Českotřebovský deník 98/2010 (3.4.)                                      

V pátek ráno se každý při pohledu z okna hned obrátil ke kalendáři, zda to je pravda, že je 2. duben. Pravda to byla, stejně jako skutečnost, že venku bylo čerstvých 15 až 20 cm sněhu.  Velikonoční prázdniny!  Sníh nakonec ležel více než dva dny a ve stínu leží stále.. Na náměstí jsme mohli vidět zajímavý úkaz, zasněženou kašnu s proudící vodou.... Další fotky  z dubnové zimy  ZDE

CZ LOKO na veletrzích po celé Evropě. Akciová společnost CZ LOKO, zaměřená na modernizace, opravy a výrobu dieselelektrických lokomotiv, se letos podle údajů v regionálním tisku Zúčastní letos pěti „železničářských“ veletrhů:  Již nyní v dubnu  zahájí  na  Silesia Rail Expo v Polsku (Sosnowiec).  Další akcí bude v květnu  výstava Sajam Technika v Bělehradě a Expo Ferroviaria v italském Turíně. V červnu se CZ LOKO zúčastní našeho veletrhu Czech Raildays v Ostravě a v září pak nebude chybět v Berlíně n veletrhu Inno Trans, nakonec jako v minulých letech.  Bude např. vystavovat  vlatsní lokomotivu řady 742.7 vyráběnou pro České dráhy, bude také prezentovat  spolupráci  s německou firmou Zeppelin Power Systems a motory Caterpillar   Předchozí rok CZ LOKO uzavřela účastí v polském Gdaňsku v říjnu na  8. ročníku mezinárodního veletrhu TRAKO 2009, který pravidelně každé dva roky pořádá místní MTG (Międzynarodowe Targi Gdańskie SA). Akce se postupně stává jednou z prestižních evropských akcí svého druhu a zaměření. Důležitost veletrhu jistě posiluje i význam a velikost železničního trhu v této oblasti Evropy. Je dobře, že českotřebovská firma CZ LOKO nechybí na žádném prestižním evropské prezentaci špičkových železničních vozidel. 

Třebovští kuželkáři  na Mezinárodním mistrovství železničárů USIC  v Rakousku. Ve dnech 22.–26. 6. bojovaly kuželkářky a kuželkáři na mezinárodním mistrovství železničářů – USIC v Rakouském St. Urbanu.Naše kuželkářky hrály ve složení Jitka Bulíčková, Běla Wollerová, Josefa Friedová, Ludmila Nováková, Kateřina Fajdeková, Eliška Dokoupilová a Renata Navrkalová pod trenérským dohledem Aleny Holcové. Společně s nimi bojovali i muži (a mezi nimi i Třebováci) ve složení Jiří Němec, Jaroslav Sedlář, Jiří Hetych, Pavel Jiroušek, Patrik Lojda, Karel Šnajdárek, Zdenek Kamiš pod trenérským dohledem Stanislava Nosky. Soupeřili s výběry z celkem šesti států – Rakouska, Německa, Polska, Slovenska, Bulharska a  Běloruska. Historicky se jednalo o první společné mistrovství USIC žen a mužů. A našim družstvům se dařilo. Ženy vyhrály náhozem 3277 kuželek, druhé skončilo Německo 3182 kuželek a třetí Rakousko 3062 kuželek. Muži také vyhráli, náhozem 3395 kuželek, druhé bylo Slovensko 3387 kuželek a třetí Německo 3384 kuželek. Jaké byly výkony Třebováků:  HETYCH Jiří 597  JIROUŠEK Pavel 588.

Chystá se kuželkářská slavnost do České Třebové. Prestižní Mistrovství České republiky  kuželkářů - mužů se bude konat v Českotřebovské kuželně u Národního domu ve dnech 1. a 12. května 2010. Budeme tak mít možnost shlédnout  nelepší kuželkáře z celé republiky najednou  přímo před našima očima. Ředitelem závodu byl určen Jiří Hetych. V kvalifikaci startuje 48 hráčů v disciplíně 120 hs přes čtyři dráhy. Hráči nastupují na dráhy blokovým způsobem, pořadí startu vylosovala STK ČKA s ohledem na dojezdové vzdálenosti účastníků  a je uvedeno v bodu 17 tohoto Rozpisu. Do finále postupuje 20 nejlepších hráčů z kvalifikace. Pro finále je předepsána disciplína 120 hs. Ve finále nastupují hráči ke startu dle umístění v kvalifikaci v pořadí od nejnižšího k nejvyššímu výkonu (např. na dráze č. 1 bude finále začínat hráč, který v kvalifikaci skončil na 20. místě). Celkové  pořadí se určí na základě součtu výkonů dosažených v kvalifikaci a ve finále.
Z našeho Pardubického kraje zde budou hrát čtyři nejlepší hráči.
 
Pronájem třípokojového bytu se soc. příslušenstvím v RD v České Třebové. Byt je bez zařízení - pouze el. sporák a el. bojler. Volný ihned. Měsíční nájemné 4000 Kč a 4000 na měsíční zálohy na energii, plyn, vodu. tel. 720 366 022.