NZDM Borek úspěšně funguje   

Jedenáctého října tohoto roku se na sídlišti Borek otevřelo "Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež". Jeho posláním je usilovat o pozitivní změnu v životním způsobu dětí a mládeže žijící na sídlišti Borek, poskytovat informace, odbornou pomoc, podporu a nabízet alternativní možnosti trávení volného času.
Od samého začátku se všechny aktivity setkaly s obrovským zájmem dětí i mládeže. Vedení pobočky Naděje o.s. již nyní pracuje na dalším rozšíření provozu, protože poptávka je bezesporu vysoká. Od zahájení provozu 11.10. do 11.11. pracovníci zaevidovali 248 kontaktů s dětmi během běžného provozu a dalších 212 během kroužků, které oslovují děti, mládež i dospělé. To je 5x víc než doposud, kdy aktivity probíhaly v nevyhovujících prostorách.
Tým dobrovolníků uspořádal Turnaj ve stolním fotbálku, kterého se nadšeně zúčastnilo 26 dětí různých věkových kategorií. Loňské vítězství obhájili Milan Polák a Petr Bačkovský. Tým vyzkoušel s dětmi různé výtvarné aktivity a deskové hry, došlo i na výrobu draků. Také kroužek deskových her a kroužek stolního tenisu se těší pravidelnému zájmu. Na provozu spolupracuje Naděje o.s. s dalšími místními organizacemi. Velmi vítanou podporu poskytuje ZŠ Praktická a DDM Kamarád, které zapojilo do činnosti dobrovolnice z Itálie.  MC Rosa má již pravidelně ve středu dopoledne v budově NZDM svůj program, který se rychle setkal s živým zájem místních matek s předškolními dětmi. Studentka, z VOŠ a SOŠ G. Habrmana Č.Třebová, která je již delší dobu v Naději o.s. na praxi, se aktivně zapojila i do práce v NZDM. Oboustranně vítanou spolupráci také NZDM navázalo s Probační a mediační službou, střediskem Ústí nad Orlicí. Jeho pracovnice Mgr.Kubíková, zahájí během prosince v NZDM sérii preventivních besed. 20.prosince také proběhne vánoční besídka, které se účastní svým hudebním  vystoupením i mládež Církve bratrské. Plánovaný záměr, aby byl program NZDM tvořen co nejširší spoluprací různých organizací města Česká Třebová, se tedy naplňuje a do budoucna se již teď ozývají návštěvy z města krajského i hlavního.