Stravování žáků gymnázia - reakce                                        

 

      Nechápu, co vadí autorům článku “Facebook stravování gymnazistů nevyřeší“ na vyjadřování vlastního názoru studentů. Vyjadřují pouze názor, že jim všem ( skupinu tvoří přes 250 studentů)  v jídelně ZŠ Habrmanova chutná, že jsou se službami spokojeni. Nikdo z nich není ochoten se hrabat v číslech a chápat uvedené argumenty. Jediný, kdo tímto krokem  ušetří, je kraj, rodiče studentů si budou muset sáhnout hlouběji do peněženky, nehledě na to, že kvalitou jsou obě jídelny úplně někde jinde. Jídelna ZŠ Habrmanova může ovlivnit stravovací návyky studentů po celý život, možnost každý den jíst čerstvé zeleninové a ovocné saláty je přímo fantastická.

      Jedno je jisté: jídelna učiliště má volnou kapacitu, protože má málo studentů (všeobecný problém) a nechali si přebrat velké množství strávníků restaurací Národní dům. Kraj, který tuto školu tedy i jídelnu zřizuje, udělal elegantní řešení: nedal řediteli gymnázia peníze na stravování v jídelně zřizované městem (ZŠ Habrmanova) a tím ho donutil udělat nepopulární krok – změnit jídelnu. Pan ředitel gymnázia žije už tak pod velkým tlakem, protože v loňském školním roce nenaplnil třídu na 4letém studiu, takže mu vlastně nic jiného nezbývá. Čeká se jak na tuto situaci bude reagovat vedení Města. Mám pocit, že také čekají, ale úplně jinak – až se situace uklidní. Očekával bych, že vedení školy ( pan ředitel je v RM) , vedení Města včetně pana Netolického,  budou mít větší zájem na udržení gymnázia ve městě (zvláště když mu teče do bot) a navíc volby se blíží…

      Autoři článku úplně opomenuli nejdůležitější argument proti změně jídelny a tím je bezpečnost našich dětí. Kdo pozorně čte Zpravodaj tak zjistí, že na té samé stránce kde byl otištěn článek “Facebook stravování gymnazistů nevyřeší“ je popsána dopravní nehoda, která se stala na chodníku, kde mají v příštím školním roce chodit naše děti na oběd.

 

Rodič studenta gymnázia