První semifinále pro Lokomotivu po velkém boji               


Česka Třebová - Lanškroun 8:6 (1:4, 3:1, 4:1)   
Branky: 2. Doha (Váně), 28. Chochola (Doha), 35. Kvasnička (Czerlinski, L.Deml), 39. Mečiar (Mlejnek, Doha), 54. Mlejnek (Váně), 55. Poul (Kvasnička), 55. Doha, 56. Czerlinski (Kvasnička, L. Deml) - 7. Kotoulek (Kilčický), 8. Pilavka (Güttler), 15. Kollert (Kotoulek), 20. Šula (Langr), 29. Kotoulek (Řoutil), 48. Pilavka (Řoutil, Janků).
 
Rozhodčí: Sedlák - Kalus, Kolář. Vyloučení: 10:14 (navíc Kocián na 10 minut, Langr trest ve hře, tj. 5+20). Využití: 4:3.
Sestava Lokomotivy Česká Třebová: Hrdlička (20. Ehrenberger) - T. Chadima, T. Řehák, T. Mečiar, Mlejnek, Jícha, Poul - Czerlinski, Kvasnička, L.Deml - Doha, Chochola, Váně - Bačík, Teplý, M. Chadima (41. - 45. Voříšek).
  • Zápas sledovalo 873 diváků. Třebovští fandové byli spokojení, lanškrounští už méně - svou nespokojenost dávali najevo ovšem nesportovním způsobem házením různých předmětů na led.

    Lokomotiva nastoupila do důležitého zápasu, ve kterém se prohra nevyplácí s pěti posilami což mělo (a nakonec také bylo) trumfem proti soupeři. Ze začátku to zas na ledě až tak vesele nevypadalo. První  zápis do listiny střelců zajistil  třebovský Doha  během naší přesilovky ve druhé minutě hry. jenže to bylo z naší strany během první třetiny všechno, hosté  měli iniciativu na svých holích  dali dvě branky za sebou, k tomu  ve 15 minutě hry třetí a v závěru, když Lokomotiva hrála přesilovku  překonal lanškrounský hráč Hrdličku  skákavou střelu z vlastní poloviny.  A tak v čase 19:24 mění Lokomotiva brankáře a generálnímu manažerovi Pavlu Klaclovi  stoupá krevní tlak.  Po přestávce domácí chystali změnu,  na kterou také čekali domácí diváci. Vzorně povzbuzovali...Moc jednoduché to nebylo. Nepomohla ani naše přesilovka 5 na 3. Naděje pak vznikla po brance hostujícího hráče Jakuba Chocholy s číslem 49 ve 28 minutě, hosté však rychle opět  zvýšili při našem oslavení (vyloučen Bačík). bylo jasné, že každá naše chyba bude potrestána.  Přesto  Lokomotiva  doháněla náskok a do konce druhé třetiny přidali po brance Petr Kvasnička a  Mečiar mladší (Tomáš), zapůjčený z Trutnova. 

    Ve třetí třetině měl tento nastoupený trend pokračovat. Lokomotiva útočila, ale branka nakonec padla do naší sítě v 47. minutě opět při našem oslabení (vyloučen Kvasnička), naštěstí už poslední. Pak už se situace definitivně obrátila. Můžou si za to nakonec lanškrounští hráči sami a především pak obránce Martin Langr č. 32 - lanškounský "zlý muž" dvěma fauly za sebou na Chocholu a Mlejnka si vysloužil  5 + 20 minut a odešel )s připomínkami) do šaten. Po dostatečně dlouhém vysvětlování pak měla Lokomotiva výhodu  skoro sedm minut dlouhé přesilovky, při které  padly důležité branky a domácí získali definitivní  iniciativu a převahu. Stav 4 : 6 se podařilo  během přesilovky otočit na 7 : 6 a  navíc k tomu ještě v 56. minutě přidal Czerlinski  poslední osmou branku.  bylo to napínaví až do samotného konce, diváci si přišli na své a se závěrečnou sirénou  si pak všichni oddychli. první vítězství v play-off máme v kapse. "Tohle mi chlapi nedělejte", říkal po zápase generální manažer Pavel Klacl, "takový zápas nemusím příště přežít!"

    Co nyní Lokomotivu čeká? Druhý zápas v Lanškrouně ve čtvrtek. (od 19 hodin) když vyhrajeme, postupujeme do finále o 1. místo, když prohrajeme, bude třetí rozhodující zápas na našem ledě. Pětice posil  (mimo Czerlinského hrajících v Trutnově) T. Mečiar - Czerlinski - Poul -  Chochola  -  Mlejnek bude hrát i v dalším zápase, lze již očekávat lepší souhru s ostatními a snad tedy i to, že se společně se svými spoluhráči  budou opět radovat z výhry a ze vstřelených branek na cestě k finálovému duelu.

    V čase 49:20 Martin Langr (Lanškroun, č. 32) dvakrát fauluje a pak odchází z ledu, přitom stačí řádně bouchnout hokejkou do mantinelu. Potom následuje dlouhé vyjednávání a porada našeho i lanškrounského týmu a hlavně dlouhá přesilovka....

     

  •