Českotřebovský deník 121/2010 (25.4.)                                  
Aktuálně z juda                                                                                                                                                                            

V sobotu 24.4.2010 se konala další letošní soutěž a to jako Velká cena České Skalice, která měla tentokrát opravdu vysoce kvalitní účast včetně všech nejsilnější oddílů z Královéhradeckého kraje. Naši žáci vybojovali tato medailová umístění:
st. žáci      60kg     1.m Švestka Marek
st. žáci    +73kg    2.m Hordějčuk Lukáš
ml. žáci     38kg    3.m. Gregar Karel
mláďata    34kg    1.m Růžička Jan
                31kg    1.m Škrkoň Vít
                32kg    1.m Vávrová Petra
                31kg    2.m Štusák Dominik
                31kg    3.m Klimešová Magdaléna
                43kg    3.m Vích David
                39kg    3.m Málek Ondřej
                26kg    3.m Štandera Norbert
V minulém roce jsme na této soutěži získali pouze 5 medailí, takže letos došlo k výraznému zlepšení a k tomu nám ještě ze zdravotních důvodů chyběli 3 obvykle úspěšní žáci.                                                                                                               Ing. Martin Typl
 
Roman Línek se stal poprvé dědečkem. Má vnučku.                                                                                                               

Pardubice – Náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek se stal ve svých šestačtyřiceti letech poprvé dědečkem. Jeho dcera Marieta v pondělí 19. dubna přivedla na svět v porodnici v Pardubicích zdravou holčičku, která dostala jméno Sofie. První vnučka tak alespoň na chvíli vytrhla Romana Línka z předvolebního shonu.
„Jsem šťastným otcem dvou dospělých dcer a nyní také dědečkem vnučky. V rodině jsem obklopený samými ženami, což by se určitě líbilo každému muži. Samozřejmě všechno má své výhody a nevýhody, ale já jsem maximálně spokojený a neměnil bych,“ komentuje s nadsázkou Roman Línek fakt, že se jeho rodina rozrostla o další ženu a věří, že se do budoucna dočká třeba také vnuka.
Roman Línek má se svou ženou Šárkou dvě dospělé dcery, Marietu a Sandru. Přiznává, že nejraději svůj volný čas tráví s rodinou. Nyní tak bude mít možnost aktivně odpočívat na vycházce s kočárkem nebo při hlídání vnučky.
 
Základní umělecká škola – program akcí v květnu                                                                                                                    

                 
Samostatné vystoupení Tanečního oboru
Úterý  11.5. v 16.00 a 18.00 hod. – Velký sál KC
 
Klavírní recitál Jiřího Kadavého
Čtvrtek  13.5. v 19.00 hod. – Malá scéna
 
Vernisáž výstavy Výtvarného a keramického oddělení
Pondělí 17.5. v 17.00 hod. – výstavní síň KC
Výstava bude otevřena do 28.5.2010 v době  9.00 – 12.00     13.00 – 17.00
 
Slavnostní koncert v rámci 65. výročí založení školy. V bohatém programu se představí sólisté, komorní soubory, žákyně Tanečního oboru, hosté z partnerské školy ze Svitu (SR) a další hosté.  
Úterý 18.5. v 19.00 hod. – velký sál KC  
 
ČSOB pojišťovna informuje                                                                                                                                                       

Klienti se nás nejčastěji ptají….       
 
