Českotřebovský deník 126/2010  (30.4.)                                

Česká Třebová slavila "čarodějnice"                                                                                                     

Přijížděl jsem do České Třebové od Skuhrova  a shlédl, jak se nad údolím Třebovky více než jindy šíří dým. Přichází ze zahrad, z chatových oblastí a také z několika větších zdrojů ve městě. Na ulicích byla spousta lidí, cílem byla řada tradičních, ale také nových destinací s "čarodějnickým" provozem.  Tradičně se slavily čarodějnice v Javorce, u hasičů v Chorinově ulici, také na fotbalovém areálu Pod Jelenicí. Novou lokalitou byl  areál Relax centra AUDIO v ulici U teplárny, tedy v sousedství krytého bazénu.  Zde se pořadatelé připravili na letošní "Čarodějnice" velmi dobře,  i zde byla živá hudba a pamatovali zde i se zakrytým sezením pro případ nepříznivého počasí. K dispozici byl bar uvnitř, ale venku, obsluha pěkně v čarodějnickém. Připravené byly i pyrotechnické efekty. Pořadatelé se zřejmě zavedli dobře, zájem o zdejší produkci byl ve veřejnosti opravdu veliký.  Ve své iniciativě zde chtěli pokračovat i během letního období, chytá se zde projekce letního kina, které v České Třebové opravdu chybí. kde jsou ty časy, co bylo v Javorce. Prostory pro takovou produkci zde mají a tak se můžeme těšit na zajímavý letní program.


Tradiční čarodějnice u hasičů na zahradě hasičské zbrojnice. K dobré náladě hrála Melta                   

Tradiční akce s tradičně dobrým pohostinstvím. Stísněné prostory  neumožňují větší pódium a vše je na sousedské bázi. Vybírá se také vstupné, i když mírné, podobně jako na fotbalovém hřišti. Jinde byl čarodějnický rej zdarma. Fotografie Luboš Kozel.
 
 
Co pro Vás připravila knihovna na květen                                                                                            

Předčítání pro děti-Příběhy o zvířátkách
4. 5. od 16:00 hod. na dětském oddělení.  Zveme všechny dětské čtenáře, i děti, které do knihovny nechodí, na čtení o zvířátkách. Vstupné dobrovolné.

 

Univerzita volného času Tvůrčí dílny 3P – paměť, pohyb, pohoda
Tvůrčí dílny 3P zaměřené na kognitivní rehabilitaci, cvičení koncentrace a rozvoje paměťových schopností, posilování sebeúcty doplněné jednoduchými rytmickými pohyby. Vhodné pro: a/ mladší školní děti jako prevence potíží s poruchami učení, pokračujeme schůzkou 11. 5. od 16:00 hod. na dětském oddělení,
b/ seniory jako prevence úbytku paměťových schopností, pokračujeme schůzkou 18. 5. od 16:00 hod. na čítárně. Tvůrčí dílny vede lektorka trénování paměti Mgr. Lenka Velebná. Těšit se na setkání můžete pravidelně každý měsíc až do června. Do rozběhlého programu se mohou zařadit i nově příchozí. Vstupné 30,- Kč. Předplatitelé UVČ 2010 zdarma.

 

Univerzita volného času O čínské medicíně
Zveme na přednášku manželů Šafářových o čínské císařské medicíně 5 000 let staré a čínském pentagramu dne 25. 5. od 17:00 hod na čítárně. Dozvíte se jak předcházet nemocem, jak řešit zdravotní potíže, jak uzdravit tělo jako celek, jak odstranit příčiny nemoci či jak zjistit energetickou konstituci člověka metodou Su Jok. Vstupné 30,- Kč. Předplatitelé UVČ zdarma.

 

Českotřebovský kohoutek 28. -29. 5.