Cyklomaraton se pojede v neděli 9. května                            

Druhý ročník Velké ceny České Třebové v cyklomaratonu o pohár starosty města se pojede v neděli 9. května. Závod, kterého se vloni zúčastnily více než dvě stovky bikerů, doznává řady změn. Podrobnosti sdělil pořadatel závodu Vladimír Vaněk.

„V první řadě se závod pojede o tři týdny později. Vycházíme vstříc závodníkům, kteří si vloni v polovině dubnu stěžovali, že mají najeto málo tréninkových kilometrů. Při hledání letošního termínu jsme museli vycházet mimo jiné z toho, že většina závodů se jezdí v sobotu. Důležité bylo také stanovisko českotřebovského fotbalového klubu. V neposlední řadě jsme chtěli, aby v České Třebové startoval nejlepší český jezdec Jaroslav Kulhavý. Jeho závodní termínová listina je nabitá, nicméně 9. května má tento borec volno.

Mění se místo a startu a cíle, centrem cyklomaratonu bude sportovní areál pod Peklákem, kde závodníci naleznou mnohem lepší zázemí. Do značné míry se mění také trať, vybrali jsme okruh dlouhý 35 kilometrů. Hlavní závod se tudíž pojede na 70 kilometrů. Nejpodstatnější změna čeká bikery po sjezdu do Dlouhé Třebové, odkud se vydají směrem do Beranových dolů. Vystoupají lesem nahoru, do cíle pojedou ze sjezdovky Peklák. Trať je velmi zajímavá a náročná, zvyšuje se počet kilometrů najetých v terénu,“ vysvětluje Vladimír Vaněk.

Organizátoři přidali dvě veteránské kategorie mužů a žen, startovat mohou taktéž závodníci mladší 14 let, výhradně s písemným souhlasem rodičů. Na věcné ceny se mohou těšit nejlepší muži a ženy, kteří se prokáží trvalým bydlištěm v České Třebové.

Pořadatelem cyklomaratonu je agentura Vaněk agency, generálním partnerem město Česká Třebová. Spolupořadatelem jsou Chmelové šišky – tým amatérských cyklistů Milana Čechala. Patronem českotřebovské Velké ceny je český reprezentant, vloni devátý závodník na světovém šampionátu v Austrálii Jaroslava Kulhavý.

Více informací na webových stránkách www.cyklomaraton-ceskatrebova.cz