Samson a jeho parta v Malé scéně                                          

Česká Třebová bývala folková a stále je. Svědčí o tom velký počet folkových a trampských skupiny, které můžeme poslouchat především během letních měsíců na festivalech a koncertech po celém okolí. Není jediného festivalu, kdy by nebyla alespoň jedna třebovská folková kapela.  jejich členové a příznivci pak chovají úctu ke svým vzorům, mezi které patří určitě Samson Lenk.  Rozhodně enbyl v České Třebové poprvé a jistě také ne naposled.  zdravil se svými příznivci proto  dostatečně familiárně a   už při úvodu zavzpomínal na starý třebovský Nároďák, který už zdaleka ovšem není co býval, protože je úplně přestavěný.... Se svou kapelou zazpíval jednak svoje vlastní písničky, ale také další od svých kamarádů a řada z nich byla docela známá. pro ty. kdo potřebují více informací přidám představení z textu Wikipedie:

Jaroslav Samson Lenk, původním jménem Jaroslav Lenk (* 12. srpna 1956, Plzeň) je český folkový a trampský zpěvák, kytarista, textař, písničkář. Když se po vojně na nábor dostal na Kladno, založil tam folkovou skupinu Máci (1976-1993). Do trampské skupiny Hop Trop (od roku 1980) se dostal po seznámení s jiným jejím členem Ladislavem Huberákem Kučerou (údajně díky rozbité kytaře, kterou si u Huberáka nechával opravit). Od roku 1993 vystupuje se svou skupinou Samson a jeho parta. V triu s Vlastou Redlem a Slávkem Janouškem nahráli tři dlouhohrající desky / CD. Do jeho tvorby patří mimo jiné i písně k večerníčkům (Madla a ap, Vydrýsek, Méďové, Ježek Aladin atd.). V roce 2008 s ním spříznění lidé založili malou soukromou rozhlasovou stanici Rádio Samson.

Další odkazy:  Oficiální internetové stránky agentury Lenkow  Oficiální stránky skupiny Hop Trop  Internetové stránky Rádia Samson