Tříčlenný tým studentů Gymnázia Česká Třebová pojede do sídla Evropského parlamentu                     


Dne 26. dubna 2010 se na Gymnáziu Česká Třebová konalo finále soutěže o cestu do EP ve Štrasburku. Soutěž pod záštitou poslankyně EP MUDr. Zuzany Roithové byla vyhlášena pro studenty předposledních ročníků. Zúčastnilo se jí osm týmů, celkem 24 studentů. Vítězný tým pojede ve dnech 14. – 18. června 2010 na exkurzi do sídla EP ve Štrasburku, kde se setká i s paní europoslankyní a bude jí prezentovat svoji vítěznou práci.
Cílem soutěže bylo prohloubit povědomí studentů o Evropské unii a jejích institucích ve spojení s výukou, která se právě v tomto ročníku opírá mimo jiné o „základy sociologického výzkumu“. Týmy měly samostatně zpracovat jednotné zadání, které znělo: Na základě sociologického výzkumu zjistěte a zpracujte data o úrovni povědomí a informovanosti českotřebovské veřejnosti o EP a dalších institucích EU.
Údaje získané z dotazníkového šetření měli studenti zpracovat podle standardní metodiky do podoby, která by prokázala potvrzení či vyvrácení hypotéz a která by jasně vypovídala o celém postupu práce a výsledcích.
Výsledky své práce nejlépe představil tým studentů 7.A ve složení M. Imramovská, B. Horáková, J. Karlík a M. Švec.
V komisi posuzující práce týmů se sešli zástupci vedení školy a učitelského sboru, přítomna byla i místostarostka České Třebové Ing. Jaromíra Žáčková.