Českotřebovský deník 12/2010 (12.1. 2010)                           

Krajský hejtman Radko Martínek v nemocnici.                                                                                                                           

Nový rok nezačal pro hejtmana Radko Martínka šťastně. Při zimní dovolené na horách se v minulém týdnu zranil. Pádem na lyžích si způsobil zranění, které si vyžádalo hospitalizaci. V současné době leží ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. O zdravotním stavu hejtmana v pondělí 11. ledna 2010 informoval jeho poradce a předseda Klubu zastupitelů ČSSD Martin Netolický.  „Předpokládaná doba hospitalizace je pět až sedm dní,“ uvedl poradce hejtmana a předseda Klubu zastupitelů ČSSD Martin Netolický. Uvedl, že po dobu nepřítomnosti zastupuje hejtmana jeho náměstek Roman Línek. Léčba hejtmana Radko Martínka vyžaduje klid na lůžku. (mag)
 
Ve středu 20. ledna se uskuteční slavnostní předání rekonstruované budovy střední školy Na Skalce                                 

Během loňského roku  byla na budově  tzv. "internátu" provedena velká rekonstrukce pláště školní budovy v  hodnotě cca 32 mil. Kč z prostředků EU a  Pardubického kraje. Akce slavnostního předání se měl původně zúčastnit také krajský hejtman Radko Martáínek, ale vzhledem k jeho hospitalizaci  bude zastoupen svým zástupcem Romanem Línkem.
 
Bacrie bude na veletrhu Regiontour v Brně                                                                                                                                  

Občanské sdružení Bacrie Česká Třebová se letos zúčastní veletrhu Go - Region Tour v Brně, kde návštěvníkům představí výsledky celoročního projektu Cesta Technologie. Dále pak bude lákat na své zážitkově pracovní akce, které pořádá pro mládež i širokou veřejnost. Stane se tak vedle Regionu Orlicko-Třebovsko jediným subjektem propagující město Česká Třebová. Celkové náklady na akci včetně pronájmu si sdružení samozřejmě hradí z vlastních zdrojů. Přijďte nás navštívit na stánek Destinační společnosti Východní Čechy v pavilonu P !!!
 
Poděkování za Tříkrálovou sbírku 2010                                                                                                                                       

Už podesáté vyšli kolem svátku Tří králů do ulic měst a obcí České republiky malí koledníci. Zpívali koledy, písmeny K+M+B (Christus mansionem benedicat), která psali nad dveře, přinášeli zvěst „Ať Kristus žehná tomuto domu“ a dali nám příležitost přispět na potřebné. Dříve bylo koledování výsadou chudých dětí. Dnes nekoledují chudí, ale koleduje se pro chudé. Chudoba má v každé době svoji novou podobu, a tak je výtěžek TS určen pro lidi postižené, nemocné, seniory, maminky s dětmi v tísni, lidi opuštěné nebo bez domova atd. Jednou z organizací, která se pomocí lidem v nouzi zabývá, je Charita Česká republika, a právě na její aktivity a projekty je Tříkrálová sbírka určena.
Tříkrálová sbírka je v celookresní působnosti podmíněna širokou spoluprací Charity s farnostmi, obecními a městskými úřady a stovkami dětí. Jménem Oblastní charity Ústí n.O. upřímně děkujeme paní Růženě Lomarové, všem asistentům a koledníkům, kteří nám ve svém volném čase nezištně pomáhají. Bez nich by sbírka nemohla být uskutečněna. Děkujeme panu faráři a panu starostovi za jejich aktivní podporu. Děkujeme vám všem, kdo jste svým finančním příspěvkem do pokladniček projevili sounáležitost s bližními. Mnozí z vás jsou sami v situaci sociální nejistoty,  a přece dokážete myslet na druhé.
Oblastní charita Ústí nad Orlicí zastřešuje tyto aktivity pro klienty z celého orlickoústeckého regionu, na jejichž provozní náklady poputuje výtěžek TS:
-          charitní ošetřovatelskou a pečovatelskou službu
-          občanskou poradnu
-          regionální půjčovnu kompenzačních pomůcek
-          osobní asistenci
-          denní stacionář pro seniory
Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky je dále určen na přímou pomoc lidem v nouzi a na část provozních nákladů těchto center, jejichž je Charita zřizovatelem a provozovatelem: Dům pokojného stáří v Ústí n.Orl., centrum pro děti a mládež Pod střechou v Letohradě a rodinné centrum Kopretina v Horní Sloupnici. Srdečné díky. Kéž je vám vaše štědrost oplacena a prožijete dobrý rok 2010!
                                                                                                Za Oblastní charitu Ústí n.O.: Olga Tomková a Iva Marková
Bezkontaktní minihokej v Ústí n. O.: Vlci Sudislav získali své první body           