Jak se jmenuje novinka na trhu s pojištěním ?
Novinka je od března 2010 a jmenuje se FORTE.
K čemu se dá FORTE použít?
K pojištění celé rodiny, až 7 osob za jeden poplatek.
V čem se liší  FORTE od konkurence?
FORTE dokáže pojistit veškerá běžná rizika a  navíc i např. vážná onemocnění dětí, invaliditu obecnou s výplatou  sjednané pojistné částky.
Co umí dál?
Při léčení úrazu je možné vyplatit  např. 15 tis. ale i 60 tis. měsíčně a zajistit se tak proti výpadku příjmu.
A co když je klient pouze nemocen?
FORTE má i připojištění na denní dávku při léčení nemoci a nízká nemocenská nemusí být pro Vás noční můrou.
A jak řeší FORTE pobyt v nemocnici?
Klient s tímto pojištěním si může zvolit dávku při pobytu v nemocnici např. 1000,- Kč i více na jeden den pobytu  a pojišťovna plní od 1.dne nejen v důsledku úrazu ale i nemoci.
A co změny?
Pojištění FORTE se přizpůsobuje životní situaci, lze kdykoliv doplnit či zrušit  jakékoliv připojištění, doplnit další osobu, snížit či zvýšit platbu atd. atd.  
A může se tímto produktem i spořit?
Ano, i to FORTE umí. Pokud budete vkládat do mimořádného pojistného, nezaplatíte žádný poplatek a veškeré své peníze můžete  vybrat. 
Ještě v něčem se FORTE odlišuje?
Mezi další novinku pojištění FORTE patří, že na své pojištění vidí naši klienti přes internet. Mají slevy na pojištění aut, domků, chat a domácností, dále do pojistky může vkládat peníze i zaměstnavatel a do výše 24 tis. ročně to má uznatelný náklad.
A jak je to s cenou za toto pojištění?
FORTE je individuální pojištění každého občana a cena se odvíjí od jeho potřeb. Za minimální pojistné což je 300 Kč měsíčně dokážeme doporučit již velice solidní pojistnou ochranu dospělému či jenom dětem.
A kde se mohu zeptat na podrobnosti?
Informace a osobní návrh Vám poskytneme v ČSOB Pojišťovně a.s., (nad bankou ČSOB) , Nádražní 547, Česká Třebová.  Tel: 774 22 94 95
 
Hon na Duška                                                                                                                                                                              

Pokud by Jaromír Dušek prohlásil, že mezi chlapy z výtopny je nějak podezřele mnoho homosexuálů, byl bych mezi prvými, kdo by začal bít na poplach. Považoval bych takový výrok za bezprecedentní útok na čtyřprocentní menšinu.
Jaromír Dušek však řekl něco úplně jiného. Veřejně prohlásil, že vysoké posty v jistém strategickém rezortu jsou obsazovány podle zcela jiných kritérií než podle odbornosti. Právě tím vyvolal obrovskou vlnu morálního rozhořčení na místech nejvyšších.
Nemohu si pomoci, ale domnívám se, že naprostá většina z těch, kdo nyní Duška s velkým nasazením odsuzují, by zůstala naprosto chladnými, pokud by se otřel právě jenom o chlapy z výtopny.
Všichni ti úctyhodní lidé, kteří se teď předhánějí v prohlášeních že se Jaromír Dušek sám vyobcoval ze slušné společnosti, by si měli položit zásadnější otázku: A žijeme skutečně ve slušné společnosti? 
Naše společnost je tak trochu zvláštní. Pokud by předseda odborů dopravy a služeb v rozhovoru uvedl, že na železnici protékají zcela bez užitku miliardy z kapes daňových poplatníků, nikdo by mu nevěnoval pozornost. Proč se tím znepokojovat v zemi, kde každý kilometr dálnic stojí téměř třikrát tolik, než tam, kde funguje kontrola veřejných výdajů.   
Pokud by předseda odborů poukázal na nesmyslně přebujelou organizační strukturu vedení drah a na opatření, která rozbíjejí funkčnost železniční dopravy,  opět by to nikoho nezvedlo ze židle. Žijeme přece v zemi, kde zlatokopové ve vysokých funkcích si už dávno vykolíkovali své parcely. Někdy podle stranických klíčů, jindy podle ještě podivnějších kritérií.
A pokud by Jaromír Dušek vypočítal, kolik nás vlastně stojí takové pendolíno, které nakonec jezdí stejnou rychlostí jako obyčejný rychlík, anebo pokud by vysvětlil, jak je to s poruchovostí a cenou elefantů, mávli by všichni znuděně rukou. Když se modernizuje doprava, na nějakou tu korunu se přece nehledí.
I když stejně jako Jaromír Dušek nemám nic proti homosexuálům obecně, pokud bych byl vyobcován z takto slušné, skrznaskrz průhledné a čestné společnosti, ani trochu by mi to nevadilo.                                                                           Jan Keller