Partnerská schůzka bude ve Wuppertalu                              

Téma Sporty a významné sportovní události je od září 2008 náplní projektu  Comenius na VOŠ a SOŠ Gustava Habrmana v České Třebové. Vzhledem k tomu, že tyto projekty jsou dvouleté, tak i náš projekt se dostal do své poslední čtvrtiny.
Na konci dubna se uskuteční partnerská schůzka v Německu, ve Wuppertalu. Po úspěšné schůzce tady u nás v České Třebové v listopadu 2009 se vydáme do zahraničí. Tématem tohoto projektového půlroku je financování sportu u nás, sponzoring, privilegované sporty ve srovnání se sporty s nedostatečným finančním zázemím.  Máte pocit, že se v naší zemi dává do sportu dostatečné množství finančních prostředků? Jak hledají sportovní kluby nadané sportovce a kde všude jsou největší sportovní centra? Využíváme možnosti finanční podpory z evropských fondů  při výstavbě nových sportovišť? Měla by se stavět sportovní hala pro rychlobruslení, nebo je to jen fantazie? Při našem průzkumu se ptáme asi tisícovky lidí na jejich názor. Zabýváme se i tím, jak na tom je s pestrostí sportovní nabídky naše město. To jsou tedy otázky, na které hledáme odpověď v prezentacích pro následnou partnerskou schůzku.
Studenti, kteří se účastnili předcházejících částí projektu mají před maturitou, a mají tudíž před sebou množství povinností. To mě vedlo k tomu nabídnout práci na projektu jejich mladším kolegům, studentům druhého ročníku. Ti tedy nyní budou sbírat zkušenosti z práce na prezentacích a jejich předvádění před zahraničními partnery. Ti, co se v minulosti účastnili práce na projektu, potvrzují, že na partnerské schůzky budou vždy rádi vzpomínat.
                                                                                                                        Mgr. Helena Nerudová /koordinátorka projektu/