Veselé Vánoce v Domově pro seniory
se sdružením Za jeden provaz   


Ve středu 15. prosince navštívili studenti Gymnázia Česká Třebová Domov pro seniory v rámci projektu Za jeden provaz. Setkání se neslo ve vánoční náladě. Nejprve byly Domovu pro seniory předány zdravotní antidekubitní matrace zakoupené z výtěžku podzimního benefičního plesu občanského sdružení Za jeden provaz. U této příležitosti promluvil ředitel gymnázia Petr Poldauf a ředitel Domova pro seniory Josef Jurenka a také místostarostka Jaromíra Žáčková, která projekt podporuje od samého začátku. Matrace byly zabalené jako vánoční dárečky a jako překvapení pro seniory i studenty dorazil na akci sob.  
Náplní workshopu byla tentokrát výroba fotorámečků zdobených mozaikou. Tyto rámečky zůstaly seniorům na památku. Vždy, když dokončili svůj rámeček, vyfotografovali se společně se studentem či studenty, s kterými na něm pracovali. Kdo chtěl, mohl při focení využít různé zábavné rekvizity jako sobí parůžky, vánoční čepičky apod., takže o zábavu nebyla nouze. Fotky byly vyvolány hned na místě, a tak si senioři do svých pokojů odnášeli kompletní vánoční dárek. K doplnění vánoční pohody napekly studentky gymnázia buchty a jiné dobroty, donesly kytaru, a tak se zpívaly koledy. Před polednem se účastníci projektu rozešli s přáním všeho dobrého do nového roku a s příslibem, že ve spolupráci určitě budou pokračovat.
Jménem občanského sdružení Za jeden provaz děkuji všem za projevenou podporu v roce 2010, přeji krásné prožití Vánoc a vše nejlepší do nového roku.                                                                                                                                   Zuzana Vondrová