Česká Třebová – Semechnice 3:4 (1:1, 1:0, 1:3)                    

Branky: 8. M. Morkes, 39. Teplý, 57. Doha – 13. Čišecký, 43. Gábor, 44. Schejbal, 60. Frýda.                                             


Semechnice se radovala, šatna hostů byla velmi, velmi hlučná, radost čišela z každého. "Budeme hrát vždycky v sobotu a nakonec soutěž vyhrajeme", volali hráči jeden přes druhého.  V šatně domácích taková radost nebyla, dlouho trvalo, než  hráči vybrali jednoho z týmu pro interview před kameru OIKTV. Nakonec přišel Petr Voříšek, bude mít zítra 10. ledna narozeniny.... .  Lze obecně říci, že domácí měli velmi špatný den, jejich produktivita hry byla nízká, nedařily se přihrávky,  také v obranné činnosti s diváci viděli školácké chyby a jakousi bezradnost, jak se zbavit dotírajících útočníků hostů.  Hosté bojovali a byli produktivnější v koncovce, domácím se prostě nedařilo.
 
Rozhodčí: Rulíček – Hájek, Teplý. Vyloučených bylo relativně málo, deset v poměru 4:6 (navíc z týmu hostů Gois na 5 minut a do konce utkání a v poslední sekundě utkání pak ještě Rejchrt na 10 minut).  Jedinou přesilovku využili hosté.  Na hokej se přišlo podívat 413 diváků.  Někteří však ještě před koncem odešli, když jsme v poslední minutě dostali čtvrtou branku... 

Sestava domácích  Ehrenberger – Stanek, T. Řehák, Jícha, T. Chadima, Zeman, M. Morkes, od 21. Rybka -  Doha, Kvasnička, L. Deml – Váně, Bačík, Voříšek – M. Chadima, Teplý, V. Deml.
Sestava hostů:  Chalupný – Čišecký, Effenberk, Ehl, Janský – Brandejs, Červíček, Gois – Žid, Frýda, Ryšavý – Rejchrt, Schejbal, Zošiak – Gábor.
 
Před utkáním to vypadalo jednoznačně: domácí vedou tabulku, před Semechnicí byli vpředu o mnoho bodů a navíc hráli doma. Na zimák do Třebové hosté pro body nejezdí.  Jenže při utkání to vypadalo jinak. Začátek utkání byl sice ve znamení útoků hostů, ale první branku dal v 8. minutě M. Morkes, za 5 minut však hosté využili přesilovku a vyrovnali.  Stejná příležitost byla pro domácí na začátku 2. třetiny, hráli dokonce 5 na 3, ale bez úspěchu. Branku jsme nakonec dali až v 38  minutě  díky střele teplého č. 13, vedli jsme 2 : 1 a  někteří začali věřit, že vyhrajeme.  Hosté tomu však nevěřili  až do konce, protože bojovali jak lvi. navíc se začátek 3. teřtiny domácím opravdu nepovedl a ztratili vedení dvěma  brankami dost rychle za sebou.  Nastalo velké trápení, diváci moc nepomohli.  nakonec  se vyrovnání konalo. Teplý našel  Dohu, který po samostatné akci vyrovnal. Jenže  po další chybě v obraně jsme 55 sekund před koncem dali soupeři  šanci, kterou jistě využil a bylo to: Semechnice vede 4 : 3 a vedení už nepustila. Nic nepomohl oddechový čas domácích (snad měl přijít dřív) ani závěrečná powerplay, která sice přinesla šance, ale nikoliv vyrovnání.

Příští utkání odehraje Lokomotiva ve středu 13. ledna v Poličce, odjezd autobusu bude v 16,10 hod                                  

Vyrovnávací branka na 3 : 3 padla v 16:11 minutě, byla to poslední radost domácích (autor Doha č. 10, přihrávka Teplý č. 13.)      

Čas 19:05  -  Po chybě v naší obraně dávají hosté svou nejdůležitější, totiž vítěznou branku utkání