Nejlepší sportovci města roku 2009      


V úterý odpoledne 2. února se na českotřebovské radnici, v její slavnostní síni, konal další ročník setkání úspěšných českotřebovských sportovců, kteří dosáhli v loňském roce 2009 významné úspěchy ve své sportovní činnosti.  Tato slavnost se na naší radnici stala tradicí, poprvé se konala  v roce 1999, letos tedy již po dvanácté. Výběr sportovců k ocenění byl proveden ve sportovní komisi rady města, členové komise se také tohoto setkání zúčastnili. Přišli také někteří rodiče oceněných sportovců.  Je těžké vybrat termín, který by vyhovoval všem, protože  se stále konají sportovní soutěže a soustředění. Následkem toho nemohly být některá ocenění předány a bude tak učiněno dodatečně. Komise vybírala nejen ze sportovců, kteří přímo sportují v českotřebovských oddílech, ale také mimo město, např. vzhledem k tomu, že zde  není možnost sportovat ve vybraném sportovním odvětví na špičkové úrovni. Dbala však na to, že ocenění sportovci jsou občany našeho města. Proto tak mohou někomu chybět mezi oceněnými sportovci spojení třeba s jejich působením v Lokomotivě Česká Třebová. Chybí však ale jen proto, že mají trvalé bydliště mimo naše město. V úvodním projevu  poděkoval starosta města sportovcům za vynikající propagaci našeho města a uznale ocenil jejich sportovní výkony, jejich vůli tvrdě trénovat a dosahovat stále lepších výkonů.  Jejich sportovní úspěchy jsou současně velkou motivací pro ostatní sportovce ve městě a zejména mládež. pro jejich sportování se město snaží vytvořit v rámci svých možností dobré podmínky.  
 

Ocenění sportovci:                                                                                                                                   

1. Denis Špička - Mistr Evropy ve sprinterském omniu kategorie Elite, Gent, Belgie  (cenu převzal otec, Roman Špička, Denis  se účastní velkých šestidenních závodu na kryté cyklistické dráze v Berlíně)

2. Jan Dostál - Mistr Evropy v bodovacím závodu dvojic na 40 km v kategorii do 23 let, Gent, Belgie.

3. Monika Simonová - cyklistika - 2. místo MČR v časovce, 3. místo MČR v dráhovém sprintu družstev, 2. místo v celkovém hodnocení časovky v Českém poháru 2009

4. Martin Voleský - hokejbal - člen vítězného družstva na Mistrovství Evropy hráčů do 18 let

5. Michal Horáček - atletika - 1. místo v České poháru v běhu do vrchu 2009, vítěz Iscarex poháru  2009....

6. Miloslava Keprtová - atletika.  Dvě bronzové medaile a páté místo World Masters Games Sydney, Austrálie v běhu na 5 km na dráze, v krosu a půlmaratonu (říjen 2009)

7. Vojtěch Typl - judo - 2. místo na přeboru ČR v kategorii mladších žáků, váha do 46kg

8.Tereza Bílá - biatlon - Český pohár dorostenek - 1. místo, 1. a 2. místo na MČR v rychlostním závodu s hromadným startem.  Vzhledem k zapojení do sportovního tréninku (soustředění) se nemohla zúčastnit,  ocenění vyzvedla maminka.

9. Kristýna Černá - biatlon . Český pohár dorostenek - 2. místo, 1. a 2. místo na MČR v rychlostním závodě s hromadným startem. Kristýna se omluvila.

10. Lea Johanidesová - baitlon -  MS juniorů v letním biatlonu (5., 6. a 11, a 15. místo) štafeta, stíhací a rychlostní závod , dále dvojí úspěch - 1. místo na MČR v biatlonu s hromadným startem a rychlostním závodě  a obdobný úspěch ve stejných soutěžích na MČR v letním biatlonu v r. 2009. Lea se na slavnost omluvila, ocenění bude předáno při jiné příležitosti.

11. Lukáš Vondra - šachy.   jheo největším úspěchem v roce 2009 bylo 1. místo na otevřeném turnaji Mistrovství Evropy amatérů s ELO FIDE do 2000 Czech open  mezi 270 startujícími). Lukáš Vondra se omluvil.

12. družstvo dívek ŠSK Gymnázia - gymnastika.  Na M ČR obsadili v soutěži TEAM GYM Junior - ope 3. místo. Družstvo soutěžilo ve složení Zuzana Slavíková, Tereza Řeháková a Veronika Voleská.