HOKEJISTÉ  BUDOU BEZ FINÁLE

rozhodlo se u zeleného stolu                  
Černý sen českotřebovských hokejových fanoušků se naplnil, o druhém postupujícím do finále krajské soutěže se      rozhodlo u zeleného stolu. Také druhé semifinálové utkání mezi Lanškrounem a Českou Třebovou, které se hrálo ve čtvrtek večer a skončilo na ledě výsledkem 3:9, bylo kontumováno 5:0 ve prospěch poraženého mužstva.

Připomeňme, že první zápas, který doma vyhrála Lokomotiva 8:6, byl rovněž kontumován výsledkem 0:5.  Stanovisko sportovně technické komise Pardubického krajského svazu ledního hokeje je stručné: „Druhý zápas byl kontumován kvůli startu tří hráčů Lokomotiva Česká Třebová (Mečiar ml., Poul, Mlejnek) v rozporu s čl. 7/3 Přestupního řádu. Do finále krajské soutěže postupuje Lanškroun, který změří síly s Poličkou. Lokomotiva Česká Třebová bude hrát o třetí místo se Spartakem Choceň B."  I důvod první kontumace je prostý: Lanškroun podal písemný protest proti startu čtyř hráčů Trutnova (Mečiar ml., Poul, Mlejnek, Chochola) v prvním utkání.

Co tedy platí?                                                                                                                                                                                

Semifinále: Polička - Choceň B 2:0 na zápasy, Česká Třebová - Lanškroun 0:2 na zápasy.
Program série o 3. místo: neděle 21. února: Choceň B - Česká Třebová (17), neděle 28. února: Česká Třebová - Choceň B (17).
Program finálové série:  21.2.: Polička - Lanškroun, 28.2.: Lanškroun - Polička. Případný třetí zápas: 7.3.: Polička - Lanškroun.

Jak situaci vysvětluje Orlický deník: Česká Třebová si před play off zamluvila pět posil. Jenže u čtyřech z nich je problém. Mečiar ml., Poul, Mlejnek a Chochola jsou v týmu na střídavý start z druholigového Trutnova, a to vadí. „V Praze Třebové vyhověli a střídavý start zařídili. Jenže to je možné udělat pouze do nejvyšší krajské soutěže, což je v našem případě krajská liga.  V Praze zřejmě zástupci oddílu ledního hokeje přesně nestanovili o jakou soutěž střídavý start zařizují. Škoda také, že se pražští  funkcionáři nezeptali sami. Lokomotiva zvažuje odvolání. funkcionáři si myslí, že kontumace není oprávněná. Jenže to, že odvolání výboru oddílu ledního hokeje Lokomotivy vyjde, příliš pravděpodobné není, text zmíněného článku přestupního řádu je zde:

Článek 7/3 přestupního řádu  Hostování mezi soutěžemi (střídavý start) se povoluje hráčům do 22 let neomezeně, minimálně však na dobu 30 dnů. Hráčům starším 22 let se střídavý start nepovoluje. Do soutěží II. ligy se povoluje střídavý start ze soutěží: Extraliga, I. liga. Do soutěží regionální přebor mužů I. tř. ze soutěží: I. liga, II. liga, liga juniorů.

Sportovní ples dne 13. 3. 2010 pořádá Tenisový klub Česká Třebová na SOUŽ na Skalce.                      
Hraje skupina SORY  Pavel Rybka.