Dalších jedenáct zápasů se hrálo o víkendu v semifinálové části hokejového 11. ročníku Computer Shop Cupu na místním zimním stadionu. V páteční gólové přestřelce se lépe vedlo v ústeckém derby Skala teamu a T-Com servis odešel již s druhou semifinálovou porážkou. Následně si doslova smlsla Olbena Lukavice nad Pašáky z Jehnědí a navíc Standa Hauf v brance udržel čisté konto. Dolnočermenští Žraloci po soustavném tlaku porazili Turováky z Podlesí a Popeláři z Libchav pro změnu ústecký Oftis. Žamberští Stilmat kanci ujezdili rokytnické Medvědy a v posledním duelu večera si skrovničtí Buldoci ani neškrtli v duelu s Armatem Řetová a navíc brankář Karel Vaněk udržel čisté konto. V neděli se poprvé představil v semifinále TJ Sokol Libchavy a na špatném ledě zdolal Pašáky z Jehnědí. Ve vyrovnaném utkání pak byli šťastnější koldínští Bejci a TJ Sokol Líšnice odjel s prázdnou. Poprvé se také představila ústecká Adba, ale na výhru nad celkem Třísky Oucmanice se dost nadřela. Z první letošní výhry se radovali po dobrém výkonu Vlci Sudislav a smutný odjížděl Ants Knapovec. V závěrečném zápase víkendu se ze dvou bodů radovali ve vyrovnaném duelu hráči WBH Orlice Kostelecká Lhota a Sokolíci z Rokytnice odjeli do hor opět bez bodů.

Tabulka semifinálové (1-3) skupiny „G“:

1

Žamberští Stilmat kanci

2

2 0 0

17 : 3

 4 body

2

HC Hornets Záměl

2

1 1 0

14 : 5

 3 body

3

Skala team Ústí nad Orlicí

2

1 1 0

13 : 9

 3 body

4

T-Com servis Ústí nad Orlicí

2

0 0 2

8 : 20

 0 bodů

5

Medvědi Rokytnice v Orlických horách

2

0 0 2

3 : 18

 0 bodů

Tabulka semifinálové (1-3) skupiny „H“:

1

Žraloci Dolní Čermná

2

2 0 0

20 : 8

 4 body

2

Armat Řetová

2

1 0 1

11 : 4

 2 body

3

Slámožrouti Kunvald

1

1 0 0

4 : 3

 2 body

4

Turováci Podlesí

1

0 0 1

3 : 8

 0 bodů

5

Buldoci Velká Skrovnice

2

0 0 2

5 : 20

 0 bodů

Tabulka semifinálové (4-5) skupiny „J“:

1   

Bejci Koldín

2

2 0 0

12 : 2

 4 body

2

TJ Sokol Líšnice

3

2 0 1

14 : 10

 4 body

3

Adba hockey Ústí nad Orlicí

1

1 0 0

4 : 2

 2 body

4

Kačeři Kerhartice

1

0 0 1

3 : 8

 0 bodů

5

Třísky Oucmanice

3

0 0 3

7 : 18

 0 bodů

Tabulka semifinálové (4-5) skupiny „K“:

1

Rieter Tooling Hnátnice

2

2 0 0

14 : 0

 4 body

2

WBH Orlice Kostelecká Lhota (Čermná n/O)

2

2 0 0

10 : 3

 4 body

3

Vlci Sudislav

2

1 0 1

7 : 15

 2 body

4

Sokolíci Rokytnice v Orlických horách

2

0 0 2

2 : 8

 0 bodů

5

Ants Knapovec

2

0 0 2

6 : 13

 0 bodů