Zprávy z regionu                                                                      
Bendl zpíval v Lanškrouně                                                                                                      

Koncert v cyklu "Hudební nešpory" se konal v evangelickém kostele v Lanškrouně od 17 hodin .                                    

Program koncertu: Staročeský chorál, Exultate justi, Precatus,Ave Maria,Napadly písně,Vyběhla bříza,výběr z Ralbické mše, Eja mater, Swing low, sweet chariot, Laudate dominum, Jubilate Deo, Pán Bůh Vám zaplať, Ride the chariot. Smíšený pěvecký sbor Bendl řídili sbormistři Josef Menšík a Jiří Kadavý, klavírní doprovod Blanka Poukarová, sólové party zpívaly Eva Vaverková a Martina Houdová.

 

Turistická sezóna Pardubického kraje se zahájí v Ústí nad Orlicí Stane se tak v ústeckoorlickém Kulturním domě v 10 hodin dopoledne v sobotu 20. března. Dva pořádající ústecké odbory KČT nabízejí mj. prohlídky města a pěti budov, čtyři trasy turistických vycházek a cyklovýlety.

 

Kombinézy pro mistry světa, pláštěnky pro olympioniky                                                                        

Lázně Bohdaneč, Neratov  - V lyžařských kombinézách z rodinné firmy Don Quiet závodí sjezdařka Šárka Záhrobská, ale i mistři světa v travním lyžování z TJ Slovan Moravská Třebová. Pláštěnky od této firmy se staly oficiální součástí vybavení české reprezentace na zimní olympiádě v kanadském Vancouveru. Oblečení nosí také paralympijští sportovci.  S majiteli firmy se hejtman domluvil na tom, že příští rok ušijí pro vítěze lyžařské soutěže juniorů Ski Interkritérium originální kombinézu. Právě ve speciálním oděvu z firmy v Neratově vyhrál ve čtvrtek Evropský pohár ve sjezdovém lyžování Petr Záhrobský.  (mag)

 

Majitel firmy představuje nové výrobky a kombinézu Šárky Záhrobské.  (Foto Luboš Kozel)
 
Návštěva hejtmana v Lázních Bohdaneč.  V čele tohoto města je starostka Ing. Iveta Šimková  

Stavba parku - náměstí "Kociánka" v Ústí nad Orlicí pokračuje                       

Po skácení dalších stromů se nyní začíná s betonováním podzemí v prostoru amfiteátru. Fotografie z pátku 12. března dopoledne.