Českotřebovský deník 113/2010  (18.4.)                                
Krajský přebor: Další bod přivezli fotbalisté z Holic za bezbrankovou remízu                                                                        

Dobříkov - Svitavy 1:1 (0:1)
Choceň - Stolany 3:4 (1:2)
Žamberk - Srch 1:0
Holice - Č. Třebová 0:0 (0:0)
Vysoké Mýto - FK Pardubice B 1:2 (1:2)

Sobotní tragédie na Lhotce. Osmadvacetiletá žena zde spadla z pátého patra, pravděpodobně při věšení záclony. „Mohu potvrdit, že k tragické události došlo, zatím ale není jasné jak, zda z okna či balkonu, a při jaké činnosti. Když byla nalezena, měla v ruce záclonu,“ řekla Deníku tiskové mluvčí policie Iveta Lehká. Po pádu byla žena transportována do krajské nemocnice, na následky zranění ale zemřela.

Nehoda čtyř aut u hřebečského tunelu V sobotu krátce po sedmnácté hodině se na pětatřicítce před Hřebečským tunelem stala hromadná nehoda čtyř vozidel. "Dvě osoby utrpěly při nehodě lehké zranění," uvedla  policejní mluvčí Hana Kaizarová.  Dopravu v místě kolize řídila policie kyvadlově a tvořily se menší kolony. 

Turnaj v přehazované Litomyšl 5.kolo krajského přeboru


Dne 18.4.2010 proběhlo 5.kolo krajského přeboru v přehazované dívek a chlapců skupiny B. V této skupině bojovala družstva, která se nachází v aktuální tabulce krajského přeboru na 13.-24.místě. Skupina A krajského přeboru probíhala současně v Poličce, kde měla Česká Třebová rovněž tři družstva. Jelikož se jednalo o poslední turnaj krajského přeboru, podařilo se nám zajistit pro hráče a hráčky dárky od sponzora FI Mika, prostřednictvím paní Alice Benešové. Nebyl to jediný rodič, který se během sezóny podílel na organizaci turnajů. Rovněž je potřeba poděkovat Alici Renčínové, Janě Hubáčkové, Pavlu Hubáčkovi, panu Renčínovi st., Martinu Adamovi,  a vlastně všem rodičům dětí. Do konce školního roku nás čekají jeden až dva turnaje a o prázdninách letní soustředění. Ještě zpátky k turnaji. Jako vždy se o logistiku starala Jana Hubáčková, Alice Renčínová, dále Martin Adam, Petr Cempírek a Radek Novotný. Turnaj byl zahájen minutou ticha k polské tragédii a pak se rozběhly zápasy naplno. V tomto turnaji velmi mile překvapilo chlapecké družstvo C a dívčí  družstvo B, která předvedla své nejlepší výkony v sezóně. Družstvo D chlapců dle našich skrytých přání celý turnaj vyhrálo a potvrdilo svou kvalitu. Celkové pořadí turnaje.
 
1.Česká Třebová D chlapci
2.Svitavy B dívky
3.Moravská Třebová dívky
4.Choceň dívky
5.Lanškroun B dívky
6.Polička C dívky
7.Lanškroun C dívky
8.Česká Třebová C chlapci
9.Svitavy C chlapci
10.Česká Třebová B dívky
11.Svitavy C dívky
12.Dolní Újezd B dívky
 
Složení našich družstev bylo následující:
ČT B-Fišerová, Milkovičová, Olšanová, Hrišková
ČT C-Koudelný, Beneš, Kohoutek, Doležal
ČT D-Skřivánek, Renčín, Hubáček, Sejkora, Kadlec


Čítárna městské knihovny: výstava koláží Slávky Štusákové                              
18. dubna 17 hodin  Slávka Štusáková – Koláže  (hudební doprovod Stanislav Uma a Zdeněk Černý - velká účast)  viz ZDE


  •  
  •