:

V pondělí 6.12. podvečer se v českotřebovském stacionáři  konalo tradiční v pořadí již 14. posezení klientů s rodiči a hosty. Letos proběhlo tak trochu v rodinné pohodě v rámci ústředního tématu "Středověké království", který  si vybrali sami klienti. Pro jeho naplnění bylo nutné zajistit historické  kostýmy, které pro své klienty stacionář zakoupil jako dárek. V kostýmech zapadajících do zvoleného tématu byli oblečeni také zaměstnanci stacionáře. Takto připravené "Středověké království" bylo překvapením i pro pravidelného hosta předvánočních  akcí  na Lhotce, imitátora Václava Faltuse, který se sám přiznal, že vynechal v posledních 14. ročnících návštěvu stacionáře jen jednou jedenkrát. Po slavnostním nástupu a představení  nových kostýmů svým rodičům a hostům, moderovaném Václavem Faltusem si všichni rádi zazpívali  pohádkové a vánoční písničky v doprovodu  harmonia.  Potom přišla na řadu pečlivě připravená vědomostní soutěž AZ kvíz téměř v jeho televizní podobě . Hráli rodiče proti svým dětem, "televizní pořad" moderoval patron  českotřebovského stacionáře Václav Faltus. Ten přítomné také pobavil v přestrojení za hraběnku.  Po celý podvečer vládla ve stacionáři  (při svíčkách) kouzelná atmosféra, pohoda, jakou dokáže vytvořit populární herec, dabér, komik a imitátor Václav Faltus. Přispělo k tomu také podávané občerstvení, bylo to jako doma... Středověký rej ve stacionáři je  dostatečně zaznamenán. Mimo zpravodajské kamery OIKTV  celou besídku natáčel tatínek jednoho z klientů videokamerou. Tak se budou  moci všichni (klienti i zaměstnanci) podívat, jak jim to slušelo...

Pro klienty byly jako další dárky připraveny čokoládové pozornosti od firmy KCOD Pardubice, (její zástupci  stacionář navštívili již dopoledne před vánočním setkáním) a také trička od firmy Contipro s.r.o. a to nejen pro klienty, ale i zaměstnance.  Na těchto darovaných tričkách byla společná fotografie všech zúčastněných s vedoucími pracovníky firmy, pořízená nedávno při exkurzi klientů stacionáře v této firmě. 

Předvánočních akcí ve stacionáři se také pravidelně účastnil i krajský hejtman Radko Martínek. Proto všichni  očekávali, zda přijede i letos. Pro velice špatný stav ve sjízdnosti silnic však večer nemohl nedorazit, ale telefonicky slíbil, že se staví  hned druhý den.  Jak jsem si pak telefonicky ověřil, tak slib skutečně splnil: "Ani jsem  nebyla moc překvapená, když jsem přišla ráno do práce a  Radko Martínek zde již čekal za stolem u čaje," řekla ředitelka stacionáře Mgr. Eva Ostruszková ... (mm)