Českotřebovský deník 120/2010  (23/4)                                 
Články v Mladé frontě podporující petici proti zastavování vlaků v České Třebové zvedají hladinu nespokojenosti Třebováků. Posílají dopisy do redakce MF DNES s argumenty a  prakticky dokazují, že Mladá fronta je dnes bulvární tisk.  Dopisy mám k dispozici, ale nejsou určeny ke zveřejnění, což respektuji. Zvláště poslední grafická úprava se stále více přibližuje Blesku a palcové titulky  mají terminologii poplašné zprávy, podporují dění, o které nic nevědí, a lidi, kteří se nedokáží  domluvit v klasické diskuzi  a  používají demagogické argumenty.  Nicméně se podařilo získat první konkrétní reakci z petičního týmu z 21.4. jehož část, kterou mám  k dispozici samozřejmě zveřejňuji.  Snaha o komunikaci s ČVUT existuje také z Pardubického kraje, i to je pro nás dobrá zpráva.  Nejde totiž jen o Českou Třebovou  petice nechápe a všechno překrucuje, reprezentuje tzv. "pražský pohled". Kdybychom všichni měli proti všemu organizovat petice, tak nebude v Mladé frontě stačit místo na příspěvky.... (mm)     Dopis Ing. Záruby ČVUT ZDE

Koncert Štefana Margity a Kateřiny Englichové se nekonal, způsobilo to náhlé onemocnění zpěváka. Koncert se uskuteční  až 17. června, tím se letošní Hudební festival Antonína Bennewitze mimořádně roztáhne na dlouhé časové období.

Zpráva ze Svitu: otvorenie automatu na mlieko ( poptíže s odbytem mléka jsou i na Slovensku)                                         

Dňa 1.apríla pred budovov pošty vo Svite, otvoril primátor mesta prestrihnutím pásky a načapovaním prvého litru mlieka, automat na mlieko - mliekomat. ZA 50 centov si môžu občania v tomto mliekomate kúpiť liter kvalitného kravského mlieka. 

Sleduji slovenský web www.svit.sk a tak trochu jsem zde očekával alespoň nějakou informaci o tom, že primátor města a spolu s ním i padesátičlenná delegace navštívila na začátku dubna Českou Třebovou aby potvrdila pětileté trvání partnerství, při kterém  PaedDr. Rudolf Abrahám, primátor města obdržel od našeho starosty mimořádné ocenění a naopak věnoval obraz obce Lučivná. Nic takového zatím na slovenském webu nelze najít a myslím, že to je škoda.  podobně se tam nic neobjevilo o "Jabkancové výpravě Spolku od svaté kateřiny v podzimních měsících loňského roku či o účasti Třebováků na oslavách 75. výročí založení města Svit.   Česká Třebová je zde mimo problémy města   a je zde pouze uvedena v části "Partnerské mestá" s jejím popisem a historií.

Národní dům od 1. května otevírá letní zahrádku.  Příjemné posezení s dobrou obsluhou.

Pardubice jsou od čtvrtka 22. dubna 2010 mistrem extraligy                                                                  

 Po vítězné sérii finálových  zápasů vybojovali hokejisté HC Eaton pátý titul mistrů republiky a z Ostravy dovezli do Pardubic vytoužený zlatý pohár. Extraligový zápas Pardubic s Vítkovicemi sledoval v ostravské aréně také hejtman Pardubického kraje Radko Martínek. V šatně hráčům osobně poděkoval za vynikající výkon v letošní sezoně.  Autorem snímků je Aleš Krecl. „Skvělá atmosféra v aréně vyvrcholila  v okamžiku, kdy padl v prodloužení rozhodující gól. Byl jsem nadšen, že jsme dokázali proměnit naše naděje ve vítězství,“ ocenil hejtman  profesionální nasazení všech hokejistů. Sportovní pořady si nenechám uniknout žádné, protože jsem velký fanda sportu. Podmínkou je ale čas, kterého se mi v poslední době nedostává. Boj pardubického týmu HC Eaton o titul mistra republiky jsem ale sledoval buď  na zimním stadionu, nebo v televizi,“ dodal hejtman.  (mag)