Sportovní kynologie: Mistrovské účasti a tituly v Javorce  

Letošní rok byl pro ZKO Javorku opravdu úspěšný. Kromě již zveřejněných úspěchů na MČR mládeže ve všestrannosti se našim dařilo i v dalších oborech – na zcela novém Mistrovství mládeže stopařů bylo Družstvo mládeže PKO suverénně nejlepší – získali jsme oba tituly – Mladý mistr ČR stopařů a Juniorský mistr stopařů, takže nám patřil i titul Absolutní vítěz. V mládežnické kategorii jsme navíc obsadili i 2.místo.  Další mistrovský titul jsme získali na Mistrovství ČR Agility mládeže – Eva Jindrová se s Banji Star v týmu Black and White stala Mistrem ČR Družstev Large!
V závěru sezony jsme se již potřetí nominovali na MČR Obedience, nejvyššího stupně poslušnosti. Této disciplíně se věnujeme v našem kraji jako jediní, naše semináře OB jsou velmi žádané. Ve výcviku se využívá především tzv. pozitivní motivace, velkou výhodou je i možnost úspěšného využití těchto metod ve všech dalších oborech sportovní a zájmové kynologie.
Akce probíhala v areálu Pet centrum Praha - vzhledem k větrnému a deštivému počasí částečně ve vnitřních prostorách. Na MR se nominovali 3 členky – v třídě OB1 Eva Jindrová a Jana Lexová, v mistrovské OB3 Marie Stráníková. Nejúspěšnějším se stal tým E.Jindrová s Banji Star, který se umístil na 9.místě, přestože startoval v největším dešti. Jana s labradorem Fredem získala místo 14 . Maruška s Aykem předvedla velice pěknou práci v OB3 a obsadila ve velké konkurenci účastníků MS OB  7. místo. Ayk je stále jediným německým ovčákem v ČR, který úspěšně složil zkoušku OB3 a startuje v ní.
Velkým oceněním byla i delegace naší členky Ivety Skalické do funkce rozhodčí na tomto MR. Iveta měla tu čest letos rovněž posuzovat Mistrovství ČR mládeže. Pro českotřebovskou kynologii to byl velký úspěch.
Na závěr chceme popřát všem krásné vánoce a šťastný Nový rok. Pejskařům pak radost ze svých čtyřnohých kamarádů a našim členům nejméně stejně úspěšnou kynologickou sezonu 2011.          Výbor ZKO Javorka