíše pradědeček našeho nového zařízení. Otevření nové golfové destinace v České Třebové je tedy jistě přínosné. Význam centra je jistě i v tom, že z nevzhledné kotelny vznikla v našem městě další „zajímavá maličkost", kterou se můžeme pochlubit a plně ji využívat.

Po zimě přijde jaro a jiný režim. Plánujete ještě něco dalšího? 

Chtěli bychom služby naší kavárničky rozšířit, využít i přilehlé venkovní prostory. Nepotřebujeme přece velké parkoviště, proto mám záměr vytvořit  v tomto prostoru  klidnou venkovní zahrádku oddělenou od chodníku s koutkem pro hry dětí, pozvat k  návštěvě pod slunečníky, dále se otevřít veřejnosti. Nechceme být chápáni jen jako specifické zařízení pro golfisty…   (mm)

.