Českotřebovský deník 61/2010 (28.2.)                                    
Hokejisté uzavřeli sezónu vítězstvím a vybojovali třetí místo                                                                  

Lokomotiva Česká Třebová - Spartak Choceň B 7 : 3 (3 : 1, 1 : 2 , 2 : 0, 1 : 0)                                                 

 Šedesát minut na čtyřgólové vítězství nestačilo, hrálo se ještě prodloužení a po 1:15 hry  vše rozhodl Miroslav Váně. (Viz první fotografie tohoto článku). Zápasy o třetí místo se hrají jen dva a skóre tedy rozhoduje. V Chocni jsme prohráli 5 : 8 a proto  nám každé vítězství nestačilo. 430 platících diváků povzbuzovalo hráče až do konce a hráči na to slyšeli. Bylo to drama až dokonce a zápas byl tedy zajímavý i při našem vedení 6 : 3.  O čtyři branky vyhraný zápas neznamená, že by choceňský tým hrál špatný hopkej, jejich kolektiv však byl mnohem užší a tak se snad v závěru  už vydali ze svých sil. Průběh hry:  1:0 v čase 1:08 Doha Vladimír, asistence Váně.  Čas 8:32 2 : 0 Kvasnička asistence Czerlinski.  Čas 11:16  2:1 (Smutek).  Čas 19:09 3:1 Bačík, asistence Czerlinski.  Čas 23:15 3 : 2 (Michal Šedivý). Čas26:17 4 : 2 Váně, asistence Libor Teplý. Čas 3724 4 : 3 (Smutek). 54:48 5 : 3 Libor Teplý. asistence Doha Vladimír. Čas 58:29 6 : 3 30 Czerlinski, asistence Chadima.   Závěrečná branka padla v čase 61:15 z hole Miroslava Váně  opět po přihrávce Dohy.  V zápase jsme využili dvě přesilovky jednou využil přesilovku náš soupeř (v I. třetině)  O převaze domácích svědčí celkový počet střel na branku 36 : 22, domácí zahřívali trestnou lavičku jen třikrát v I. třetině, soupeř celkem 8x a především poslední dva tresty pro něho byly rozhodně nepříjemné a umožnili závěrečný tlak Lokomotivy na branku soupeře.  Přes velkou deziluzi, kterou přinesla kontumace dvou zápasů s Lanškrounem, se Lokomotiva opět dostala do hry a před domácím publikem  vybojovala důstojné vítězství  a tím i třetí místo v soutěži, i když jsme ještě před  play - off pomýšleli o místě prvním.
Rozhodčí: Parýzek - Rulíček, Hájek. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:1. Diváků: 436.
Sestava Lokomotivy Česká Třebová: Hrdlička - T. Řehák, T. Chadima, Jícha, Stanek, Zeman, Rybka, M. Morkes - Czerlinski, Kvasnička, L. Deml - Doha, L. Teplý, Váně - Bačík, Chadima, V. Deml - Šafář, Steinmetz.
Fotografie z poslední třetiny zápasu:

Nenašel někdo klíčenku? Někdy večer ze dne 26.2 na 27.2 jsem ztratil svazek klíčů (cca. 20) na červeno-černé klíčence - šňůrce. Prosím nálezce aby se ozval na tel.číslo 736 744 696.

Lyžařská škola Potok zve všechny malé závodníky na poslední letošní závody na sjezdovce Zahrádky                                 
Závody budou v pondělí 1. 3. 2010 od 16 hodin. Závodit mohou děti narozené v roce 2002 a mladší.
Více informací na tel. 602331119.  Děkujeme všem za přízeň projevenou v letošním roce.
 
Past na řidiče na parkovišti u zimního stadionu. Patřil jsem mezi ty, jejichž vozidla definitivně zapadla do hlubokého bahna, ačkoliv jsem se snažil zaparkovat v řádně značeném parkovišti.  Vyprošťovací akce nebyla jednoduchá a při její realizaci všichni vzpomínali na správce městských komunikací, kteří by měli  tuto past co nejdříve odstranit! věřím, že hluboko rozoranou  plochu někdo brzo prohlédne a alespoň označí, chybí zde minimálně jeden velkoprostorový vůz štěrku..  
 
Závody na čemkoliv při lákaly na Peklák stovky diváků. byla zde dosud nevídaná přehlídka  možných i nemožných lépe či hůře pojízdných strojů, které opravdu budily pozornost.  Na jezdících monstrech či jednodušších strojí jezdili mladí i starší, přehlídka byla vzorně organizovaná a byla velkým a vydařeným zpestřením letošní zimní sezóny. Dokonce tak vydařeným, že se tento závod dostal do závěru večerních televizních novin na TV NOVA. Peklák tým si zkrátka vede letos na jedničku. Více ZDE
 
Krajské sdružení  organizací ČSOP zasedá v pondělí v České Třebové               

V České Třebové se koná 1.3. od 17,30 výjimečná výroční členská schůze Krajského sdružení základních organizací Českého svazu ochránců přírody Pardubického kraje. V lednu tohoto roku schvalovala  celostátní  Ústřední výkonná rada ocenění nejaktivnějším členům –  dobrovolným ochranářům. Celostátně bylo uděleno 7 ocenění z toho 3 v Pardubickém kraji.   Na výroční schůzi bude předáno ocenění „ Život pro ježky“ paní Věře Malátkové ze ZO Podorlicko v České Třebové. Cena Život pro ježky je cenou za nejvýznamnější činy ve prospěch ježků v České republice je udělována k připomenutí památky Růženy Studené , zakladatelky péče o záchranu ježků v ČR. Věra Malátková pečuje již 10 let každou zimu o odchov malých ježků ve své záchranné stanici Charlie. Každoročně je zde přijato cca 30 ježků z regionu. Provádí přednášky o ježcích na školách. Připravila výukový program Bodlinka, který umožňuje školám, aby se staly centry ochrany ježků.  Díky tomuto programu bylo zachráněno, odchováno a vráceno do přírody mnoho mladých ježků.  Věra Malátková je autorkou putovní výstavy Ježčí život a publikací Jak se postarat o malého ježka, Ježčí kuchařka, Ježčí deník. Další ocenění  ČSOP se jmenuje  „Svaz děkuje“a uděluje  se členům ČSOP, kteří jsou významnými osobnostmi svých základních organizací a dlouhodobě se podílejí na péči o přírodu. V České Třebové bude uděleno ocenění Mgr. Filipu Jetmarovi z Litomyšle, který pracuje v ZO Rybák. Zasloužil se o ochranu lesních ekosystémů v okolí  přírodní rezervace Psí kuchyně a Králova zahrada a lučních ekosystému u Opatova.  Druhým oceněným cenou „ Svaz děkuje“ je Jaroslav Trakal z Třemošnice, kterému věk a nemoc neumožní zúčastnit se výroční schůze. Cena mu předána místě jeho současného bydliště. V Krajském sdružení pracuje 13 základních organizací a sdružení jim umožňuje společnou propagaci  a koordinaci činnosti.