Lokomotivě začalo hokejbalové jaro    

V hokejbalovém regionu Východ pravidelně bývá přes zimní pauzu v provozu jen hřiště v Přelouči, kde se hraje pravidelně Zimní liga. Prostor k trénování, tak u Jestřábů využívají i týmy z okolí a nebo extraligové jako o letošní tuhé zimně. Hráči Lokomotivy si svůj jarní debut odbyli na svitavském hřišti, které nabídlo pouze uklizenou hrací plochu a jinak byl další servis mimo provoz, ale s tím kohouti dopředu počítali. Protože podobná situace je také na domácí aréně v Benátkách, kde se po přeložení utkání s Poličkou bude hrát až v sobotu 13. března utkání se zálohou heřmanoměstských Ježků .
 
HBC Svitavy : Loko Česká Třebová  1 : 4 (1:2,0:0,0:2)                                                                                                             

Jarní vstup do závěrečných bojů v základní části II. NHbL Východ začali kohouti úspěšně a také rychlou brankou již v polovině třetí minuty. V té době, kdy měli početní převahu se trefil Šustek s asistencí Lukáše Demla a Kvasničky. Za dvě minuty se nahrávač Kvasnička proměnil ve střelce a ideální přihrávku mu servíroval Lukáš Deml.
Domácím se několik vteřin před koncem první části podařilo snížit na rozdíl jediné branky
po fatální hrubce v rozehrávce hráčů v modrém a několika tečích, v čase kdy už hráči Lokomotivy mysleli na přestávku.
V druhé části se hra vyrovnala především zásluhou uspokojivé hry hostujícího týmu a tak domácím stačilo jen trošku přidat, protože ucítili šanci ke změně nepříznivého stavu, ale během této třetiny se stav naštěstí pro kohouty neměnil.
Až v čase 35:22 si připsala body i druhá útočná řada, kde se trefil Lustyk s asistencí svých spoluhráčů v útoku Tomšem a Demlem Vladimírem. A za pět minut stejný hráč a nahrávači pečetili první jarní konečný výsledek ve prospěch Lokomotivy na 4 : 1 čímž totálně zmrazili odpor svitavských hráčů.
Své další domácí utkání si kohouti odložili až na víkend 13. a 14. března. A tak v sobotu od 13 .00 přivítají zálohu heřmanoměstských Ježků, která dneska podlehle týmu Letohrad B.
A v neděli naskočí od 14 hodin do derby s Poličkou. Soutěž pokračuji již příští víkend , kde českotřebovští zajíždí na horký přeloučský asfalt, který si v letošní zimně sněhu příliš moc neužil.
Branky : 3 Šustek (Deml Lukáš, Kvasnička), 4 Kvasnička (Deml Lukáš), 35 a 41Lustyk (Tomeš, Deml Vladimír)
Vyloučení: 2:3, Využití : 0:1, Střely na branku 16 : 27
Sestava: Ehrenberger  - Dobrovský, Šustek, Macků, Vraspír, Broulík, Doubrava, Deml L., Kvasnička, Válek, Tomeš, Deml V., Lustyk, Rejsa, Tlapák, Němec
 
Extraliga dorostu: SK Jihlava : Loko Česká Třebová  3 : 2 (1:0,1:0,10:2)                                                                               

Extraligový dorostenci Lokomotivy, také zahájili svou jarní část v duelu s Jihlavským týmem. Na horáckém hřišti podlehli domácím po velkém závěru těsně o jedinou branku 3:2. O vyrovnanosti utkání svědčí i poměr střel 25 : 23. Domácím se v utkání podařilo dvakrát využít výhodu přesilové hry. I přestože dvojice rozhodčích Pavlovec-Oulehla tentokráte přála trochu více hostům v poměru vyloučených 11 : 7, ale početní převaha ze strany českotřebovského týmu, tentokráte zůstala nevyužita. Zítra mladí hokejbalisté zajíždí na hřiště posledního Kertu Praha, který dnes dostal naloženo od dalšího nováčka v soutěži Sudomeřic 9 : 1. Po dnešním duelu Lokomotiva v tabulce pravdy klesla na šestou příčku a tak zítra bude bojovat o první jarní body.
Kompletní zpravodajství zde přineseme opět v neděli večer.
Vyloučení: 11:7, Využití : 2:0, Střely na branku 25 : 23