Českotřebovský deník 102/2010 (7.4.)                                    
Arabic night  v Modrém trpaslíku                                                                                                           

Bylo tomu již podruhé, co se v České Třebové konal orientální večer za účelem zasvětit českotřebováky do tajů orientálního tance. Tentokrát prostřednictvím klubu Modrý Trpaslík, který v onen den poskytl všem tanečnicím skvělé útočiště. Během večera mohli zúčastnění zhlédnout několik tanečních stylů, známých i neznámých pro nearabské publikum. Program zahájila tanečnice Petra Langerová, hlavní host večera, s tancem s křídly Isis. Další program už měly na starosti tanečnice z taneční skupiny Anwar ze Svitav, fungující pod vedením lektorky Pavlíny Skalské. Postupně představily celou škálu stylů orientálního tance od klasického kabaretního raks sharki, přes dynamická drum sola až k egyptským folklórním tancům (saeedi, khaleegy, beledi…).
Díky pečlivému vysvětlování moderátora nebyl problém pro diváka pochopit pravou podstatu jednotlivých tanečních stylů a možná, nebo právě proto byl ohlas tak veliký. Ani procítěné a u českého publika neoblíbené beledi nezůstalo bez bouřlivého potlesku.
Na závěr bych ráda poděkovala všem tanečnicím které se zúčastnily, jmenovitě Ivě Bártové, Michale Dostálové, Janě Kosové, Petře Langerové, Natálii Topolovské, Karin Musilové, Katce a Daně Horským a Tereze Smolíkové. Dále pak všem, co mi pomáhali s organizací večera a to prvně a především provozovatelům klubu Modrý Trpaslík za vstřícné jednání, moderátorovi, zvukařovi a osvětlovači, těm, co se starali o vstupné a nakonec všem, co se přišli podívat a vytvořili tak skvělou atmosféru. Nezbývá než se těšit na další stejně povedený ročník.                                                          Eva Provazníková foto Martin Šebela, další snímky ZDE

 

Pronájem sociálniho bytu na Semanínské ulici                                                                                      


Česká křesanská akademie – místní pobočka Česká Třebová  vás srdečně zve na přednášku Jiřího Zajíce               

Politika v mediálním věku
Kdy?: v pondělí 12. dubna 2010 v 18,45 hod.  
Kde?: v Malém sále KC v České Třebové (Nádražní ulice)
Jiří Zajíc je český katolický pedagog a publicista. Publikuje zejména v oblasti výchovy, vzdělávání, občanské společnosti, médií, náboženství a duchovního života. Zakládal a vedl Redakci náboženského života Českého rozhlasu, podílel se na založení České rady dětí a mládeže, jejíž Kancelář vedl v letech 2001-2005. Vystudoval numerickou matematiku na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy. Je autorem knih:  
Myšlenkové základy skautingu, Praha 2001
Erazim Kohák: poutník po hvězdách, Praha 2001
Kdo jsem: metodika ke skautské stezce, Praha 2008
Rozhovory s kardinálem Miloslavem Vlkem, Praha 1997