Českotřebovský deník 39/2010 (8.2.2010)                               

Mimořádná akce oddílu ledního hokeje TJ Lokomotiva. Oddíl ledního hokeje připravil ve  čtvrtek 11.2.2010 pro fanoušky   autobusový zájezd na druhé semifinálové utkání do Lanškrouna. Odjezd autobusu v 18,10 od ZS Na Skalce. Návrat z utkání hned po zápase. Cena 20,- Kč/os. Kapacita cca 45 míst.

Vyhlášení  nejlepších sportovců okresu proběhlo poprvé v České Třebové          
U sportovců vyhrál na celé čáře Jiří Hetfleiš                                                                                                                                
41. první ročník ankety o nejlepšího sportovce okresu  se uskutečnilo poprvé mimo Ústí nad Orlicí. Po několikaletém úsilí českotřebovské radnice se za účastí našeho města jako pořadatele  podařilo realizovat tuto slavnostní v našem Národním domě. Ukázalo se, že i v tomto prostředí je možné takovou akci realizovat a představit nelepší sportovce okresu také Třebovákům. mnozí to také využili a tak byl sál skutečně zaplněn.  Porovnáním obrázků s minulými ročníky lze sice postřehnout  poněkud omezenější prostorové možnosti proti ústeckoorlickému Kulturnímu domu, ale  to neznamená, že by právě proto měla být tato akce trvale právě zde.  Vždyť bude-li zájem, je jistě možné vyhlášení obdobné ankety realizovat také i v dalších městech  našeho okresu. Celý večer byl organizován pomocí profesionální agentury a byl tedy přece jen v mnohém odlišný od  40 minulých ročníků. Z nich 38 krát uváděl tato akci (pořádanou od roku 1969)  velký sportovní nadšenec Jiří Hetfleiš  (a dvakrát českotřebovská plavkyně Renata Eisenvortová)
  • Pokračování článku s fotografiemi ZDE
  • Beseda v Ekocentru Červenka. souběžně s vyhlášením nejlepších sportovců regionu se v ekocentru Červenka konala zajímavá beseda o loňském putování  Aleny Pirklové a Honzy Betlacha po Nepálu a Himálaji.  I na tuto akci jsem se velmi těšil, nemohl jsem však být současně na dvou místech.... Věřím, že dostanu nějakou fotku ke zveřejnění, musela to být pěkná beseda....

    Zápis dětí do mateřských škol Odbor školství, kultury a tělovýchovy  Městského úřadu v České Třebové
    upozorňuje rodiče, že  Zápis dětí do mateřských škol v České Třebové  se koná
    24. března 2010 a 25. března 2010 od 7:00 hodin - do 15:00 hodin
    Žádost o přijetí dítěte do mateřské školy si mohou rodiče vyzvednout v týdnu od   15.3.2010 do 19.3.2010 v mateřských školách v České Třebové. K zápisu přineste s sebou i kopii dokladu o řádném očkování dítěte.
    Jaroslav Zedník, starosta města,                                                             Ing. Jaromíra Žáčková, místostarostka města
     
    Další  schůze o.s. Nádraží nedáme!, se uskuteční k prvnímu výročí příjezdu Petra Bendla do Ústí nad Orlicí. Touto cestou došlo ke zlomu v kauze plánované demolice nádražní budovy v Ústí nad Orlicí. V sobotu 20. 2. 2010 to bude rok, kdy budova dostala naději na přežití. Jaké má vyhlídky na přežití dnes? Bude opravena? Postaví se plánované supermarketové obludárium, které má stát na jižní straně nádraží? Přijďte, srdečně Vás zveme. Vaš Martin Kadrman, Olga Sommerová a Pavel Kovář. předsednictvo Nádraží nedáme!, o.s.
    Pardubický kraj podpoří činnost Krajské hospodářské komory, také informační místo pro podnikatele v České Třebové.  

    Představitelé Pardubického kraje a Krajské hospodářské komory (KHK) podepsali v pátek 5. února smlouvu na 400 tisíc korun. Komora z finančního příspěvku kraje uhradí náklady spojené s činností oblastních informačních míst pro podnikatele, které poskytují služby v Pardubicích, Chrudimi, Svitavách a České Třebové.  „Podpis smlouvy pokládáme za další milník téměř desetileté spolupráce krajské samosprávy s hospodářskou komorou. Právě takovými nepřímými formami se snažíme podporovat rozvoj podnikání v kraji,“ uvedl náměstek hejtmana Roman Línek, který jménem Radko Martínka podepsal smlouvu s předsedou představenstva KHK Milošem Hurytou. Pikantní bylo místo i čas. Pánové Línek a Huryta stvrdili smlouvu podpisy na 10. reprezentačním plese Českého rozhlasu a Krajské hospodářské komory. „V informačních místech poskytujeme podnikatelům zdarma rady, jak se mají orientovat v právních  předpisech  nebo jak dosáhnout na evropské peníze,“ přiblížil náplň informačních míst ředitel KHK Roman Sodomka. Do projektu informačních míst pro podnikatele je Krajská hospodářská komora Pardubického kraje zapojena od roku 2003. (mag)

    MM-styl  Strojní čtyřbarevné vyšívání ( možnost menších serií, nebo i jednotlivé originální výšivky)    
    www.mm-styl.wbs.cz                                                                                                  tel. 603 973 913     

    Hokejové výsledky družstev z víkendu                                                                                                                                       

    Krajská liga  žáků 4. tříd : Loko Č.Třebová - HC Spartak Choceň 3 : 6
    ročník 2001: Žraloci Č.Třebová -Tygříci Choceň 4 : 3
    ročník 2002 : Kohouti Č.Třebová - Lvíčata Choceň 5 : 4
    semifinále KSM : Loko Č.Třebová - TJ Lanškroun 8 : 6  (1:4,3:1,4:1)

    Prezentace nové publikace "Hřebečsko, náš kraj?, se uskuteční 19. února 2010 od 17.00 hodin v kavárně Mázhaus Poštovka v Moravské Třebové. Publikaci uvede hejtman Pardubického kraje pan Mgr. Radko Martínek.