XXV. ročník tradičního bendy hokejbalu                            

Hlavní pořadatel Petr Kvasnička a spol. dovršil takto čtvrt století s turnajem, který putoval od parkoviště u Svazarmu (dnes u fy p.Škrkoně), přes školní hřiště ZŠ Nádražní (dříve Leninova) až zpět kousek od své premiéry na hokejbalové hřiště v Benátkách.
Při pohledu zpět, co jen má paměť pamatuje (a ta hodně a rychle stárne),  zde bylo možné vídat vždy na první svátek vánoční, kdy se ostatní doma ještě povalovali v peřinách několik nadšenců, kteří v každém počasí co prosinec přinesl, připravili dle možností hrací plochu. Na které se následně proháněli za tenisákem takové ikony  jako je jsou dnes jen namátkou, protože si všechny nepamatuju a hlavně bych popsal minimálně dvě stránky - bratři Špičkové Jirka a Roman, či fotbaloví bří Novotní Laďa a Pavel,  Míra Hajný, Zdeněk Řehák (ale ten má za letošní turnaj černý puntík), Jarmil Konečný, hokejový výběr Chocně či Litomyšle. A v posledních letech od otevření hokebalového hřiště i hokejbaloví reprezentanti Michal Válek, Láďa Hruška, Štěpán Švec a další extraligoví hokejbalisté.
O turnaji by se za ty roky dala napsat možná i knížka, ale byla by to fuška vše správně poskládat, protože třeba v roce 2004 se v hokejbalové aréně sešlo šestnáct týmů.
 
Letošního ročníku se nakonec zúčastnilo jen 6 týmu, protože tradiční účastník Rejlov po více než desítce let s pravidelnou účastí zklamal důvěru pořadatelů. Ale nutno podotknout k jubilejnímu turnaji se vrátily tradiční týmy jako 209 provoz a Javorka.
Byly nalosovány dvě skupiny, kde poslední třetí týmy po vzájemných duelech byly odsouzeny   do boje o páté až šesté místo.
Postupující týmy se utkaly křížem v semifinále o finálovou účast.
O zajímavé výsledky nebyla nouze především v nadstavbové části.
A třeba i o to jak tenisák s hokejkou v ruce honila jediná žena Linda Hyksová (myslím, že jí to šlo líp než s tou florbalkou).
 
Skupina A          
Růžová pras.  2 : 2 , 1 : 0
Javorka          2 : 2 , 1 : 2
209 provoz      0 : 1 , 2 : 1
 
Skupina B
Parník            0 : 0 , 2 : 0
Kopec            0 : 0 , 0 : 3
Nuly               0 : 2 , 3 : 0
 
Semifinále A
Parník : 209 provoz  2 : 0
 
Semifinále B
Nuly : Růžová prasátka 0 : 1 p
 
o 5. a 6. místo
Kopec : Javorka 2 : 3 p
 
o 3. místo
Nuly : 209 provoz  4 : 2
 
Finále
Ružová prasátka : Parník 1 : 0 ss
Zápas opravdu hodný finále  i pro přihlížející diváky, když v základním hracím čase bez branek. Malou kaňkou bylo licitování o jednom ze samostatných nájezdů Parníka, které nakonec rozhodčí neuznal. A tak až v druhé sérii svým smrtícím nájezdem rozhodl Láďa Hruška.
 
Konečná tabulka
1.    Růžová prasátka
2.    Parník
3.    Nuly
4.    209 provoz
5.    Javorka
6.    Kopec
Nejlepší střelec :   Hajný Miroslav
Nejlepší brankář :   Štusák Luboš
Nejlepší hráč :  Novotný Vladimír
Na závěr můžeme jen poděkovat hlavním sponzorům
Město Česká Třebová, Hokejbalový oddíl,
Mika a.s. , ČD Cargo, Strabag
A úplně nakonec jen dodat, že počasí turnaji přálo a obešlo se to letos bez jediného zranění a nezbývá –
jen se těšit na další ročník.
 
FOTOGRAFIE ZDE 
OHLAS                                                                                   

Chtěl bych reagovat na článek autora Bendi hokej ...

 

Byl jsem u začátku a 1 turnaje ,,ale I spostu dalších ,,,

Tradiční učasnici : Brázdov !!  Parnik...Jelenice,,,Vily,,,Kopec,,Hrdličák,,a další již nejsou a  někteří hráči již ani nežijí !! 

Několikanásobný vítěz turnaje - Brázdov už neni schopen postavit mužstvo

A přitom finalové zápasy Brázdov - Parnik byly vždy ozdobou tohoto turnaje

A hráči jako Honza Síč,,,Miroslav Beny Hubl ,,Jarda Rony Mikulecký ,,Honza Pakosta,,,na straně Brázdova --Jirka Čoura Špička,,,Pavel Hof Hybl ,,Ivan Špína Dospěl,, Jarda Rybka ,,Roman Špička,,na straně Parniku patřili vždy k ozdobám tohoto turnaje ale I sportu ...dnes se na některé ze strany pořadatele zapomnělo ,,ale neví se ani o hráčích Jelenice - Zdenek Kříž , Zdenek Kuba, Jirka Stach ml, Mirek Blasl, Jirka Šindler, Petr Andrt I tam byla spousta šikovných hráčů,,,

Hrálo se na silnici na Panelce v Brázdově, hrálo se za školou Parnik, hrálo se u bytovek na Jelenici , stačila hokejka tenisák lyžařské rukavice... a šlo se na věc..

Je super že tato tradice vydržela 25let ,kdy současní hráči nebyli ani na světě,,,,Tak ať další 25 let je stejných jako ty předešle ,,,

Beny Hubl ..