Do nového roku 2011

Vážení občané!  

Stojíme na prahu nového roku 2011, ohlížíme se za uplynulým rokem a přejeme jeden druhému štěstí a úspěchy do roku dalšího. 

Podařilo se realizovat stěžejní investici pro řešení dopravního uzlu našeho města - dopravní terminál na náměstí Jana Pernera,  kde se stýká železniční, autobusová a individuální automobilová doprava. Město na tuto akci získalo dotaci 175 mil. Korun. Od září můžeme všichni  terminál využívat, stává se běžnou součástí našeho života a tvoří moderně řešený vstup do města. Takové dopravní  řešení má málo měst v republice.  

Činíme i kroky ve snaze snížit nezaměstnanost. Díky vstřícnosti ČD a SŽDC jsme připravili vše potřebné pro vstup velkého investora - společnosti Metrans, která připravuje výstavbu logistického centra a kontejnerového překladiště, čímž vytvoří  nová pracovní místa.  Umožní také přestěhování Celního úřadu, který bude v našem městě  využit nejlépe ze všech měst ve východní části Pardubického kraje. 

Využijeme   další dotace EU do důležitých oblastí  života města.  Jedná se o výstavbu nového sběrného dvora v Semanínské ulici a rekonstrukci a dostavbu městského muzea v Klácelově ulici. Akce, která bude  v r. 2011 zahájena , dovede do úspěšného konce více než dvacetiletou snahu o vybudování stálé expozice Městského muzea v České Třebové. Nejde přitom o jednoúčelovou investici , vznikne  také polyfunkční sál, který v návaznosti na činnost Města tak postrádáme. Vložíme také velkou investici  v hodnotě 270 mil. Kč do  přestavby čistírny odpadních vod, kterou bude realizovat Vodárenská společnost, s.r.o. Česká Třebová.  Dokončíme úpravu  pěší zóny  v oblasti frekventované komunikace Na Splavě  Další akce bude možné uvést po schválení městského rozpočtu, který nyní připravujeme.

Do nového roku 2011 bych Vám všem chtěl popřát za vedení města hodně zdraví, štěstí a lásky, také úspěchů v práci a osobním životě, a to jak v maličkostech, tak i důležitých okamžicích nového roku. 

                                                                                                                     Jaroslav Zedník, starosta města